Повезане вести

Ле Пен осуђена на затворску казну, забрањено јој и да се кандидује на изборима 2027.

Ле Пен осуђена на затворску казну, забрањено јој и да се кандидује на изборима 2027.

Блоомберг Адриа 31.03.2025
Лидерка крајње деснице Марине ле Пен осуђена је за проневеру и забрањено јој је да се кандидује за следец́ег председника Француске у пресуди која мења политички пејзаж земље. Судије Кривичног суда у Паризу прогласиле су Ле… »
Пресуда: Ле Пен пет година не сме да врши јавне функције

Пресуда: Ле Пен пет година не сме да врши јавне функције

Дојче веле 31.03.2025
Француска политичарка Марин Ле Пен осуђена на две године кућног притвора и наногиицу, плус две године условно, плус 100.000 евра, као и на пет година забране вршења јавних функција - без могућности жалбе. Марин Ле Пен (56) је… »
Француски суд осудио десничарску политичарку Ле Пен и забранио јој кандидовање за јавну функцију

Француски суд осудио десничарску политичарку Ле Пен и забранио јој кандидовање за јавну функцију

Слободна Европа 31.03.2025
Суд у Паризу прогласио је у понедјељак француску политичарку крајње деснице Марине Ле Пен кривом за злоупотребу средстава Европске уније и забранио јој на пет година кандидовање за јавну функцију, пише Реутерс. Пресуда је… »
Прва изјава Марин Ле Пен након изрицања пресуде: Открила зашто је пре времена напустила суд

Прва изјава Марин Ле Пен након изрицања пресуде: Открила зашто је пре времена напустила суд

Телеграф 31.03.2025
Марин Ле Пен говорила је интервјуу та француску телевизију ТФ1, први пут након изрицања пресуде. Она је оптужила суд да је донео "политичку одлуку" и рекла да је судија направио "грешку". У интервјуу за француску телевизију ТФ1… »
Марин Ле Пен проглашена кривом за проневеру

Марин Ле Пен проглашена кривом за проневеру

Телеграф 31.03.2025
Суд у Паризу данас је Марин Ле Пен прогласио кривом у случају проневере. Подсетимо, Марин Ле Пен је са 24 члана партије оптужена за проневеру фондова Европског парламента. Ле Пенова и 24 њених страначких колега, укључујући… »
САД критикују пресуду против Ле Пен

САД критикују пресуду против Ле Пен

Администрација председника САД Доналда Трумпа критиковала је понедељак одлуку француског суда којој се забрањује лидерки крајње деснице Марин Ле Пен (Марине) да се кандидује за функцију у наредних пет година, пошто је… »
Политиколог Летић за “Свет и ми” : Пресуда Марин Ле Пен мења будућност француске деснице (ВИДЕО)

Политиколог Летић за “Свет и ми” : Пресуда Марин Ле Пен мења будућност француске деснице (ВИДЕО)

Инсајдер 31.03.2025
Лидерка француске екстремне деснице Марин Ле Пен и осам посланика њене странке, Национално окупљање, проглашени су кривим пред Судом у Паризу за проневеру јавних средстава у износу од 2,9 милиона евра. Ле Пен је изречена казна… »
Ле пенова: Елиминисали сте мене, али и милионе француских гласача!

Ле пенова: Елиминисали сте мене, али и милионе француских гласача!

Правда 31.03.2025
Лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен изјавила је данас да је пресудом на четвородогишњу казну затвора, која подразумева и забрану учешћа на изборима за председника Француске 2027… »
Ле Пен: Пресудом сам елиминисана, али су елиминисани и милиони гласова Француза

Ле Пен: Пресудом сам елиминисана, али су елиминисани и милиони гласова Француза

Вести онлине 31.03.2025
Лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен изјавила је данас да је пресудом на четвородогишњу казну затвора, која подразумева и забрану учешћа на изборима за председника Француске 2027… »
Медведев поручио французима: Време је да покушате са "шестом републиком"!

Медведев поручио французима: Време је да покушате са "шестом републиком"!

Правда 31.03.2025
Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изјавио је данас, после пресуде лидерки десничарске партије Национално окупљање (РН) у француском парламенту Марин ле Пен, да би Французи требало да размотре… »
Прво обраћање Ле Пен након пресуде: Овим сам елиминисана, али су елиминисани и милиони гласова Француза

Прво обраћање Ле Пен након пресуде: Овим сам елиминисана, али су елиминисани и милиони гласова Француза

Еуроневс 31.03.2025
Бардела најавио борбу: Десна рука Марин Ле Пен позвао Французе на мобилизацију после изрицања пресуде! Ово му је замисао!

Бардела најавио борбу: Десна рука Марин Ле Пен позвао Французе на мобилизацију после изрицања пресуде! Ово му је замисао!

Курир 31.03.2025
Председник француске десничарске партије Национално окупљање (РН) Жордан Бардела позвао је данас на "мирну народну мобилизацију" после судске пресуде шефици те партије Марин Ле Пен на петогодишњу забрану обављања јавне… »
"Не повлачим се из политике" Прво оглашавање Марин Ле Пен после изрицања пресуде! (фото/видео)

"Не повлачим се из политике" Прво оглашавање Марин Ле Пен после изрицања пресуде! (фото/видео)

Курир 31.03.2025
Суд је донео политичку одлуку, а судија је направио грешку, поручила је у првој реакцији Марин Ле Пен (56), председница француске десничарске стране Национално окупљање, након што ју је Суд због проневере осудио на четири… »
Нови детаљи са изрицања пресуде марин Ле Пен: У судницу ушла самоуверено, а из ње изашла крајње огорчена, није сачекала ни…

Нови детаљи са изрицања пресуде марин Ле Пен: У судницу ушла самоуверено, а из ње изашла крајње огорчена, није сачекала ни…

Курир 31.03.2025
Марин Ле Пен и још осам европских посланика из редова крајње десничарске странке Национално окупљање, суд у Паризу прогласио је данас кривим за проневеру јавних средстава. Ле Пеновој је забрањено да се кандидује за јавне… »
Марин ле Пен проглашена кривом за злоупотребу ЕУ фондова, забрањено јој да учествује на изборима 2027.

Марин ле Пен проглашена кривом за злоупотребу ЕУ фондова, забрањено јој да учествује на изборима 2027.

BBC News 31.03.2025
Лидерка најјаче француске десничарске партије проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену странку Национално окупљање. Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу… »
Марин ле Пен осудила политичку одлуку и рекла да ће се борити против тога

Марин ле Пен осудила политичку одлуку и рекла да ће се борити против тога

Н1 Инфо 31.03.2025
Шефица француске екстремне деснице Марин ле Пен осудила је "политичку одлуку" после данашње пресуде на пет година забране обављања јавне функције са тренутним дејством, нешто више од две године пред председничке изборе за које… »
"Невина сам, огорчена и нећу се повући": Марин ле Пен бесна, огласила се први пут након осуђујуће пресуде

"Невина сам, огорчена и нећу се повући": Марин ле Пен бесна, огласила се први пут након осуђујуће пресуде

Мондо 31.03.2025
Председница француске странке Национално окупљање, Марине ле Пен, огласила се први пут након пресуде. Француска политичарка Марин ле Пен говорила је за телевизију ТФ1 по први пут након што је проглашен кривом због проневере… »
Политички земљотрес у Француској: Да ли је Ле Пен након пресуде "политички мртва" и ко ће бити нови лидер деснице?

Политички земљотрес у Француској: Да ли је Ле Пен након пресуде "политички мртва" и ко ће бити нови лидер деснице?

Еуроневс 31.03.2025
Шефица партије Национално окупљање у француском парламенту, Марин Ле Пен, проглашена је кривом за проневеру фондова Европске уније. Њена политичка каријера је доведена у питање, јер јој је суд забранио да се у наредних пет… »
Медведев: После пресуде Ле Пен, Французи би требало да размишљају о шестој републици

Медведев: После пресуде Ле Пен, Французи би требало да размишљају о шестој републици

Вести онлине 31.03.2025
Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изјавио је данас, после пресуде лидерки десничарске партије Национално окупљање (РН) у француском парламенту Марин ле Пен, да би Французи требало да размотре… »
Маск бесан због пресуде Ле пеновој! "Радикална левица користи судове јер не може да добије изборе, то им је образац широм…

Маск бесан због пресуде Ле пеновој! "Радикална левица користи судове јер не може да добије изборе, то им је образац широм…

Курир 31.03.2025
Амерички милијардер и блиски савезник америчког председника Доналда Трампа, Илон Маск, напао је пресуду француског суда којом је лидерки француске крајње деснице Марин Ле Пен забрањено да се кандидује на председничким изборима… »
Европска крајња десница и Маск осуђују као неправду пресуду Марин Ле Пен

Европска крајња десница и Маск осуђују као неправду пресуду Марин Ле Пен

Бета 31.03.2025
На челу са Мађарском бројни гласови дигли су се данас међу европском крајњом десницом због пресуде лидерки француске странке "Национално окупљање" Марин Ле Пен, коју је француски суд прогласио кривом за проневеру фондова… »
Трампов син и Илон Маск: Подршка Ле Пеновој!

Трампов син и Илон Маск: Подршка Ле Пеновој!

Правда 31.03.2025
Син америчког председника Доналд Трамп Млађи осудио је пресуду Марин Ле Пен, лидерки француске десничарске партије Национално окупљање, којом јој је забрањено да се кандидује за председника 2027. године након што је проглашена… »
Марин Ле Пен се вечерас обраћа нацији: "Остаје борбена после изрицања пресуде, данас је убијена француска демократија!"

Марин Ле Пен се вечерас обраћа нацији: "Остаје борбена после изрицања пресуде, данас је убијена француска демократија!"

Курир 31.03.2025
Марин Ле Пен остаје "борбена" после пресуде, поручио је портпарол њене странке Национално окупљање. - Схватили смо да је систем уздрман и да жели да спречи сусрет између кандидаткиње и бирача - рекао је Лаурен Жакобели. На… »
Прва реакција Илона Маска на пресуду Марин Ле Пен

Прва реакција Илона Маска на пресуду Марин Ле Пен

Телеграф 31.03.2025
Милијардер и блиски савезник америчког председника Доналда Трампа Илон Маск огласио се након пресуде француског суда којом је лидерки француске крајње деснице Марин Ле Пен забрањено да се кандидује на председничким изборима… »
Цуре детаљи са суђења марин Ле Пен: "Ушла је самоуверена, а онда јој је адвокат шапнуо нешто": После његових речи, бесна…

Цуре детаљи са суђења марин Ле Пен: "Ушла је самоуверена, а онда јој је адвокат шапнуо нешто": После његових речи, бесна…

Блиц 31.03.2025
Марин Ле Пен и још осам европских посланика из редова крајње десничарске странке Национално окупљање, суд у Паризу прогласио је данас кривим за проневеру јавних средстава. Ле Пен је забрањено да се кандидује за јавне функције… »
Орбан подржао Ле пенову: Ја сам Марин!

Орбан подржао Ле пенову: Ја сам Марин!

Правда 31.03.2025
Мађарски премијер, Виктор Орбан, подржао је Марин Ле Пен, након пресуде којом је француска политичарка проглашена кривом за злоупотребу средстава Европског парламента. "Ја сам Марин", написао је на француском језику Орбан на… »
Ништа од председничке кандидатуре 2027. године: Ко је Марин ле Пен коју је суд прогласио кривом за проневеру?

Ништа од председничке кандидатуре 2027. године: Ко је Марин ле Пен коју је суд прогласио кривом за проневеру?

Данас 31.03.2025
Француски суд је данас забранио Марин Ле Пен да се због проневере кандидује за јавну функцију на пет година, што је одлука која одмах ступа на снагу. Ова судска пресуда представља велики ударац за председничке наде лидерке… »
Шта чека Марине Ле Пен и француску крајњу десницу после пресуде за проневеру?

Шта чека Марине Ле Пен и француску крајњу десницу после пресуде за проневеру?

Француска крајње десничарска политичарка Марин Ле Пен (Марине) проглашена је кривом за проневеру средстава Европског парламента у периоду од 12 година. У пресуди која ће уздрмати и француску и европску политику, суд у Паризу је… »
Политичка смрт Марин Ле Пен! Тектонски потрес у Француској: Огорчена изјурила из суднице, добила казну од које је највише…

Политичка смрт Марин Ле Пен! Тектонски потрес у Француској: Огорчена изјурила из суднице, добила казну од које је највише…

Блиц 31.03.2025
Суд у Паризу прогласио је данас кривим за проневеру јавних средстава лидерку француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен и још осам европских посланика из редова те партије. Забрањено јој је јој… »
"Ја сам Марин!" Орбан пружио подршку Марин Ле Пен након изрицања пресуде

"Ја сам Марин!" Орбан пружио подршку Марин Ле Пен након изрицања пресуде

Курир 31.03.2025
Премијер Мађарске Виктор Орбан подржао је лидера француског покрета Национално окупљање Марин ле Пен, коју је француски суд данас осудио на четири године условно на основу оптужби за злоупотребу јавних средстава. "Ја сам… »
Додик огорчен након пресуде Ле пеновој: "Плаћа цену јер има подршку народа, као и ја" (фото)

Додик огорчен након пресуде Ле пеновој: "Плаћа цену јер има подршку народа, као и ја" (фото)

Курир 31.03.2025
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је пресуда лидерки десничарске француске странке "Национално окупљање” Марин Ле Пен, као и у његовом случају, донета због политике, а не на основу закона. "Марин Ле Пен… »
Ле Пен осуђена на четири године затвора и забрану обављања јавних дужности

Ле Пен осуђена на четири године затвора и забрану обављања јавних дужности

Ал Јазеера 31.03.2025
У својој пресуди главна је суткиња објавила да се националистичкој политичарки не дозвољава кандидатура за политичке функције, а одлука ступа на снагу одмах. Француска десничарка Марине Ле Пен осуђена је на четири године… »
Додик реаговао на пресуду Ле Пеновој: "Када ћете стати?"

Додик реаговао на пресуду Ле Пеновој: "Када ћете стати?"

Правда 31.03.2025
Као и у мом случају, пресуда није донета због закона – већ због политике, сматра председник Српске. Марин Ле Пен је осуђена јер је претња систему који не зна да губи, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик реагујући… »
За Марине Ле Пен пресуда није могла бити гора

За Марине Ле Пен пресуда није могла бити гора

Ал Јазеера 31.03.2025
Француска десничарка Марине Ле Пен је осуђена на четири године затвора и забрану обављања јавних функција на пет година, након што је проглашена кривом за проневјеру јавних средстава. Ле Пен је, такођер, осуђена и на новчану… »
Огласила се Захарова поводом пресуде Марин Ле Пен

Огласила се Захарова поводом пресуде Марин Ле Пен

Данас 31.03.2025
Пресуда Марин Ле Пен представља агонију либералне демократије, изјавила је за ТАСС портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова. Француску политичарку је суд у Паризу осудио случају парламентарних асистената… »
Лидерки француске ултрадеснице распршене председничке наде: Суд на пет година забранио Ле Пеновој обављање јавних функција и…

Лидерки француске ултрадеснице распршене председничке наде: Суд на пет година забранио Ле Пеновој обављање јавних функција и…

Данас 31.03.2025
Француски суд је данас забранио Марин Ле Пен да се због проневере кандидује за јавну функцију на пет година, што је одлука која одмах ступа на снагу. Ова судска пресуда представља велики ударац за председничке наде лидерке… »
Захарова: Пресуда Ле Пеновој показује агонију либералне демократије

Захарова: Пресуда Ле Пеновој показује агонију либералне демократије

Правда 31.03.2025
Суд у Паризу прогласио је Марин ле Пен кривом за злоупотребу средстава Европског парламента и осудио је на четири године затвора, а пет година не сме да учествује на изборима. Пресуда лидерки десничарске француске странке… »
"Је суис Марине!" Додика наљутила пресуда Марин Ле Пен: "Осуђена јер је претња систему који не зна да губи"

"Је суис Марине!" Додика наљутила пресуда Марин Ле Пен: "Осуђена јер је претња систему који не зна да губи"

Блиц 31.03.2025
Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је француски опозициони политичар Марин ле Пен осуђена јер је пријетња систему који не зна да губи, те да ова пресуда, као и у његовом случају, није донесена због закона… »
За шта је Марин ле Пен проглашена кривом и како ће то утицати на политичку будућност Француске?

За шта је Марин ле Пен проглашена кривом и како ће то утицати на политичку будућност Француске?

Н1 Инфо 31.03.2025
Француски суд прогласио је Марин ле Пен кривом у понедељак у случају проневере. Није одмах изречено колика би могла бити њена казна и како би пресуда могла да утиче на политичку будућност лидерке крајње деснице. Будућност… »
Марин ле Пен проглашена кривом: Забрањено јој да се кандидује за јавну функцију наредних пет година

Марин ле Пен проглашена кривом: Забрањено јој да се кандидује за јавну функцију наредних пет година

Н1 Инфо 31.03.2025
Француски суд прогласио је Марин ле Пен кривом у случају проневере. Њој је забрањено да се кандидује за јавну функцију наредних пет година, што ће веома закомпликовати - ако не и потпуно елиминисати - могућност да се она по… »
Додик: Ле Пен осуђена због политике, баш као и ја

Додик: Ле Пен осуђена због политике, баш као и ја

Данас 31.03.2025
Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да је пресуда лидерки десничарске француске странке „Национално окупљање” Марин Ле Пен, као и у његовом случају, донета због политике, а не на основу закона… »
Додик: Марин Ле Пен осуђена јер је претња систему који не зна да губи

Додик: Марин Ле Пен осуђена јер је претња систему који не зна да губи

Спутник 31.03.2025
Марин Ле Пен је осуђена јер је претња систему који не зна да губи, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик поводом данашње пресуде суда у Паризу који је прогласио лидерку Националног окупљања кривом за… »
Орбан пружио подршку Марин Ле Пен након изрицања казне: "Је суис Марине!"

Орбан пружио подршку Марин Ле Пен након изрицања казне: "Је суис Марине!"

Блиц 31.03.2025
Премијер Мађарске Виктор Орбан подржао је лидерку француског покрета Национално окупљање Марин ле Пен, коју је француски суд данас осудио на четири године условно на основу оптужби за злоупотребу јавних средстава. "Ја сам… »
Реакције деснице на пресуду Ле Пеновој: Ово је објава рата од стране Брисела, погубили су демократију

Реакције деснице на пресуду Ле Пеновој: Ово је објава рата од стране Брисела, погубили су демократију

Н1 Инфо 31.03.2025
Премијер Мађарске Виктор Орбан објавио је на друштвеној мрежи КС "Је суис Марине!", тј. "Ја сам/подржавам Марин". Виктор Орбан је тиме реаговао на пресуду Марин ле Пен. Италијански крајње десничарски министар саобраћаја и заменик… »
Суд прогласио Марин ле Пен кривом за злоупотребу фондова ЕУ, неће моћи да се кандидује за председницу Француске

Суд прогласио Марин ле Пен кривом за злоупотребу фондова ЕУ, неће моћи да се кандидује за председницу Француске

РТС 31.03.2025
Суд у Паризу прогласио је кривом лидерку крајње десничарске француске странке Национално окупљање Марин ле Пен по оптужби за проневеру фондова Европског парламента. Суд је Ле Пеновој изрекао и забрану да се кандидује за јавну… »
Марин Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну, од чега су две године условне

Марин Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну, од чега су две године условне

Еуроневс 31.03.2025
Лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен осуђена је на четвородогишњу казну затвора, од чега две године условно, као и на новчану казну од 100.000 евра, пренео је Фигаро. Пресудом ја… »
Успон и пад Марин Ле Пен: Мајка јој се сликала за "Плејбој" као француска собарица, због тога ју је мрзела

Успон и пад Марин Ле Пен: Мајка јој се сликала за "Плејбој" као француска собарица, због тога ју је мрзела

Мондо 31.03.2025
Марин Ле Пен је признала да је остала истраумирана због ситуације када се њена мајка обнажена сликала за "Плејбој". Француски суд данас је прогласио кривом Марин Ле Пен и још осам посланика у Бриселу њене десничарске странке… »
Марин Ле Пен понижена: Забрана бављења политиком није једина казна коју је добила, следује јој и ово

Марин Ле Пен понижена: Забрана бављења политиком није једина казна коју је добила, следује јој и ово

Телеграф 31.03.2025
Лидерка француског Националног окупљања Марин Ле Пен забрањено је да се кандидује за јавну функцију на пет година након што је проглашена кривом у случају малверзација. Ова забрана поквариће њене наде да се кандидује на… »
Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну, од чега су две године условне

Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну, од чега су две године условне

РТВ 31.03.2025
ПАРИЗ - Лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен осуђена је на четвородогишњу казну затвора, од чега две године условно, као и на новчану казну од 100.000 евра, пренео је Фигаро… »
Орбан: „Је суис Марине“

Орбан: „Је суис Марине“

Нова 31.03.2025
Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за незаконито кориштење европских средстава за финансирање своје крајње десне странке Национално окупљање (РН). На пресуду су реаговали и њени политички савезници… »
Крај за Марин ле Пен? Осуђена на затворску казну, забрањено јој да се кандидује на председничким изборима

Крај за Марин ле Пен? Осуђена на затворску казну, забрањено јој да се кандидује на председничким изборима

Нова 31.03.2025
Француски суд донео је пресуду против лидерке крајње деснице Марине Ле Пен и њене странке Национално окупљање (РН) у понедељак, прогласивши је кривом за злоупотребу фондова Европске уније и забранивши јој кандидатуру на… »
Марине Ле Пен суочена с пресудом која ће јој запечатити политичку каријеру

Марине Ле Пен суочена с пресудом која ће јој запечатити политичку каријеру

СЕЕбиз 31.03.2025
ПАРИЗ - Марине Ле Пен, кључна фигура француске и еуропске деснице, дочекала је одлуку Паришког казненог суда о томе је су ли она и њезина странка криви за злоупорабу јавног новца. Суд ју је прогласио кривом у случају у којем су… »
Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну

Ле Пен осуђена на четворогодишњу затворску казну

Вести онлине 31.03.2025
Лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање (РН) Марин Ле Пен осуђена је на четвородогишњу казну затвора, од чега две године условно, као и на новчану казну од 100.000 евра, пренео је Фигаро. Пресудом ја… »
Марин Ле Пен и осам посланика Европског парламента проглашени кривима за проневеру средстава ЕУ

Марин Ле Пен и осам посланика Европског парламента проглашени кривима за проневеру средстава ЕУ

НИН 31.03.2025
Лидерка француске десничарске странке Национално окупљање, Марин Ле Пен, заједно са још осам посланика Европског парламента, проглашена је кривом за проневеру више од 4 милиона евра из фондова Европске уније током периода од… »
Марин напустила судницу док су читали пресуду: Стигла прва реакција Орбана и Русије, проглашена кривом

Марин напустила судницу док су читали пресуду: Стигла прва реакција Орбана и Русије, проглашена кривом

Мондо 31.03.2025
Стигле су прве реакције Орбана и Русије на пресуду Марин Ле Пен. Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за незаконито коришц́ење европских фондова за финансирање своје кампање крајње деснице Национални скуп… »

Јужне вести 31.03.2025
Реутерс Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену крајње десничарску странку Национално окупљање (РН). Забрањено јој је да се пет година кандидује за… »

Данас 31.03.2025
Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену крајње десничарску странку Национално окупљање (РН). Забрањено јој је да се пет година кандидује за јавну… »
Марин Ле Пен осуђена на затворску казну! Шок у Француској! "Траже моју политичку смрт" Ништа од кандидатуре на председничким…

Марин Ле Пен осуђена на затворску казну! Шок у Француској! "Траже моју политичку смрт" Ништа од кандидатуре на председничким…

Курир 31.03.2025
Француски суд данас је прогласио кривом због проневере фондова Европског парламента Марин ле Пен и још осам посланика у Бриселу њене десничарске странке Национално окупљање. Марин Ле Пен је забрањено да се кандидује на… »
Марин Ле Пен проглашена кривом за проневеру и неподобном за обављање јавне функције

Марин Ле Пен проглашена кривом за проневеру и неподобном за обављање јавне функције

Радио 021 31.03.2025
Лидерка француске екстремне деснице Марин Ле Пен проглашена је кривом и неподобном за обављање јавне функције, а пресуда одмах ступа на снагу, саопштио је данас суд у Паризу. Ле Пен и осам посланика њене екстремнодесничарке… »
Бомба из Париза, Марин Ле Пен проглашена кривом! Пресудом француског суда десничарки забрањено кандидовање на председничким…

Бомба из Париза, Марин Ле Пен проглашена кривом! Пресудом француског суда десничарки забрањено кандидовање на председничким…

Курир 31.03.2025
Француски суд данас је прогласио кривом због проневере фондова Европског парламента Марин ле Пен и још осам посланика у Бриселу њене десничарске странке Национално окупљање. БФМТВ преноси да ова пресуда аутоматски значи да је… »
Марин Ле Пен проживљава највећи политички хорор: Ово ће изазвати текстонски потрес у Француској

Марин Ле Пен проживљава највећи политички хорор: Ово ће изазвати текстонски потрес у Француској

Телеграф 31.03.2025
Марин Ле Пен забрањено је да се кандидује на изборима са моменталним ступњем на снагу након што је проглашена кривом у случају проневере. Тужиоци су тражили да се Ле Пен, која је напустила суд пре него што је пресуда прочитана… »
Марине Ле Пен проглашена кривом за проневеру јавних средстава

Марине Ле Пен проглашена кривом за проневеру јавних средстава

Инсајдер 31.03.2025
Лидерка француске екстремне деснице Марине Ле Пен и осам посланика њене странке Национално окупљање данас су проглашени кривим за проневеру јавних средстава на суду у Паризу. Како су пренели листови Ле Монде и Фигаро, суд је… »
Марин Ле Пен проглашена кривом за проневеру јавних средстава

Бета 31.03.2025
Лидерка француске екстремне деснице Марин Ле Пен (Марине) и осам посланика њене странке Национално окупљање данас су проглашени кривим за проневеру јавних средстава на суду у Паризу. Како су пренели листови Монд (Ле Монде) и… »
Суд забранио Марин ле Пен да се кандидује на изборима

Суд забранио Марин ле Пен да се кандидује на изборима

Време 31.03.2025
Лидерки екстремне деснице у Француској Марин ле Пен суд је забранио да се кандидује за јавну функцију. Има право на жалбу, али то практично значи да је избачена из председничке трке 2027. године. Француској десној популисткињи… »
Марин ле Пен проглашена кривом, тужиоци траже забрану кандидовања

Данас 31.03.2025
Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену крајње десничарску странку Национално окупљање (РН). Тај случај могао би да доведе до тога да јој буде… »

Радио сто плус 31.03.2025
Како су пренели листови Монд (Ле Монде) и Фигаро, суд је проценио да је укупна штета износила 2,9 милиона евра, јер су посланици екстремно десничарке странке “запошљавали у Европском парламенту људе који су у стварности радили… »

НИН 31.03.2025
Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену крајње десничарску странку Национално окупљање (РН). Тај случај могао би да доведе до тога да јој буде… »

Јужне вести 31.03.2025
Реутерс Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену крајње десничарску странку Национално окупљање (РН). Тај случај могао би да доведе до тога да јој… »

Радио 021 31.03.2025
Лидерка најјаче француске десничарске партије проглашена је кривом за злоупотребу европских фондова којима је финансирала њену странку Национално окупљање (РН). Реутерс Француска политичарка Марин Ле Пен проглашена је кривом… »
Како ће пресуда Марин Ле Пен утицати на политичку будућност Француске

Како ће пресуда Марин Ле Пен утицати на политичку будућност Француске

Нови магазин 31.03.2025
Француски суд прогласио је Марин Ле Пен кривом у понедељак у случају проневере. Није одмах изречено колика би могла бити њена казна и како би пресуда могла да утиче на политичку будућност лидерке крајње деснице. КЛидерка… »
Скандал у Француској! Суд осудио Ле Пенову због злоупотребе фондова Европског парламента

Скандал у Француској! Суд осудио Ле Пенову због злоупотребе фондова Европског парламента

Правда 31.03.2025
Тужилац је претходно затражио да се Ле Пенова казни за 300.000 евра и 10 година затвора. Суд у Паризу прогласио је лидерку десничарске француске странке Национално окупљање Марин ле Пен кривом за злоупотребу средстава Европског… »
Марин Ле Пен проглашена кривом! Одмах се огласила - "Они желе моју политичку смрт"

Марин Ле Пен проглашена кривом! Одмах се огласила - "Они желе моју политичку смрт"

Мондо 31.03.2025
Марин Ле Пен забрањено кандидовање за јавне функције. Француски суд данас је прогласио кривом због проневере фондова Европског парламента Марин Ле Пен и још осам посланика у Бриселу њене десничарске странке Национално… »
Шта ће бити са марин Ле Пен? Француски суд одлучује о десничарки која је фаворит за победу на председничким изборима - "Желе…

Шта ће бити са марин Ле Пен? Француски суд одлучује о десничарки која је фаворит за победу на председничким изборима - "Желе…

Курир 31.03.2025
Марин ле Пен, француска десничарка и најутицајнија чланица главне опозиционе странке Национално окупљање, данас ће сазнати да ли ће моћи да се кандидује на наредним председничким изборима. ББЦ наводи да ће се Ле Пен у десет… »

Вести дана »