Povezane vesti
Dugonoge lepotice nad Čačkom: Rode se vraćaju svom prolećnom domu
Glas Zapadne Srbije 12.05.2025
Jedno od gnezda nalazi se u čačanskom naselju Lugovi i kako meštani kažu, napravljeno je prošle godine. „Ovo gnezdo ovde napravljeno je prošle godine. Pravile su ga četiri dana, ja sam svaki dan gledao kako grančicu po grančicu donose i pletu kljunom… »
Dugonoge lepotice nad Čačkom: Rode se vraćaju svom prolećnom domu
Glas Zapadne Srbije 12.05.2025
Jedno od gnezda nalazi se u čačanskom naselju Lugovi i kako meštani kažu, napravljeno je prošle godine. „Ovo gnezdo ovde napravljeno je prošle godine. Pravile su ga četiri dana, ja sam svaki dan gledao kako grančicu po grančicu donose i pletu kljunom… »
Dugonoge ptice obožavaju grad na Moravi: Sada se pojavile i jako retke crne rode FOTO
B92 12.05.2025
Dolazak roda u Srbiju svakog proleća nije novost, a ove dugonoge ptice mahom tradicionalno biraju ravničarske predele, najčešće Vojvodinu, za svoja letnja gnezda. Ipak, poslednjih desetak godina sve češće odlučuju da se nastane baš u čačanskoj kotlini… »
Vesti dana »
Premijer Grenlanda: Ne može se isključiti mogućnost upotrebe vojske
Insajder pre 4 satijoš 33 povezane
Vučić: „Verujem da će Jermenija, Srbija i Azerbejdžan imati veći značaj u budućnosti“
Serbian News Media pre 33 minutajoš 56 povezanih
Izgubio kontrolu, pa automobilom razbio zid zgrade! Prve slike teške nesreće u Zemunu: Fasada na sve strane, vozač (50) hitno prebačen u Urgetni (foto)
Kurir pre 3 minutajoš 29 povezanih
Novi napad botova na naloge Nova.rs, N1, Nova TV, Danas i Radar: Broj pratilaca enormno raste
Nova pre 4 satijoš 6 povezanih
Hiljade poljoprivrednika i traktora blokirale Strazbur u protestu protiv sporazuma EU-Merkosur
Radio 021 pre 3 minutajoš 24 povezane