Povezane vesti
Ispred Bazilike Svetog Petra 100.000 vjernika čeka da oda počast papi Franji
Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg s njegovim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog svećenstva. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg mnogo su… »
Šola: Papa Franjo je krivo procijenio Srpsku i Rusku pravoslavnu crkvu
Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg sa papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg… »
Oproštaj od pape Franje: Procedure drugačije u odnosu na dosadašnje prakse
Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg sa papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg… »
Hiljade ljudi odaju posljednju počast papi Franji
Al Jazeera 23.04.2025
Kovčeg s Papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na Papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg mnogo su skromniji nego što je to do sada bio običaj u… »
Crkva se oprašta od pape Franje i priprema za imenovanje nasljednika
Al Jazeera 23.04.2025
Vatikan, Italija i katolički vjernici su u žalosti zbog smrti pape Franje koji će biti sahranjen u subotu. Vjernici do petka navečer u Bazilici svetog Petra mogu odavati posljednju počast poglavaru Katoličke crkve, koji je preminuo u ponedjeljak ujutro… »
Vesti dana »

'Možda hoću, možda neću': Tramp o ulasku Amerike u rat protiv Irana
BBC News pre 2 satajoš 26 povezanih

Peti pripadnik srpskog MUP-a deportovan sa Kosova, zabranjen ulazak na pet godina
Serbian News Media pre 1 satjoš 14 povezanih

Premijer Indije u Zagrebu: Dijalog je jedini put za rešavanje problema u svetu
Radio sto plus pre 1 satjoš 15 povezanih

KRIK: Bratislav Gašić i Nenad Popović najbogatiji ministri u prethodnoj Vladi Srbije
Beta pre 7 satijoš 14 povezanih

Ukidanje pritvora osumnjičenima u slučaju "nadstrešnica": Nema optužnice - nema pritvora
Novi magazin pre 4 satijoš 76 povezanih