Povezane vesti
"Rat u Ukrajini je izgubljen": Oglasio se Orban nakon blokade zajedničke izjave EU
Blic 21.03.2025
Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da svi vide da je rat u Ukrajini izgubljen i da je bila loša odluka ući u njega. On je dodao da je zbog rata mađarski narod koštao 24,5 miliona evra, a bogate zemlje još više, preneo je MTI. Orban je danas… »
Sprečen pokušaj Hrvatske formulacije u savetu Evrope Mađarska blokirala predlog zaključaka o Srbiji
Dnevnik 21.03.2025
BRISEL/ZAGREB: Zagrebački Večernji list razotkrio je namere hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da u zaključke Evropskog saveta budu unete formulacije o zabrinjavajućim događajima na Zapadnom Balkanu, čemu se usprotivila Mađarska. Hrvatska je pokušala… »
Plenković: Sledi ozbiljnija rasprava Evropskog saveta o zbivanjima na jugoistoku Evrope
Euronews 21.03.2025
Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da je čelnicima država članica Evropske unije signalizirao da naredni sastanak Evropskog saveta treba posvetiti ozbiljnoj raspravi o zbivanjima na jugoistoku Evrope. "Signalizirao sam svojim kolegama da na idućem… »
Orban: Svi vide da je rat u Ukrajini izgubljen, stav Mađarske možda postane većinski
RTV 21.03.2025
BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da svi vide da je rat u Ukrajini izgubljen i da je bila loša odluka ući u njega. On je dodao da je svako mađarsko domaćinstvo izgubilo oko 6.000 evra zbog rata, a bogate zemlje još više, preneo… »
Večernji: Mađarska sprečila hrvatski predlog zaključaka Evropskog saveta o Srbiji
Danas 21.03.2025
„Odlučio sam da iskoristim ovo Evropski savet kako bih skrenuo pažnju na stabilnost, pre svega u BiH, i na situaciju u Srbiji, te da pokušam da privučem pažnju lidera“, rekao je premijer Andrej Plenković. Zvanična Budimpešta se još jednom pokazala kao… »
EU o Srbiji i BIH u aprilu
Danas 21.03.2025
Čelnici država članica Evropske unije održaće na svom sledećem sastanku ozbiljnu raspravu o zbivanjima u jugoistočnoj Europi, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković. “Signalizirao sam svojim kolegama da na idućem sastanku Evropskog saveta moramo… »
“Večernji”: Mađarska sprečila hrvatski predlog zaključaka Evropskog saveta o Srbiji
Vesti online 21.03.2025
Zvanična Budimpešta još jednom se pokazala kao zaštitnik interesa Beograda i Banjaluke u Briselu, nakon što je, kako “Večernji list” ekskluzivno saznaje od dvoje upućenih evropskih diplomata, Hrvatska pokušala da u tekst zaključaka Evropskog saveta… »
Košta: Ne možemo da budemo blokirani zbog Mađarske
Vesti online 21.03.2025
Predsednik Evropskog saveta Antonio Košta izjavio je, nakon što mađarski premijer Viktor Orban nije podržao tekst lidera EU o Ukrajini, da razlike treba poštovati, ali da Evropski savet ne može da bude blokiran zbog drugačijeg mišljenja Budimpešte. Košta… »
Mađarska sprečila predlog zaključaka Evropskog saveta o Srbiji
Radio 021 21.03.2025
Zvanična Budimpešta se još jednom pokazala kao zaštitnik interesa Beograda i Banjaluke u Briselu. Kako saznaje hrvatski Večernji list od dvoje upućenih evropskih diplomata, Hrvatska je pokušala da u tekst zaključaka Evropskog saveta uvrsti formulaciju o… »
Košta: Ne možemo da budemo blokirani zbog drugačijeg mišljenja Mađarske
NIN 21.03.2025
Predsednik Evropskog saveta Antonio Košta izjavio je, nakon što mađarski premijer Viktor Orban nije podržao tekst lidera EU o Ukrajini, da razlike treba poštovati, ali da Evropski savet ne može da bude blokiran zbog drugačijeg mišljenja Budimpešte. Košta… »
EU lideri sledećeg meseca raspravljaju o situaciji u Srbiji i BiH: Plenković insistira na ozbiljnoj debati
Nova 21.03.2025
Čelnici država članica Evropske unije održaće na svom sledećem sastanku ozbiljnu raspravu o zbivanjima u jugoistočnoj Evropi, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković. “Signalizirao sam svojim kolegama da na idućem sastanku Evropskog saveta moramo… »
Večernji: Mađarska sprečila hrvatski predlog zaključaka Evropskog saveta o Srbiji
N1 Info 21.03.2025
„Odlučio sam da iskoristim ovo Evropski savet kako bih skrenuo pažnju na stabilnost, pre svega u BiH, i na situaciju u Srbiji, te da pokušam da privučem pažnju lidera“, rekao je premijer Andrej Plenković. Zvanična Budimpešta se još jednom pokazala kao… »
EU o Srbiji i BIH u aprilu
Danas 21.03.2025
Čelnici država članica Evropske unije održaće na svom sledećem sastanku ozbiljnu raspravu o zbivanjima u jugoistočnoj Europi, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković. “Signalizirao sam svojim kolegama da na idućem sastanku Evropskog saveta moramo… »
Plenković: Na idućem samitu EU-a održat će se ozbiljna rasprava o našem susjedstvu
SEEbiz 21.03.2025
BRUXELLES - Čelnici država članica Europske unije održat će na svom sljedećem sastanku na vrhu ozbiljnu raspravu o recentnim zbivanjima u jugoistočnoj Europi, izjavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković. “Signalizirao sam svojim kolegama da… »
Vesti dana »
Studenti traže hitne donacije za pešačenje od Beograda do Novog Sada
Novi magazin pre 22 minutajoš 26 povezanih
Skupština Kosova nije izabrala Kurtija za premijera, verovatno ponavljanje izbora
Danas pre 57 minutajoš 29 povezanih
Dvoje ministara Slovenije podnelo ostavku nakon što je ubijen muškarac: Sin ga pozvao da ga zaštiti
Telegraf pre 12 minutajoš 16 povezanih