Povezane vesti

Gojko Božović: Glas Ljube Simovića bih prepoznao među hiljadama. Pesnici se rađaju, pesnici ne umiru!

Gojko Božović: Glas Ljube Simovića bih prepoznao među hiljadama. Pesnici se rađaju, pesnici ne umiru!

Nova 17.04.2025
Ljuba Simović bio je čovek razgovora, čovek visokih merila u književnosti i umetnosti i čovek visoke i gospodstvene mere u društvenim i građanskim pitanjima, kaže za Nova.rs Gojko Božović povodom odlaska akademika, dramskog pisca i književnika… »
Dušan Kovačević o Simoviću: Bili smo prijatelji 50 godina, u šali sam mu govorio da je on naš Čehov

Dušan Kovačević o Simoviću: Bili smo prijatelji 50 godina, u šali sam mu govorio da je on naš Čehov

Nova 17.04.2025
Ceo opus Ljube Simovića je jedna velika pesma, kaže za Nova.rs Dušan Kovačević povodom odlaska kolege i prijatelja. – Ljuba je jedan od najznačajnijih srpskih pesnika i spada u onaj sam vrh sveukupne literature pisane na ovom našem jeziku. Tim… »
Miro Vuksanović: Ljuba Simović je jedinac u srpskoj kulturi, nema drugog pisca u našoj savremenoj književnosti

Miro Vuksanović: Ljuba Simović je jedinac u srpskoj kulturi, nema drugog pisca u našoj savremenoj književnosti

Nova 17.04.2025
Nema drugog pisca u savremenoj srpskoj književnosti osim Ljubomira Simovića, kaže za Nova.rs književnik i akademik Miro Vuksanović na vest o smrti dramskog pisca, pesnika i redovnog člana SANU. Ljubomir Simović, koji je preminuo noćas u 89… »

Vesti dana »