Povezane vesti

„Mnogo je značio meni i mom narodu": Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

„Mnogo je značio meni i mom narodu": Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

BBC News 21.02.2025
Pre šest decenija, u Americi je ubijen jedan od vođa afro-američkog pokreta za ljudska prava. Američki crni nacionalistički vođa Malkolm Iks ubijen je 21. februara 1965, u 39. godini. BBC je u ono vreme izveštavao o reakciji njegovog usvojenog doma u… »
„Mnogo je značio meni i mom narodu“: Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

„Mnogo je značio meni i mom narodu“: Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

Danas 21.02.2025
Američki crni nacionalistički vođa Malkolm Iks ubijen je 21. februara 1965, u 39. godini. BBC je u ono vreme izveštavao o reakciji njegovog usvojenog doma u Harlemu, u Njujorku, dok se hiljade ljudi okupljalo da mu oda poslednju počast. U vreme kad su… »

Blic 21.02.2025
Američki crni nacionalistički vođa Malkolm Iks ubijen je 21. februara 1965, u 39. godini. BBC je u ono vreme izveštavao o reakciji njegovog usvojenog doma u Harlemu, u Njujorku, dok se hiljade ljudi okupljalo da mu oda poslednju počast. U vreme kad su… »

Radio 021 21.02.2025
Pre šest decenija, u Americi je ubijen jedan od vođa afro-američkog pokreta za ljudska prava. Getty Images Američki crni nacionalistički vođa Malkolm Iks ubijen je 21. februara 1965, u 39. godini. BBC je u ono vreme izveštavao o reakciji njegovog… »
"Mnogo je značio meni i mom narodu": Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

"Mnogo je značio meni i mom narodu": Kako je atentat na Malkolma Iksa pre 60 godina potresao Ameriku

NIN 21.02.2025

Južne vesti 21.02.2025
Getty Images Američki crni nacionalistički vođa Malkolm Iks ubijen je 21. februara 1965, u 39. godini. BBC je u ono vreme izveštavao o reakciji njegovog usvojenog doma u Harlemu, u Njujorku, dok se hiljade ljudi okupljalo da mu oda poslednju počast. U… »

Vesti dana »