Povezane vesti

Ispred Bazilike Svetog Petra 100.000 vjernika čeka da oda počast papi Franji

Ispred Bazilike Svetog Petra 100.000 vjernika čeka da oda počast papi Franji

Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg s njegovim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog svećenstva. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg mnogo su… »
Šola: Papa Franjo je krivo procijenio Srpsku i Rusku pravoslavnu crkvu

Šola: Papa Franjo je krivo procijenio Srpsku i Rusku pravoslavnu crkvu

Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg sa papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg… »
Oproštaj od pape Franje: Procedure drugačije u odnosu na dosadašnje prakse

Oproštaj od pape Franje: Procedure drugačije u odnosu na dosadašnje prakse

Al Jazeera 23.04.2025
Katolička crkva i vjernici opraštaju se od pape Franje. Kovčeg sa papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg… »
Hiljade ljudi odaju posljednju počast papi Franji

Hiljade ljudi odaju posljednju počast papi Franji

Al Jazeera 23.04.2025
Kovčeg s Papinim tijelom prenesen je jutros iz kapele Doma svete Marte u Baziliku svetog Petra u Vatikanu, uz prisustvo visokog sveštenstva i vjernika. Na Papin zahtjev, vjerske službe i sam kovčeg mnogo su skromniji nego što je to do sada bio običaj u… »
Crkva se oprašta od pape Franje i priprema za imenovanje nasljednika

Crkva se oprašta od pape Franje i priprema za imenovanje nasljednika

Al Jazeera 23.04.2025
Vatikan, Italija i katolički vjernici su u žalosti zbog smrti pape Franje koji će biti sahranjen u subotu. Vjernici do petka navečer u Bazilici svetog Petra mogu odavati posljednju počast poglavaru Katoličke crkve, koji je preminuo u ponedjeljak ujutro… »

Vesti dana »