Povezane vesti

Noć kada je „nevidljivi” završio u sremskoj njivi! 26 godina od obaranja ponosa američke borbene avijacije F117A…

Noć kada je „nevidljivi” završio u sremskoj njivi! 26 godina od obaranja ponosa američke borbene avijacije F117A…

Dnevnik 27.03.2025
Na današnji dan pre 26 godina oboren je avion američkog ratnog vazduhoplovstva F117A “noćni soko”, tada jedna od najsavremenijih letelica stelt tehnologije. Oborili su ga tog 27. marta 1999. godine u 20:42 minuta pripadnici 3. diviziona 250… »
Sremci pravili toalete od delova srušenog F-117, a onda su im oduzeti: Otkrivamo gde su ostaci oborenog stelta

Sremci pravili toalete od delova srušenog F-117, a onda su im oduzeti: Otkrivamo gde su ostaci oborenog stelta

Telegraf 27.03.2025
Buđanovčani delovima aviona pokrivali svoje toalete. Na današnji dan, a pre tačno 26 godina, na modifikovanom radaru ruskog raketnog sistema S-125 Neva, jugoslovenska borbena posada Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade, i ne sluteći, ušla… »
(Foto, video) dan kada su Srbi igrali kolo na krilima "nevidljivog": Pre tačno 26 godina oboren je F-117, ponos američke…

(Foto, video) dan kada su Srbi igrali kolo na krilima "nevidljivog": Pre tačno 26 godina oboren je F-117, ponos američke…

Blic 27.03.2025
Na današnji dan pre tačno 26 godina 250. brigada Protivvazdušne odbrane srušila je "nevidljivi" avion F-117A, ponos američke borbene avijacije. Meštane mirnog sremskog sela Buđanovaca tada je zasenila goruća lopta koja se poput komete survala na… »
Arkan ga je držao u džepu kao suvenir! Izvadio deo oborenog F-117, a onda poslao brutalnu poruku Bilu Klintonu

Arkan ga je držao u džepu kao suvenir! Izvadio deo oborenog F-117, a onda poslao brutalnu poruku Bilu Klintonu

Mondo 27.03.2025
Deo oborenog aviona f-117 čuvao je i komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan. Američki bombarder "nevidljivi" F-117A, jedinice jugoslovenske vojske oborile su 27. marta 1999. godine, a deo tog aviona čuvao je Arkan! Avion… »
"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Kako se meštani Buđanovaca sećaju obaranja F-117A za vreme NATO agresije

"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Kako se meštani Buđanovaca sećaju obaranja F-117A za vreme NATO agresije

Euronews 27.03.2025
Danas se navršava 26 godina od obaranja američkog "stealth" aviona F-117A u ataru sela Buđanovci tokom NATO agresije 1999. godine. Ovaj događaj ostaje upamćen u vojnoj istoriji kao prvi i jedini potvrđeni slučaj rušenja "stealth" letelice, a… »
"Strepeo sam da li će do mene prvo stići moji saborci ili Srbi" Ispovest pilota nevidljivog aviona F-117s kog je oborila…

"Strepeo sam da li će do mene prvo stići moji saborci ili Srbi" Ispovest pilota nevidljivog aviona F-117s kog je oborila…

Kurir 27.03.2025
- Bila je velika čast biti izabran za pilota nevidljivog aviona F-117s – započeo je svoju ispovest Dejl Zelko pilot potpukovnik američkih NATO snaga prisećajući se večeri kada je njegov nevidljivi avion F-117s oborila srpska protivvazduhoplovna… »
"Plašio sam da će me Srbi zarobiti i mučiti do smrti": Ispovest pilota nevidljivog F-117 kog je oborila naša vojska

"Plašio sam da će me Srbi zarobiti i mučiti do smrti": Ispovest pilota nevidljivog F-117 kog je oborila naša vojska

Mondo 27.03.2025
Pre tačno 26 godina, lovac bombarder F-117A, koji je učestvovao u NATO bombardovanju SRJ, oboren je u ataru sela Buđanovaca. Avion F-117 srušen je 27. marta 1999. godine, četvrtog dana NATO bombardovanja, a oborio ga je 3. divizion 250. raketne PVO… »
Na današnji dan pre 26 godina oboren "F-117 A"

Na današnji dan pre 26 godina oboren "F-117 A"

RTV 27.03.2025
BEOGRAD - Na današnji dan 1999. godine, Protivvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije oborila je američki lovac bombarder "F-117 A", takozvani "nevidljivi" avion, koji je pao u ataru sremskog sela Buđanovci, nadomak Rume. Obaranje aviona "stelt"… »
Dan kada je pao "nevidljivi": Vest o obraranju F-117A izazvala nevericu u NATO

Dan kada je pao "nevidljivi": Vest o obraranju F-117A izazvala nevericu u NATO

Euronews 27.03.2025
Na današnji dan 1999. godine, Protivvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije oborila je američki lovac-bombarder "F-117A", takozvani "nevidljivi" avion, koji je pao u ataru sremskog sela Buđanovci, nadomak Rume. Obaranje aviona "stelt" tehnologije, za koji… »
"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Pre 26 godina pao ponos američke avijacije, naša vojska srušila mit o F-117

"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Pre 26 godina pao ponos američke avijacije, naša vojska srušila mit o F-117

Mondo 27.03.2025
Na današnji dan oboren je američki F117-A. Bio je 27. mart 1999. godine, 20.42. Kasnije u toku noći objavljeno je da je protivvazduhoplovna odbrana Vojske Jugoslavije oborila američki "nevidljivi" F-117A, na televiziji su prikazani snimci olupine u… »
"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Na današnji dan oboren F117a, ovo je prvi i poslednji put na svetu da je to nekom…

"Izvinite, nismo znali da je nevidljiv": Na današnji dan oboren F117a, ovo je prvi i poslednji put na svetu da je to nekom…

Kurir 27.03.2025
Tog 27. marta 1999, četvrtog dana agresije NATO na SRJ, na zaprepašćenje celog sveta, a posebno Amerikanaca, protivvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije oborila je ponos američkog ratnog vazduhoplovstva "nevidljivi" avion F-117A! Ovo je bio prvi i… »
Vremeplov: U Buđanovcima srušen američki bombarder "F-117 A"

Vremeplov: U Buđanovcima srušen američki bombarder "F-117 A"

RTV 27.03.2025
NOVI SAD - Na današnji dan 1999. godine u atar sremskog sela Buđanovci pao je američki lovac bombarder "F-117 A", takozvani "nevidljivi" kojeg je oborila protivvazdušna odbrana Vojske Jugoslavije. Bilo je to najveće poniženje ratnog vazduhoplovstva… »
Išao je sam na 10 NATO lovaca! Godišnjica smrti najmlađeg sprskog pilota majora Zorana Radosavljevića: Majka ga molila da…

Išao je sam na 10 NATO lovaca! Godišnjica smrti najmlađeg sprskog pilota majora Zorana Radosavljevića: Majka ga molila da…

Blic 27.03.2025
Pre 26 godina, 24. marta 1999, počela je agresija na našu zemlju, a tri dana kasnije u borbi sa NATO avijacijom koja je bombardovala ciljeve u tadašnjoj Jugoslaviji stradao je major Zoran Radosavljević. Zoran Radosavljević bio je najmlađi pilot koji… »

Blic 27.03.2025
Pre 26 godina, 24. marta 1999, počela je agresija na našu zemlju, a tri dana kasnije u borbi sa NATO avijacijom koja je bombardovala ciljeve u tadašnjoj Jugoslaviji stradao je major Zoran Radosavljević. Zoran Radosavljević bio je najmlađi pilot koji… »

Vesti dana »