Povezane vesti

„Rekli su da sam prokleta": Ljudi koji su preležali lepru u borbi protiv društvene stigme

„Rekli su da sam prokleta": Ljudi koji su preležali lepru u borbi protiv društvene stigme

Radio 021 30.01.2025
Lepra ili guba, jedna od najstarijih bolesti čovečanstva, nije samo fizička bolest. Uprkos tome što je izlečiva terapijom antibioticima, i dalje je obavijena mitovima i strahom, posebno u udaljenim oblastima, kao što je ruralni Nepal. Prima Gharti Magar… »
"Rekli su da sam prokleta": Ljudi koji su preležali lepru u borbi protiv društvene stigme

"Rekli su da sam prokleta": Ljudi koji su preležali lepru u borbi protiv društvene stigme

NIN 30.01.2025
Kada je Prima Garti Magar izašla iz autobusa nakon 18 meseci u bolnici gde se lečila od lepre, nadala se da će utehu pronaći u njenoj porodici. Umesto toga, suočila se s tišinom. Iako je osoblje bolnice uveravalo njenu porodicu da je izlečena i da više… »

BBC News 30.01.2025
Lepra ili guba, jedna od najstarijih bolesti čovečanstva, nije samo fizička bolest. Uprkos tome što je izlečiva terapijom antibioticima, i dalje je obavijena mitovima i strahom, posebno u udaljenim oblastima, kao što je ruralni Nepal. Kada je Prima Garti… »

Vesti dana »

Heroj Ivanić: ''Veoma turbulentna polusezona, ali...''

Heroj Ivanić: ''Veoma turbulentna polusezona, ali...''

Sportske.net pre 29 minutajoš 36 povezanih
"Potvrđujem..." Tramp se hitno oglasio

"Potvrđujem..." Tramp se hitno oglasio

Alo pre 54 minutajoš 35 povezanih
Pala vlada Bugarske

Pala vlada Bugarske

Beta pre 6 satijoš 31 povezana