Повезане вести

„Много је значио мени и мом народу": Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

„Много је значио мени и мом народу": Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

BBC News 21.02.2025
Пре шест деценија, у Америци је убијен један од вођа афро-америчког покрета за људска права. Амерички црни националистички вођа Малколм Икс убијен је 21. фебруара 1965, у 39. години. ББЦ је у оно време извештавао о реакцији… »
„Много је значио мени и мом народу“: Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

„Много је значио мени и мом народу“: Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

Данас 21.02.2025
Амерички црни националистички вођа Малколм Икс убијен је 21. фебруара 1965, у 39. години. ББЦ је у оно време извештавао о реакцији његовог усвојеног дома у Харлему, у Њујорку, док се хиљаде људи окупљало да му ода последњу… »

Блиц 21.02.2025
Амерички црни националистички вођа Малколм Икс убијен је 21. фебруара 1965, у 39. години. ББЦ је у оно време извештавао о реакцији његовог усвојеног дома у Харлему, у Њујорку, док се хиљаде људи окупљало да му ода последњу… »

Радио 021 21.02.2025
Пре шест деценија, у Америци је убијен један од вођа афро-америчког покрета за људска права. Гетти Имагес Амерички црни националистички вођа Малколм Икс убијен је 21. фебруара 1965, у 39. години. ББЦ је у оно време извештавао о… »
"Много је значио мени и мом народу": Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

"Много је значио мени и мом народу": Како је атентат на Малколма Икса пре 60 година потресао Америку

НИН 21.02.2025

Јужне вести 21.02.2025
Гетти Имагес Амерички црни националистички вођа Малколм Икс убијен је 21. фебруара 1965, у 39. години. ББЦ је у оно време извештавао о реакцији његовог усвојеног дома у Харлему, у Њујорку, док се хиљаде људи окупљало да му… »

Вести дана »