Povezane vesti
EU upozorila da zakoni iz RS podrivaju ustavni i pravni poredak BiH
Slobodna Evropa pre 27 minuta
Evropska unija (EU) upozorila je da zakonski akti koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila, a predsjednik tog bosanskohercegovačkog entiteta potpisao, podrivaju ustavni i pravni poredak Bosne i Hercegovine i funkcionalnost institucija zemlje… »
Evropska unija: RS ruši ustavni poredak BiH
Danas pre 39 minuta
Zakonskim aktima koje je 27. februara 2025. godine usvojila Narodna skupština Republike Srpske, a potpisao predsednik RS dana 5. marta 2025. godine urušava se ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine i funkcionalnost domaćih institucija te ugrožavaju… »
Schmidt pozvao sve relevantne faktore da zaštite ustavni poredak BiH
Slobodna Evropa pre 57 minuta
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozvao je sve relevantne faktore da u potpunosti iskoriste domaće pravne instrumente, kako bi bio održan i zaštićen ustavni poredak BiH, saopćio je Ured visokog predstavnika (OHR) za Radio… »
Dodik dobio poziv Tužilaštva BiH kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka
Al Jazeera pre 1 sat
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska potvrdio je na mreži X da je pozvan u Tužilaštvo BiH kako bi kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka BiH dao izjavu. Rekao je da se neće odazvati. Više informacija iz Banje Luke… »
Poznato i nepoznato o najavljenom novom Ustavu Republike Srpske
Slobodna Evropa pre 2 sata
Novi Ustav Republike Srpske, ukoliko bude izglasan, ne smije biti u suprotnosti sa Ustavom Bosne i Hercegovine, odlukama državnog Ustavnog suda i visokog predstavnika. Ovo je izjavio pravni stručnjak Davor Trlin za Radio Slobodna Evropa (RSE). Brisanje… »
Tužilaštvo BiH pozvalo Dodika da da izjavu kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka, potvdio da neće ići
Danas pre 4 sati
„Pravni besmisao BiH najbolje se ogleda u činjenici da o Ustavu govori vanustavna institucija“, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. – Tužilaštvo BiH me poziva da sutra dam izjavu kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka, samo… »
Dodik: Dobio sam poziv Tužilaštva BiH zbog rušenja ustavnog poretka, neću se odazvati
N1 Info pre 4 sati
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potvrdio je da je primio poziv Tužilaštva BiH da sutra da izjavu kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka, navodeći da se neće odazvati tom pozivu. „Tužilaštvo BiH me poziva da sutra dam izjavu u… »
Dodik tvrdi da je pozvan u Tužilaštvo BiH kako bi dao izjavu o rušenju ustavnog poretka
Slobodna Evropa pre 4 sati
Predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik objavio je na društvenim mrežama da ga je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo da dođe u petak, 6. marta, kako bi dao izjavu "kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka". Iz Tužilaštva… »
Dodik: Dobio sam poziv, ali neću ići jer Srbi ne idu na inkvizicije
Nova pre 4 sati
"Pravni besmisao BiH najbolje se ogleda u činjenici da o Ustavu govori vanustavna institucija. Tužilaštvo BiH me poziva da sutra dam izjavu kao osumnjičeni za rušenje ustavnog poretka, samo zato što sam izvršio svoju Ustavom i zakonom propisanu… »
Tužilaštvo BiH pozvalo Dodika sutra na saslušanje: Evo šta im je odgovorio
Telegraf pre 4 sati
Preporučujemo. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se neće odazvati pozivu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga je pozvalo sutra na saslušanje. "Tužilaštvo BiH me poziva da sutra dam izjavu kao osumnjičeni za rušenje ustavnog… »
O čemu Tužilaštvo BiH sprovodi istragu i zašto to tek danas saopštava?
RTV pre 5 sati
BANJALUKA/SARAJEVO - Dan nakon što su u Republici Srpskoj proglašena četiri zakona koja Srpskoj vraćaju ranije oduzete nadležnosti od visokih predstavnika, oglasilo se Tužilaštvo BiH, koje prema tim zakonima. više nema ingerencije na teritoriji… »
Vesti dana »

(BLOG) Šetnja 10 beogradskih opština do VJT – „Nećemo hapšenja“: Prosvetari protestovali u Čačku
N1 Info pre 33 minutajoš 30 povezanih

Okupljanje ispred SUP Novi Beograd zbog hapšenja aktivista ispred Skupštine grada (foto)
Blic pre 32 minutajoš 13 povezanih

Obezbeđenje privatne firme koja je dovodila birače iz Republike Srpske danas tuklo građane ispred gradske skupštine: Dobili milione evra iz budžeta
Nova pre 1 satjoš 86 povezanih

Državna sekretarka: Objavili smo svu dokumentaciju o rekonstrukciji železničke stanice uz izuzetke koji će biti objavljeni danas
Danas pre 1 satjoš 26 povezanih