Повезане вести

Ноћ када је „невидљиви” завршио у сремској њиви! 26 година од обарања поноса америчке борбене авијације Ф117А: Извините…

Ноћ када је „невидљиви” завршио у сремској њиви! 26 година од обарања поноса америчке борбене авијације Ф117А: Извините…

Дневник 27.03.2025
На данашњи дан пре 26 година оборен је авион америчког ратног ваздухопловства Ф117А “ноћни соко”, тада једна од најсавременијих летелица стелт технологије. Оборили су га тог 27. марта 1999. године у 20:42 минута припадници 3… »
Сремци правили тоалете од делова срушеног Ф-117, а онда су им одузети: Откривамо где су остаци обореног стелта

Сремци правили тоалете од делова срушеног Ф-117, а онда су им одузети: Откривамо где су остаци обореног стелта

Телеграф 27.03.2025
Буђановчани деловима авиона покривали своје тоалете. На данашњи дан, а пре тачно 26 година, на модификованом радару руског ракетног система С-125 Нева, југословенска борбена посада Трећег ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде… »
(Фото, видео) дан када су Срби играли коло на крилима "невидљивог": Пре тачно 26 година оборен је Ф-117, понос америчке…

(Фото, видео) дан када су Срби играли коло на крилима "невидљивог": Пре тачно 26 година оборен је Ф-117, понос америчке…

Блиц 27.03.2025
На данашњи дан пре тачно 26 година 250. бригада Противваздушне одбране срушила је "невидљиви" авион Ф-117А, понос америчке борбене авијације. Мештане мирног сремског села Буђановаца тада је засенила горућа лопта која се попут… »
Аркан га је држао у џепу као сувенир! Извадио део обореног Ф-117, а онда послао бруталну поруку Билу Клинтону

Аркан га је држао у џепу као сувенир! Извадио део обореног Ф-117, а онда послао бруталну поруку Билу Клинтону

Мондо 27.03.2025
Део обореног авиона ф-117 чувао је и командант Српске добровољачке гарде Жељко Ражнатовић Аркан. Амерички бомбардер "невидљиви" Ф-117А, јединице југословенске војске обориле су 27. марта 1999. године, а део тог авиона чувао је… »
"Извините, нисмо знали да је невидљив": Како се мештани Буђановаца сећају обарања Ф-117А за време НАТО агресије

"Извините, нисмо знали да је невидљив": Како се мештани Буђановаца сећају обарања Ф-117А за време НАТО агресије

Еуроневс 27.03.2025
Данас се навршава 26 година од обарања америчког "стеалтх" авиона Ф-117А у атару села Буђановци током НАТО агресије 1999. године. Овај догађај остаје упамћен у војној историји као први и једини потврђени случај рушења "стеалтх"… »
"Стрепео сам да ли ће до мене прво стићи моји саборци или Срби" Исповест пилота невидљивог авиона Ф-117с ког је оборила…

"Стрепео сам да ли ће до мене прво стићи моји саборци или Срби" Исповест пилота невидљивог авиона Ф-117с ког је оборила…

Курир 27.03.2025
- Била је велика част бити изабран за пилота невидљивог авиона Ф-117с – започео је своју исповест Дејл Зелко пилот потпуковник америчких НАТО снага присећајући се вечери када је његов невидљиви авион Ф-117с оборила српска… »
"Плашио сам да ће ме Срби заробити и мучити до смрти": Исповест пилота невидљивог Ф-117 ког је оборила наша војска

"Плашио сам да ће ме Срби заробити и мучити до смрти": Исповест пилота невидљивог Ф-117 ког је оборила наша војска

Мондо 27.03.2025
Пре тачно 26 година, ловац бомбардер Ф-117А, који је учествовао у НАТО бомбардовању СРЈ, оборен је у атару села Буђановаца. Авион Ф-117 срушен је 27. марта 1999. године, четвртог дана НАТО бомбардовања, а оборио га је 3… »
На данашњи дан пре 26 година оборен "Ф-117 А"

На данашњи дан пре 26 година оборен "Ф-117 А"

РТВ 27.03.2025
БЕОГРАД - На данашњи дан 1999. године, Противваздушна одбрана Војске Југославије оборила је амерички ловац бомбардер "Ф-117 А", такозвани "невидљиви" авион, који је пао у атару сремског села Буђановци, надомак Руме. Обарање… »
Дан када је пао "невидљиви": Вест о обрарању Ф-117А изазвала неверицу у НАТО

Дан када је пао "невидљиви": Вест о обрарању Ф-117А изазвала неверицу у НАТО

Еуроневс 27.03.2025
На данашњи дан 1999. године, Противваздушна одбрана Војске Југославије оборила је амерички ловац-бомбардер "Ф-117А", такозвани "невидљиви" авион, који је пао у атару сремског села Буђановци, надомак Руме. Обарање авиона… »
"Извините, нисмо знали да је невидљив": Пре 26 година пао понос америчке авијације, наша војска срушила мит о Ф-117

"Извините, нисмо знали да је невидљив": Пре 26 година пао понос америчке авијације, наша војска срушила мит о Ф-117

Мондо 27.03.2025
На данашњи дан оборен је амерички Ф117-А. Био је 27. март 1999. године, 20.42. Касније у току ноћи објављено је да је противваздухопловна одбрана Војске Југославије оборила амерички "невидљиви" Ф-117А, на телевизији су… »
"Извините, нисмо знали да је невидљив": На данашњи дан оборен Ф117а, ово је први и последњи пут на свету да је то неком…

"Извините, нисмо знали да је невидљив": На данашњи дан оборен Ф117а, ово је први и последњи пут на свету да је то неком…

Курир 27.03.2025
Тог 27. марта 1999, четвртог дана агресије НАТО на СРЈ, на запрепашћење целог света, а посебно Американаца, противваздушна одбрана Војске Југославије оборила је понос америчког ратног ваздухопловства "невидљиви" авион Ф-117А… »
Времеплов: У Буђановцима срушен амерички бомбардер "Ф-117 А"

Времеплов: У Буђановцима срушен амерички бомбардер "Ф-117 А"

РТВ 27.03.2025
НОВИ САД - На данашњи дан 1999. године у атар сремског села Буђановци пао је амерички ловац бомбардер "Ф-117 А", такозвани "невидљиви" којег је оборила противваздушна одбрана Војске Југославије. Било је то највеће понижење… »
Ишао је сам на 10 НАТО ловаца! Годишњица смрти најмлађег спрског пилота мајора Зорана Радосављевића: Мајка га молила да не…

Ишао је сам на 10 НАТО ловаца! Годишњица смрти најмлађег спрског пилота мајора Зорана Радосављевића: Мајка га молила да не…

Блиц 27.03.2025
Пре 26 година, 24. марта 1999, почела је агресија на нашу земљу, а три дана касније у борби са НАТО авијацијом која је бомбардовала циљеве у тадашњој Југославији страдао је мајор Зоран Радосављевић. Зоран Радосављевић био је… »

Блиц 27.03.2025
Пре 26 година, 24. марта 1999, почела је агресија на нашу земљу, а три дана касније у борби са НАТО авијацијом која је бомбардовала циљеве у тадашњој Југославији страдао је мајор Зоран Радосављевић. Зоран Радосављевић био је… »

Вести дана »