Повезане вести

'Шта ће када нас не буде?': Родитељи деце са аутизмом у Србији траже подршку државе

'Шта ће када нас не буде?': Родитељи деце са аутизмом у Србији траже подршку државе

Слободна Европа 02.04.2025
"Шта ће он када мене и мог супруга више не буде? Где ће бити и ко ће о њему водити рачуна?" Ово су питања која муче Тамару Марковић, мајку дечака са аутизмом. На Светски дан свести о аутизму, изашла је са другим родитељима на… »
Светски дан особа са аутизмом - "Нисмо невидљиви"

Светски дан особа са аутизмом - "Нисмо невидљиви"

РТВ 02.04.2025
НОВИ САД - Уз слоган "Нисмо невидљиви", данас се обележава светски дан особа са аутизмом. Иако је, за протеклих 17 година од како је овај датум установљен, много тога учињено како би се особе са аутизмом укључиле у друштво… »
Светски дан аутизма: Три проблема с којима се суочавају родитељи

Радио 021 02.04.2025
Група родитеља деце са аутизмом организовала је скуп испред Владе Србије како би указала на горуће проблеме са којима се годинама суочавају. Иста окупљања била су и у Нишу, Крагујевцу и Новом Саду. Проблеми се гомилају, а… »

НИН 02.04.2025
Проблеми се гомилају, а решења не назиру. Писали су, указивали, звали, али је одговора мало и недовољно. "Невидљиви смо за државу и желимо да укажемо на проблеме све деце са сметњама у развоју, не само са аутизмом. "Ми се не… »

Јужне вести 02.04.2025
Проблеми се гомилају, а решења не назиру. Писали су, указивали, звали, али је одговора мало и недовољно. „Невидљиви смо за државу и желимо да укажемо на проблеме све деце са сметњама у развоју, не само са аутизмом. „Ми се не… »
„Време да се чује и наш глас“: Родитељи деце са аутизмом организују скупове у четири града

„Време да се чује и наш глас“: Родитељи деце са аутизмом организују скупове у четири града

Данас 01.04.2025
„Родитељи у борби за права деце са аутизмом“ назив је скупа који ће сутра, 2. априла, поводом Светског дана особа са аутизмом, бити одржан у исто време у Београду и Новом Саду, са почетком у 18 часова. У међувремену су се… »

Вести дана »