Povezane vesti

Intervju petkom: Srba Kabadajić, pirotehničar - kako nastaju filmska magija i praznične čarolije

Intervju petkom: Srba Kabadajić, pirotehničar - kako nastaju filmska magija i praznične čarolije

BBC News pre 8 sati
Pirotehničar sa 55 godina iskustva otkriva kako se stvara novogodišnji vatromet, ali i kako su se pre kompjuterske grafike pravili specijalni efekti na filmu. „Kamera, akcija...", čuje se uzvik reditelja, a potom sledi glasan prasak – delovi… »
Intervju petkom: Srba Kabadajić, pirotehničar – kako nastaju filmska magija i praznične čarolije

Intervju petkom: Srba Kabadajić, pirotehničar – kako nastaju filmska magija i praznične čarolije

Danas pre 8 sati
„Kamera, akcija…“, čuje se uzvik reditelja, a potom sledi glasan prasak – delovi automobila lete u vazduh. „Vidi, vidi, kako sam ga detonirao – krilo automobila nam je preletelo preko glave“, kaže mi s dečačkim uzbuđenjem 73-godišnji… »

Radio 021 pre 8 sati
Pirotehničar sa 55 godina iskustva otkriva kako se stvara novogodišnji vatromet, ali i kako su se pre kompjuterske grafike pravili specijalni efekti na filmu. BBC/Jovana Georgievski Srba Kabadajić je jedan od pionira specijalnih efekata u bivšoj… »

NIN pre 8 sati
"Kamera, akcija...", čuje se uzvik reditelja, a potom sledi glasan prasak – delovi automobila lete u vazduh. "Vidi, vidi, kako sam ga detonirao – krilo automobila nam je preletelo preko glave", kaže mi s dečačkim uzbuđenjem 73-godišnji Srba… »

Vesti dana »