Povezane vesti

Zašto je sve teže videti moćne Himalaje

Radio 021 18.05.2025
Zagađenje vazduha i maglovito nebo pogoršano klimatskim promenama danas blokiraju očaravajuće poglede na vrhove Himalaja veći deo godine. BBC Planinarenje u oblasti vrhova Anapurne u Nepalu, gde izmaglica zaklanja pogled na veličanstvene planine čak i… »

BBC News 18.05.2025
Zagađenje vazduha i maglovito nebo pogoršano klimatskim promenama danas blokiraju očaravajuće poglede na vrhove Himalaja veći deo godine. Odrastao sam u Katmanduu, prestonici Nepala, posmatrajući Himalaje. Otkako sam otišao, najviše mi nedostaju… »

Danas 18.05.2025
Odrastao sam u Katmanduu, prestonici Nepala, posmatrajući Himalaje. Otkako sam otišao, najviše mi nedostaju široki, panoramski pogledi na neke od najviših planinskih vrhova na svetu. Svaki put kada posetim Katmandu, nadam se da ću makar na trenutak… »

Južne vesti 18.05.2025
BBC Planinarenje u oblasti vrhova Anapurne u Nepalu, gde izmaglica zaklanja pogled na veličanstvene planine čak i na maloj udaljenosti Odrastao sam u Katmanduu, prestonici Nepala, posmatrajući Himalaje. Otkako sam otišao, najviše mi nedostaju široki… »

NIN 18.05.2025
Odrastao sam u Katmanduu, prestonici Nepala, posmatrajući Himalaje. Otkako sam otišao, najviše mi nedostaju široki, panoramski pogledi na neke od najviših planinskih vrhova na svetu. Svaki put kada posetim Katmandu, nadam se da ću makar na trenutak… »

Vesti dana »