Povezane vesti

Imena "ispod crte" za nacionalnu penziju sve govore: "Jedan od načina da Vučić nagradi svoje ljude"

Imena "ispod crte" za nacionalnu penziju sve govore: "Jedan od načina da Vučić nagradi svoje ljude"

Radio 021 pre 3 dana
Na samom kraju prošle godine Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, usvojila rešenja o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi nacionalnih manjina. Prema tim rešenjima su ovo priznanje dobila ukupno 24… »
Dragan Velikić: U slučaju moje nacionalne penzije na delu je čista, jasna politička cenzura

Dragan Velikić: U slučaju moje nacionalne penzije na delu je čista, jasna politička cenzura

Danas pre 2 dana
– Književnik Dragan Velikić izjavio je za Insajder da je kada je reč o nacionalnim penzijama i tome što je „ostao ispod crte“ na delu „čista, jasna politička cenzura“. On je istakao da je ispunio sve uslove za dobijanje nacionalne penzije… »
Gorica Popović za Danas: Ponosna sam što sam u društvu Vide Ognjenović, Gorana Markovića i Dragana Velikića, ali tužno…

Gorica Popović za Danas: Ponosna sam što sam u društvu Vide Ognjenović, Gorana Markovića i Dragana Velikića, ali tužno…

Danas pre 3 dana
Među onima kojima naša država nije priznala status umetnika od nacionalnog značaja, koji su ostali bez nacionalnih penzija i ove i nekih prethodnih godina, sada je i glumica Gorica Popović koja je svojom umetnošću glume obeležila našu pozorišnu… »
Nacionalna penzija od ove godine za još 24 umetnika - glumce, književnike, muzičare

Nacionalna penzija od ove godine za još 24 umetnika - glumce, književnike, muzičare

Blic pre 3 dana
Od ove godine još 24 umetnika, odnosno stručnjaka u kulturi primaće nacionalnu penziju, a rešenje koje je na predlog Ministarstva kulture donela Vlada Srbije sa spiskom dobitnika priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi, odnosno kulturi… »

Vesti dana »