Povezane vesti
Ditrih Bonoefer: Otpor totalitarizmu je dužnost hrišćana
Dojče vele 09.04.2025
Njegova vera bila je jača od straha: Ditrih Bonoefer usudio se da se odupre Hitlerovom režimu. Streljan na današnji dan 1945. Nasleđe tog teologa inspiriše i danas, ali ponekad na problematične načine. Ujutro 9. aprila 1945. Ditriha Bonoefera odvode je… »
Ditrih Bonoefer usprotivio se Hitleru, streljan je pred sam kraj rata: "Otpor totalitarizmu dužnost hrišćana"
Telegraf 09.04.2025
Ujutro 9. aprila 1945. Ditriha Bonoefera odvode je iz ćelije u koncentracionom logoru Flosenbirg u Bavarskoj. SS-oficir ga vodi na pogubljenje. Samo nekoliko sati ranije, protestantski pastor se molio sa ostalim zatvorenicima. Sada se taj 39-godišnjak… »
Ditrih Bonoefer: Otpor totalitarizmu je dužnost hrišćana
NIN 09.04.2025
Njegova vera bila je jača od straha: Ditrih Bonoefer usudio se da se odupre Hitlerovom režimu. Streljan na današnji dan 1945. Nasleđe tog teologa inspiriše i danas, ali ponekad na problematične načine. Ujutro 9. aprila 1945. Ditriha Bonoefera odvode je… »
Vesti dana »
„Sada su zaista neutralisani" Tramp „bez rukavica“: Ne brine me da li će Iran postati demokratska država
Dnevnik pre 2 satajoš 42 povezane
Doktor Dragan Milić: Smenjen sam ne zbog lošeg rada, već zbog objava na društvenim mrežama
Beta pre 3 satajoš 33 povezane
Pešić priznao: „Navijam za Zvezdu, ali bavim se svojom ekipom!“
Hot sport pre 19 minutajoš 48 povezanih
CNN: Snimci ukazuju na to da su SAD odgovorne za napad na školu u Iranu
RTV pre 1 satjoš 38 povezanih
Poskupljenje goriva u Srbiji usled sukoba na Bliskom istoku i blokade Ormuskog moreuza
Naslovi.ai pre 4 satijoš 67 povezanih