Povezane vesti

Porfirije: Blagosloveni smo jer dolazi onaj koji razrešava tajnu života i tajnu smrti

Porfirije: Blagosloveni smo jer dolazi onaj koji razrešava tajnu života i tajnu smrti

NIN 13.04.2025
Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na praznik ulaska Isusa Hrista u Jerusalim - Cveti, svetu liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru, i tom prilikom poručio da smo blagosloveni jer sam Sin Božji dolazi da razreši najdublju i najvažniju tajnu… »
Cveti – dan kada valja doneti važne odluke i započeti poslove

Cveti – dan kada valja doneti važne odluke i započeti poslove

RTS 13.04.2025
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Cveti – dan kada je Isus Hristos, ušao u Jerusalim. Narod je čuo da dolazi Spasitelj i mnogi su izašli da ga dočekaju sa palminim grančicama. Cveti se uvek slave u poslednju nedelju pred Vaskrs, šeste… »
Patrijarh na Cveti: Ljubav dobija smisao u večnosti

Patrijarh na Cveti: Ljubav dobija smisao u večnosti

Euronews 13.04.2025
Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na praznik ulaska Isusa Hrista u Jerusalim - Cveti, svetu liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru, i tom prilikom poručio da smo blagosloveni jer sam Sin Božji dolazi da razreši najdublju i najvažniju tajnu… »
Patrijarh na praznik Cveti: Blagosloveni smo jer dolazi Onaj koji razrešava tajnu života i tajnu smrti

Patrijarh na praznik Cveti: Blagosloveni smo jer dolazi Onaj koji razrešava tajnu života i tajnu smrti

RTV 13.04.2025
BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na praznik ulaska Isusa Hrista u Jerusalim - Cveti, svetu liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru, i tom prilikom poručio da smo blagosloveni jer sam Sin Božji dolazi da razreši najdublju i… »
Patrijarh Porfirije služio liturgiju na današnji praznik Cveti

Patrijarh Porfirije služio liturgiju na današnji praznik Cveti

Danas 13.04.2025
Patrijarh Porfirije služio je danas, na praznik Cveti kojim se obeležava ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, služio liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru i uoči Uskrsa, poručio da je blagosloven onaj koji dolazi u ime Gospodnje i da su ljudi „još više… »
Patrijarh SPC držao liturgiju na Cveti: Dolazi sam Život da pobedi smrt

Patrijarh SPC držao liturgiju na Cveti: Dolazi sam Život da pobedi smrt

Dnevnik 13.04.2025
BEOGRAD: Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na praznik ulaska Isusa Hrista u Jerusalim - Cveti, svetu liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru, i tom prilikom poručio da smo blagosloveni jer sam Sin Božji dolazi da razreši najdublju i najvažniju… »
Danas proslavljamo jedan od najradosnijih praznika - Cveti! Bitno je da danas uradite jednu jednostavnu stvar i poverujete u…

Danas proslavljamo jedan od najradosnijih praznika - Cveti! Bitno je da danas uradite jednu jednostavnu stvar i poverujete u…

Kurir 13.04.2025
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Cveti, praznik koji svake godine menja datum, te spada u grupu pokretnih praznika. Ove godine on pada 13. aprila, a obeležava se u spomen na svečani ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim. Cveti su… »
Danas su Cveti: Jedan od najvećih hrišćanskih praznika

Danas su Cveti: Jedan od najvećih hrišćanskih praznika

Danas 13.04.2025
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Cveti, jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika. Praznik Cveti je ustanovljen u Jerusalimu krajem IV veka, kao uspomena na poslednju nedelju života sina božijeg. Ovaj praznik uvek pada u… »
Slave se Cveti: Evo šta treba uraditi sa cvećem sa kojim su mladi bili okićeni

Slave se Cveti: Evo šta treba uraditi sa cvećem sa kojim su mladi bili okićeni

Dnevnik 13.04.2025
Danas, dan posle Lazareve subote, srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik Cveti, uspomenu na svečani ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, poslednju nedelju pred početak njegovih stradanja, smrt i Vaskrsenje. Kako pada na proleće, u narodu je vezan i… »
Pravoslavni vernici danas slave Cveti: Evo šta treba uraditi sa cvećem sa kojim su mladi bili okićeni

Pravoslavni vernici danas slave Cveti: Evo šta treba uraditi sa cvećem sa kojim su mladi bili okićeni

Telegraf 13.04.2025
Danas, dan posle Lazareve subote, srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik Cveti, uspomenu na svečani ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, poslednju nedelju pred početak njegovih stradanja, smrt i Vaskrsenje. Kako pada na proleće, u narodu je vezan i… »

Vesti dana »