Повезане вести

Последњи сусрет са нобеловцем: Сећање на посету Марија Варгаса Љосе Србији: Драго ми је што сам имао прилику да сазнам…

Последњи сусрет са нобеловцем: Сећање на посету Марија Варгаса Љосе Србији: Драго ми је што сам имао прилику да сазнам…

Блиц 14.04.2025
Перуански писац Марио Варгас Љоса, добитник Нобелове награде за књижевност преминуо је јуче у 90. години. Тим поводом подсећамо се његове посете нашој земљи 2015. у организацији издавачке куће "Лагуна", када је боравио у… »
Рођака му родила троје деце, па је оставио због мајке Енрикеа Иглесијаса: Марио Варгас Љоса увек је љубио најлепше жене

Рођака му родила троје деце, па је оставио због мајке Енрикеа Иглесијаса: Марио Варгас Љоса увек је љубио најлепше жене

Курир 14.04.2025
Перуански писац и нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Алваро Варгас Љоса, син великог уметника, написао је на друштвеној мрежи Икс, да је његов отац преминуо у недељу… »
Преминуо нобеловац Марио Варгас Љоса

Вести онлине 14.04.2025
Перуански писац нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Љосин син, Алваро Варгас Љоса, написао је на платформи КС да је писац преминуо у недељу у миру, окружен својом… »
Марио Варгас Љоса уживао и у Београду: "Драго ми је што сам сазнао нешто више о Србији из Титовог периода"

Марио Варгас Љоса уживао и у Београду: "Драго ми је што сам сазнао нешто више о Србији из Титовог периода"

Б92 14.04.2025
Чувени писац и нобеловац Марио Варгас Љоса, који је преминуо у 90. години, једном приликом је посетио Београд и његове бројне знаменитости. По сопственој жељи Марио Варгас Љоса Музеј Иве Андрића и Музеј историје Југославије… »
Умро Нобеловац Марио Варгас Љоса

Умро Нобеловац Марио Варгас Љоса

Бета 14.04.2025
Перуански писац Марио Варгас Љоса, добитник Нобелове награде за књижевност умро је јуче у Лими у 90. години, објавила је његова породица на мрежи Икс. "Са дубоком тугом, објављујемо да је наш отац Марио Варгас Љоса умро у… »
Преминуо Нобеловац Марио Варгас Љоса: Огласио се син једног од највећих имена светске књижевности

Преминуо Нобеловац Марио Варгас Љоса: Огласио се син једног од највећих имена светске књижевности

Курир 14.04.2025
Перуански писац Нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Љосин син, Алваро Варгас Љоса, написао је на платформи Икс да је писац преминуо у недељу у миру, окружен својом… »

Н1 Инфо 14.04.2025
Перуански писац нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Љосин син, Алваро Варгас Љоса, написао је на платформи КС да је писац преминуо у недељу у миру, окружен својом… »
Преминуо Марио Варгас Љоса

Преминуо Марио Варгас Љоса

Политика 14.04.2025
Перуански писац Нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Љосин син, Алваро Варгас Љоса, написао је на платформи Икс да је писац преминуо у недељу у миру, окружен својом… »
Преминуо Марио Варгас Љоса: Легендарни писац и нобеловац

Преминуо Марио Варгас Љоса: Легендарни писац и нобеловац

Вечерње новости 14.04.2025
ПЕРУАНСКИ писац Нобеловац Марио Варгас Љоса преминуо је у Лими у 90. години, саопштила је његова породица. Фото: Новости Љосин син, Алваро Варгас Љоса, написао је на платформи Икс да је писац преминуо у недељу у миру… »
Преминуо Марио Варгас Љоса, добитник Нобелове награде за књижевност

Преминуо Марио Варгас Љоса, добитник Нобелове награде за књижевност

Блиц 14.04.2025
Перуански писац Марио Варгас Љоса преминуо је у 90. години, саопштио је јуче његов син. Био је добитник Нобелове награде за књижевност и гигант латиноамеричких писања већ више деценија. "Са дубоком тугом објављујемо да је… »

Вести дана »