Povezane vesti
Imena "ispod crte" za nacionalnu penziju sve govore: "Jedan od načina da Vučić nagradi svoje ljude"
Radio 021 04.01.2025
Na samom kraju prošle godine Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, usvojila rešenja o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina. Prema tim rešenjima su ovo priznanje dobila ukupno 24… »
Dragan Velikić: U slučaju moje nacionalne penzije na delu je čista, jasna politička cenzura
Danas 04.01.2025
– Književnik Dragan Velikić izjavio je za Insajder da je kada je reč o nacionalnim penzijama i tome što je „ostao ispod crte“ na delu „čista, jasna politička cenzura“. On je istakao da je ispunio sve uslove za dobijanje nacionalne penzije, te naveo da… »
Gorica Popović za Danas: Ponosna sam što sam u društvu Vide Ognjenović, Gorana Markovića i Dragana Velikića, ali tužno je i…
Danas 04.01.2025
Među onima kojima naša država nije priznala status umetnika od nacionalnog značaja, koji su ostali bez nacionalnih penzija i ove i nekih prethodnih godina, sada je i glumica Gorica Popović koja je svojom umetnošću glume obeležila našu pozorišnu i filmski… »
Nacionalna penzija od ove godine za još 24 umetnika - glumce, književnike, muzičare
Blic 04.01.2025
Od ove godine još 24 umetnika, odnosno stručnjaka u kulturi primaće nacionalnu penziju, a rešenje koje je na predlog Ministarstva kulture donela Vlada Srbije sa spiskom dobitnika priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi… »
Vesti dana »

U Srbiji danas: Sunčano na jugu, nestabilno u ostalim krajevima – moguće nepogode
Glas juga pre 26 minutajoš 19 povezanih

Nakon zemljotresa, Rusi strahuju od nove katastrofe! Najavljen užas
Alo pre 11 minutajoš 11 povezanih

Relativno mirna noć u Beogradu: Hitnu pomć građani zvali zbog gušenja i uznemirenosti
Kurir pre 2 satajoš 7 povezanih

uživo RAT U UKRAJINI Raketni napad na Nikolajev: Više povređenih, uništene kuće, izbio požar
Euronews pre 1 satjoš 6 povezanih