Povezane vesti

Ministarstvo pravde SAD bez komentara o mogućoj komunikaciji sa Srbijom o donacijama USAID

Ministarstvo pravde SAD bez komentara o mogućoj komunikaciji sa Srbijom o donacijama USAID

Novi magazin pre 43 minuta
Ministarstvo pravde SAD nije želelo ni da potvrdi ni da demantuje da je u kontaktu sa Ministarstvom pravde Srbije povodom informacija o eventualnim zloupotrebama donacija koje su pojedine nevladine organizacije u Srbiji dobile od Američke agencije za… »
AI: Napadi američke administracije na USAID daju izgovor za zastrašivanje civilnog društva u Srbiji

AI: Napadi američke administracije na USAID daju izgovor za zastrašivanje civilnog društva u Srbiji

Glas Amerike pre 1 sat
Vašington — Targetiranje nevladinih organizacija u Srbiji na osnovu apsurdnih optužbi je akt otvorenog zastrašivanja i poslednje u konzistentnoj kampanji srpskih vlasti da zastraše i ućutkaju kritičare, navode za Glas Amerike u organizaciji… »
Dojče vele o upadu policije u NVO u Srbiji: Državna represija?

Dojče vele o upadu policije u NVO u Srbiji: Državna represija?

Danas pre 1 sat
Policija od četiri beogradske nevladine organizacije traži podatke o novcu iz Amerike. One odvraćaju da je u pitanju represija protiv kritičara režima. Ovakav udar je, izokola, predsednik Vučić najavio na televiziji. Dvadesetak policajaca upalo je… »
Tužilaštvo u Srbiji 'češlja' poslovanje nevladinih organizacija zbog USAID-a

Tužilaštvo u Srbiji 'češlja' poslovanje nevladinih organizacija zbog USAID-a

BBC News pre 5 sati
Na meti tužilaštva su CRTA, Građanske inicijative, Centar za praktičnu politiku i Trag fondacija. Policija već 24 sata u Crti, kažu iz ove organizacije. Policija je ušla u sedišta nekoliko nevladinih organizacija (NVO) u Srbiji povodom sumnnji o… »
FOTO Tužilac Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao iza mene

FOTO Tužilac Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao iza mene

Radio 021 pre 6 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović kaže da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini vidi logo USAID. Stefanović je naveo da su te fotografije nastale… »
USAID kao paravan za obračun sa organizacijama civilnog društva

USAID kao paravan za obračun sa organizacijama civilnog društva

Bujanovačke pre 6 sati
Bujanovac, 26. februar 2025. – USAID je 2024. Srbiji doneo 40.144.406 američkih dolara, a najveći deo novca otišao je u državni budžet. Najmanje novca dobile su organizacije civilnog društva i mediji, podseća se u saopštenju dvadesetak 20… »
Tužilac Stefanović: Logo USAID se slučajno našao u mojoj pozadini

Tužilac Stefanović: Logo USAID se slučajno našao u mojoj pozadini

N1 Info pre 6 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini vidi logo… »
Nenad Stefanović: Zloupotreba fotografija na kojima se u mojoj pozadini vidi logo USAID

Nenad Stefanović: Zloupotreba fotografija na kojima se u mojoj pozadini vidi logo USAID

Politika pre 6 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović izjavio je da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini vidi logo USAID. Jer su… »
Napad zbog USAID! Reagovanje glavnog javnog tužioca: Fotografije sa događaja na kom sam bio počasni gost su zloupotrebljene

Napad zbog USAID! Reagovanje glavnog javnog tužioca: Fotografije sa događaja na kom sam bio počasni gost su zloupotrebljene

Kurir pre 6 sati
Povodom neistinitih tvrdnji koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović ukazuje sledeće: - Netačne su tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u… »
Stefanović: Zloupotreba fotografija na kojima se u mojoj pozadini vidi logo USAID

Stefanović: Zloupotreba fotografija na kojima se u mojoj pozadini vidi logo USAID

Euronews pre 6 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović izjavio je da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini vidi logo "USAID", jer su… »

RTV pre 6 sati
BEOGRAD - Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović izjavio je da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini vidi logo USAID… »
Tužilac Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao u mojoj pozadini

Beta pre 6 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je danas da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini… »
Tužilac Nenad Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao u mojoj pozadini

Tužilac Nenad Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao u mojoj pozadini

Danas pre 7 sati
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je danas da su netačne tvrdnje kojima se manipuliše na društvenim mrežama i u pojedinim medijima zloupotrebom fotografija na kojima se u njegovoj pozadini… »
Oglasio se glavni javni tužilac Nenad Stefanović povodom njegovih fotografija na kojima se vidi logo USAID

Oglasio se glavni javni tužilac Nenad Stefanović povodom njegovih fotografija na kojima se vidi logo USAID

Blic pre 7 sati
Povodom tvrdnji koje su se pojavile u pojedinim medijima i na društvenim mrežama glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović ukazuje sledeće da su u pitanju neistine i da se zloupotrebljavaju fotografije na kojima se u njegovoj… »
“Kriminalni“ USAID finansijski podržao na desetine projekata u Leskovcu

“Kriminalni“ USAID finansijski podržao na desetine projekata u Leskovcu

Rešetka pre 7 sati
Kako i kada je američka organizacija Ju-es-ejd (USAID), od ozbiljnog partnera i donatora, dobila nadimke “kriminalna“ i “nepoželjna“, ne umem da odgovorimo. Izgleda da nam je promaklo, pošto takvu vrtoglavu promenu raspoloženja srpske vlasti… »
Tužioc Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao u mojoj pozadini

Tužioc Stefanović: Logo USAID-a se slučajno našao u mojoj pozadini

Novi magazin pre 6 sati

Radio sto plus pre 6 sati
Stefanović je naveo da su te fotografije nastale na skupštini Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije (USTP) 22. novembra 2018. godine, na kojoj je bio počasni gost. “Predsednik USTP sam bio od 2012. do 2014. godine, kada sam nakon… »
Važno obraćanje glavnog tužioca vjt Nenada Stefanovića

Važno obraćanje glavnog tužioca vjt Nenada Stefanovića

Telegraf pre 7 sati
Preporučujemo. Predsednik USTP sam bio od 2012. do 2014. godine, kada sam nakon izbora za zamenika javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneo ostavku na mesto predsednika udruženja. Nakon toga nisam imao ni upravljačka… »
Šta je finansirao USAID u Srbiji: Vrtići, bolnice, Amber alert…

Šta je finansirao USAID u Srbiji: Vrtići, bolnice, Amber alert…

Vreme pre 7 sati
Od kako je administracija u SAD odlučila da stopira pomoć preko USAID-a, ova organizacija se doživljava kao glavni finansijer rušenja države i „obojene revolucije”. Ne govori se, ipak, o tome, šta je sve država dobila od iste te organizacije… »

Vesti dana »