Povezane vesti
Na današnji dan, 12. maj
N1 Info 12.05.2025
Na današnji dan, 12. maj, dogodilo se: 1607. Engleski avanturista Džejms Smit osnovao je prvo englesko naselje na tlu Severne Amerike, koje je kasnije po njemu dobilo ime Džejmstaun. 1820. Rođena je engleska bolničarka Florens Najtingejl (Florence… »
Vremeplov: Osnovano "Prvo srpsko društvo za igru loptom"
RTV 12.05.2025
NOVI SAD - Na današnji dan 1899. godine održana je Osnivačka skupština "Prvog srpskog društva za igru loptom". Skupština je održana u "Trgovačkoj kafani", na inicijativu Huga Bulija, koji je i doneo prvu fudbalsku loptu u Beograd, i Andre Nikolića, tada… »
Na današnji dan, 12. maj
B92 12.05.2025
1607 - Engleski avanturista Džejms Smit osnovao je prvo englesko naselje na tlu Severne Amerike, koje je kasnije po njemu dobilo ime Džejmstaun. 1820 - Rodjena je engleska bolničarka Florens Najtingejl (Florence Nightingale), koja je otvorila prvu školu… »
Vesti dana »
„Ne možete ućutkati istinu“: Netanjahu u UN branio stavove Izraela dok su delegacije napuštale salu
Danas pre 7 satijoš 3 povezane
Zelenski: Sporazum iz Enkoridža nije predmet pregovora; Erdogan za obnovu crnomorskog koridora za žitarice
RTS pre 53 minutajoš 1 povezana
Vremenska prognoza za petak, 25. septembar: Oblačno, kišovito i hladno, do 18 stepeni
Nova pre 6 satijoš 6 povezanih
Paunović: Ja sam kriv za poraz od Grčke, naredio sam da idemo napred
Politika pre 4 satijoš 9 povezanih
RIK: Povučena lista koalicije Narodna Srbija, dilema šta se brojem pod kojim je proglašena
Danas pre 7 satijoš 4 povezane