Повезане вести

Гојко Божовић: Глас Љубе Симовића бих препознао међу хиљадама. Песници се рађају, песници не умиру!

Гојко Божовић: Глас Љубе Симовића бих препознао међу хиљадама. Песници се рађају, песници не умиру!

Нова 17.04.2025
Љуба Симовић био је човек разговора, човек високих мерила у књижевности и уметности и човек високе и господствене мере у друштвеним и грађанским питањима, каже за Нова.рс Гојко Божовић поводом одласка академика, драмског писца… »
Душан Ковачевић о Симовићу: Били смо пријатељи 50 година, у шали сам му говорио да је он наш Чехов

Душан Ковачевић о Симовићу: Били смо пријатељи 50 година, у шали сам му говорио да је он наш Чехов

Нова 17.04.2025
Цео опус Љубе Симовића је једна велика песма, каже за Нова.рс Душан Ковачевић поводом одласка колеге и пријатеља. – Љуба је један од најзначајнијих српских песника и спада у онај сам врх свеукупне литературе писане на овом… »
Миро Вуксановић: Љуба Симовић је јединац у српској култури, нема другог писца у нашој савременој књижевности

Миро Вуксановић: Љуба Симовић је јединац у српској култури, нема другог писца у нашој савременој књижевности

Нова 17.04.2025
Нема другог писца у савременој српској књижевности осим Љубомира Симовића, каже за Нова.рс књижевник и академик Миро Вуксановић на вест о смрти драмског писца, песника и редовног члана САНУ. Љубомир Симовић, који је преминуо… »

Вести дана »