Povezane vesti
Težak život našeg "ukletog pesnika": Ćerka mu je izgorela živa, sin nestao, a ovo je njegova poslednja poruka ženi pre…
Blic pre 4 sati
Zbirka "Utopljene duše" bila je prva pesnička zbirka Vladislava Petkovića Disa, objavljena 1910. godine. Od rođenja spremna stoji, mene čeka moja raka, da odnesem sve što imam u dubinu u duboku... - glasili su stihovi objavljeni u ovoj zbirci, koji… »
Utopio se u moru, ćerka mu izgorela živa, a sin nestao: "Ukleti pesnik" prorekao sopstvenu smrt, njegova poslednja poruka…
Kurir pre 9 sati
Vladislav Petković Dis bio je srpski pesnik, koji je radio je kao učitelj i carinski službenik. Bio je izveštač sa fronta u Balkanskim ratovima, a stradao je 16. maja 1917. godine u Jonskom moru kod Krfa. Da je voleo Srbiju i neizmerno obožavao… »
Vesti dana »
Drakulić o sankcijama NIS-u: Srbija izgubila ogromno vreme, nismo spremni da izgubimo ruski gas
Nova pre 6 satijoš 45 povezanih
Nesvakidašnja drama u Los anđelesu: Žestok sudar na nebu iznad "Grada anđela", hitno se oglasila Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo! (foto)
Kurir pre 32 minutajoš 30 povezanih
Jokić "zaboravio" da nije igrao za Srbiju: Pobedili smo ih na Mundobasketu... Ups, ja nisam bio tamo!
Mondo pre 5 satijoš 29 povezanih
BLOG UŽIVO „Kragujevac je (u)stao“ – više hiljada ljudi u protestnoj šetnji: Studenti sutra ispred Ustavnog suda u Beogradu
Nova pre 8 minutajoš 19 povezanih