Povezane vesti

Mogu li data centri da se smeste u orbitu i na Mesec

BBC News 10.04.2025
Data centri su ogromna skladišta sa gomilom kompjutera na kojima se čuvaju i obrađuju podaci koje koriste internet stranice, kompanije i vlade. Zvuči kao nešto iz naučnofantastičnog filma, ali Stiven Ajsel je uveren da će jednog dana njegova kompanija… »

Radio 021 10.04.2025
Data centri su ogromna skladišta sa gomilom kompjutera na kojima se čuvaju i obrađuju podaci koje koriste internet stranice, kompanije i vlade. Intuitive Machines Data centar Lounstar Data Holdingsa nedavno je poslala probnu opremu na Mesec Zvuči kao… »

Južne vesti 10.04.2025
Intuitive Machines Data centar Lounstar Data Holdingsa nedavno je poslala probnu opremu na Mesec Zvuči kao nešto iz naučnofantastičnog filma, ali Stiven Ajsel je uveren da će jednog dana njegova kompanija otvoriti data centar na Mesecu. „Kako ja to… »

NIN 10.04.2025
Zvuči kao nešto iz naučnofantastičnog filma, ali Stiven Ajsel je uveren da će jednog dana njegova kompanija otvoriti data centar na Mesecu. "Kako ja to vidim: smeštanjem data centra u svemir, vi nudite do tada neviđenu bezbednost", kaže predsednik… »

Danas 10.04.2025
Zvuči kao nešto iz naučnofantastičnog filma, ali Stiven Ajsel je uveren da će jednog dana njegova kompanija otvoriti data centar na Mesecu. „Kako ja to vidim: smeštanjem data centra u svemir, vi nudite do tada neviđenu bezbednost“, kaže predsednik… »

Vesti dana »