Povezane vesti

Danas obeležavamo dan Sveštenomučenika Antipa: Veruje se da treba ispoštovati samo jednu stvar

Danas obeležavamo dan Sveštenomučenika Antipa: Veruje se da treba ispoštovati samo jednu stvar

Kurir 24.04.2025
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Sveštenomučeniku Antipu episkopu Pergamskom. Spominje se u knjizi Otkrovenja kao "Antipa vjerni svedok moj (2, 13), koji bi ubijen kod vas, gđe živi sotona", t.j. u gradu Pergamu… »
Spc i vernici slave svetog sveštenomučenika antipu Danas se izgovara ova molitva

Spc i vernici slave svetog sveštenomučenika antipu Danas se izgovara ova molitva

Dnevnik 24.04.2025
Sveštenomučenik Antipa, episkop Pergamski spominje se u knjizi Otkrovenja kao "Antipa verni svedok moj, koji bi ubijen kod vas, gde živi sotona", tj. u gradu Pergamu. Žitelji ovog grada živeeli su u mraku idolopoklonstva i u krajnjoj nečistoti; bili su… »
Vernici slave Svetog Antipu: Ovu molitvu danas treba izgovoriti

Vernici slave Svetog Antipu: Ovu molitvu danas treba izgovoriti

Telegraf 24.04.2025
Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas Svetog sveštenomučenika Antipu. Sveštenomučenik Antipa, episkop Pergamski spominje se u knjizi Otkrovenja kao "Antipa verni svedok moj, koji bi ubijen kod vas, gde živi sotona", tj. u gradu Pergamu. Žitelji… »
Danas slavimo Svetog Antipa: Pomolite se za zdravlje i sreću

Danas slavimo Svetog Antipa: Pomolite se za zdravlje i sreću

Mondo 24.04.2025
Srpska pravoslavna crkva danas slavi i obeležava svetog sveštenomučenika Antipa. Srpska pravoslavna crkva ( SPC) danas slavi i obeležava Svetog sveštenomučenika Antipa. Spominje se u knjizi Otkrovenja kao Antipa verni svedok moj (2, 13), koji bi ubijen… »

Vesti dana »