Повезане вести

„Мислио сам да ћу умрети у локви крви“: Почело суђење за напад на Салмана Руждија

„Мислио сам да ћу умрети у локви крви“: Почело суђење за напад на Салмана Руждија

Јужне вести 11.02.2025
РЕУТЕРС/Фабризио Бенсцх/Филе Пхото Салман Ружди је током напада задобио бројне тешке повреде и изгубио вид на десно око Мислио сам да ћу умрети док сам „лежао на бини у локви крви“, казао је славни писац Салмон Ружди током… »
"Мислио сам да ћу умрети у локви крви": Почело суђење за напад на Салмана Руждија

"Мислио сам да ћу умрети у локви крви": Почело суђење за напад на Салмана Руждија

НИН 11.02.2025
Мислио сам да ћу умрети док сам "лежао на бини у локви крви", казао је славни писац Салмон Ружди током сведочења на почетку у суђења за напад који је преживео 22. августа 2022. у америчкој савезној држави Њујорк… »
„Мислио сам да ћу умрети у локви крви": Почело суђење за напад на Салмана Руждија

„Мислио сам да ћу умрети у локви крви": Почело суђење за напад на Салмана Руждија

Радио 021 11.02.2025
Писац који је деценијама под фатвом иранских власти, задобио је бројне повреде током напада, због чега не види на десно око и парализована му је рука. РЕУТЕРС/Фабризио Бенсцх/Филе Пхото Салман Ружди је током напада задобио бројне… »
"Вриштао сам од бола": Писац Салман Ружди сведочио против човека опуженог да га је избо ножем: "Запањиле су ме његове очи…

"Вриштао сам од бола": Писац Салман Ружди сведочио против човека опуженог да га је избо ножем: "Запањиле су ме његове очи…

Блиц 11.02.2025
Прослављени писац Салман Ружди сведочио је данас против Хадија Матара који је оптужен да га је избо ножем у августу 2022. године. Говорећи јасним гласом, Ружди је описао како је седео у столици на бини, суочен са саговорником… »
Писац Салман Ружди сведочио на суђењу свом нападачу - показао пороти повређено десно око

Писац Салман Ружди сведочио на суђењу свом нападачу - показао пороти повређено десно око

Еуроневс 11.02.2025
Писац и есејиста Салман Ружди данас је сведочио против свог нападача, оптуженог за покушај убиства током разговора одржаног 2022. године у руралном месту у америчкој држави Њујорку. Током сведочења Ружди је показао пороти своје… »
Писац Салман Ружди сведочио на суђењу мушкарцу који га је напао и трајно му оштетио око

Писац Салман Ружди сведочио на суђењу мушкарцу који га је напао и трајно му оштетио око

РТС 11.02.2025
Писац и есејиста Салман Ружди сведочио је против свог нападача, оптуженог за покушај убиства током разговора одржаног 2022. године у америчкој држави Њујорку. Током сведочења Ружди је показао пороти своје повређено десно око… »
Салман Ружди сведочио против човека оптуженог да га је ранио ножем

НИН 11.02.2025
Прослављени писац Салман Ружди сведочио је против Хадија Матара који је оптужен да га је избо ножем у августу 2022. године. Матар који је оптужен за покушај убиства, изјаснио се да није крив. Ружди је у нападу ослепљен на једно… »

Нови магазин 11.02.2025
Прослављени писац Салман Ружди сведочио је данас против Хадија Матара који је оптужен да га је избо ножем у августу 2022. године. Матар који је оптужен за покушај убиства, изјаснио се да није крив. Ружди је у нападу ослепљен на… »

Нова 11.02.2025
Прослављени писац Салман Ружди сведочио је данас против Хадија Матара који је оптужен да га је избо ножем у августу 2022. године. Матар који је оптужен за покушај убиства, изјаснио се да није крив. Ружди је у нападу ослепљен на… »

Н1 Инфо 11.02.2025
Ружди после две године лицем у лице са нападачем: Почело суђење оптуженом за покушај убиства славног писца

Ружди после две године лицем у лице са нападачем: Почело суђење оптуженом за покушај убиства славног писца

Блиц 11.02.2025
Салман Ружди, аутор "Сатанских стихова", појавиће се на суду, у процесу који је почео јуче, против Хадија Матара који је покушао да га убије у августу 2022. године. Матар (27), оптужен је за покушај убиства Руждија током… »

Вести дана »