Povezane vesti

Vučić: Pričaću sa Vučevićem o blokadi novosadskog suda od ponedeljka

Vučić: Pričaću sa Vučevićem o blokadi novosadskog suda od ponedeljka

Radio 021 pre 30 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tek razgovarati sa liderom vladajuće SNS Milošem Vučevićem o eventualnoj blokadi suda u Novom Sadu od ponedeljka. "Mi ne smemo da se ponašamo kao oni. Ali, razgovaraću sa Vučevićem jer smo obojica… »
Newsnight: Da li je puštanje troje aktivista da se brane iz kućnog pritvora mala pobeda? (20.5.2025)

Newsnight: Da li je puštanje troje aktivista da se brane iz kućnog pritvora mala pobeda? (20.5.2025)

N1 Info pre 29 dana
Više od dva meseca je prošlo otkako je šestoro aktivista iz Novog Sada pritvoreno. Nakon žalbe advokata, Apelacioni sud je danas, doneo odluku da profesorku Mariju Vasić, koja je štrajkovala glađu, i dvojicu aktivista pusti iz zatvorskog pritvora i… »
Ekonomista kritikuje Vučićeve najave povećanja penzija i minimalca: „Manipulacija javnošću“

Ekonomista kritikuje Vučićeve najave povećanja penzija i minimalca: „Manipulacija javnošću“

Serbian News Media pre 29 dana
Božo Drašković, profesor u penziji, ocenio je danas najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanju penzija i minimalne zarade pre kraja godine kao „manipulaciju javnošću i potkupljivanje socijalnih grupa u kriznim vremenima“. Drašković, iako… »
Ja sam samo čovek, ništa više od toga Predsednik Vučić: Da li kod mene danas ima gneva kao juče besa? Siguran sam da ima…

Ja sam samo čovek, ništa više od toga Predsednik Vučić: Da li kod mene danas ima gneva kao juče besa? Siguran sam da ima…

Kurir pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas regovao je na izjave da je juče "kipteo od besa" posle odluke Apelacionog suda u Novom Sadu da iz pritvora pusti Mariju Vasić i trojicu aktivista. Predsednik Vučić rekao je da je i on samo običan čovek koji ima… »
Kako su batinaši postali "dečaci" i "junaci": Posle kontramitinga i kontrazahteva, Vučić najavljuje i kontrablokadu

Kako su batinaši postali "dečaci" i "junaci": Posle kontramitinga i kontrazahteva, Vučić najavljuje i kontrablokadu

N1 Info pre 29 dana
Ministar pravde Nenad Vujić traži da Visoki savet sudstva preispita odluku Apelacionog suda da novosadskim aktivistima ukine pritvor. I dok ministar u svom saopštenju izražava zabrinutost zbog "narušavanja nepristrasnosti suda, a pod uticajem blokada"… »
Blokada suda u Novom Sadu: Politizacija pravosuđa i pritisci vlasti na sudsku nezavisnost (VIDEO)

Blokada suda u Novom Sadu: Politizacija pravosuđa i pritisci vlasti na sudsku nezavisnost (VIDEO)

Insajder pre 29 dana
Posle jučerašnje odluke Apelacionog suda u Novom Sadu da delimično uvaži žalbu branilaca uhapšenih aktivista i Mariji Vasić, Ladu Jovoviću i Lazaru Diniću, umesto pritvora, odredi meru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom – najviši… »
Naprednjački "junaci" iz pritvora: Od rušenja Vlade do blokade suda

Naprednjački "junaci" iz pritvora: Od rušenja Vlade do blokade suda

Radio 021 pre 29 dana
Ne dešava se često da vlast najavljuje blokadu sopstvenih institucija kako bi tražili oslobođanje osoba osumnjičenih za prebijanje, što je bio direktan povod za pad vlade. Pa, ipak, u Srbiji je sve moguće. Vlast je reagovala ljutito po objavljivanju… »
Vučić najavio novo povećanje minimalca i penzija i ponovo optužio blokadere

Vučić najavio novo povećanje minimalca i penzija i ponovo optužio blokadere

BizLife pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u planu da do kraja ove godine budu povećane penzije, kao i minimalne zarade. „Penzioneri će biti veoma zadovoljni jer će pre kraja godine dobiti značajno povećanje penzija. Mi smo im to dužni jer rast… »
Jedan od novosadskih aktivista pretučen u pritvoru, kaže njegov advokat

Jedan od novosadskih aktivista pretučen u pritvoru, kaže njegov advokat

Slobodna Evropa pre 29 dana
Novosadski aktivista Davor Stefanović, koji je još uvek u pritvoru zbog navodnog pokušaja rušenja ustavnog poretka, napadnut je prošlog vikenda, izjavio je njegov advokat Milan Pavković 21. maja. Pavković je u izjavi za televiziju N1 rekao da je u sredu… »
Tepić prozvala Vučića: Ko su „heroji“ koji su bejzbolkama tukli studentkinju?

Tepić prozvala Vučića: Ko su „heroji“ koji su bejzbolkama tukli studentkinju?

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić oštro je reagovala na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o odluci Apelacionog suda u Novom Sadu da oslobodi troje aktivista iz pritvora, te na njegovu najavu blokade sudova. Tepić je… »
"Video sam ja koliko je zelenskom teško palo, ali mi ni reč nije rekao" Vučić o odlasku u Moskvu, Kosovu i Kaji Kalas: Ona…

"Video sam ja koliko je zelenskom teško palo, ali mi ni reč nije rekao" Vučić o odlasku u Moskvu, Kosovu i Kaji Kalas: Ona…

Kurir pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će tema razgovora sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Kajom Kalas, koja večeras dolazi u Beograd, svakako biti dijalog sa Kosovom, ali i njegov odlazak u Moskvu na paradu… »
Zašto je Vučić napao Bogoljuba Karića i pozvao se na Miloševića?

Zašto je Vučić napao Bogoljuba Karića i pozvao se na Miloševića?

Danas pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, gostujući na TV Pink da ne postoji lošiji čovek od Bogoljuba Karića i da postoji ogroman broj ljudi koji su siti njegovih prevara. Komentar je usledio nakon gostovanja Bogoljuba Karića na K1 televiziji… »
Odluka novosadskog suda pokrenula lavinu: Kome vlast šalje poruke

Odluka novosadskog suda pokrenula lavinu: Kome vlast šalje poruke

NIN pre 29 dana
Odluka Apelacionog suda u Novom Sadu da za troje aktivista odredi kućni pritvor izazvala je u utorak jednu od najbržih reakcija vlasti. Tek što je objavljeno da se za Mariju Vasić, Lazara Dinića i Lada Jovovića, koji su optuženi za pokušaj rušenja… »
Vučić: Ja sam samo običan čovek, gnevno sam reagovao na odluku Apelacionog suda u Novom Sadu

Vučić: Ja sam samo običan čovek, gnevno sam reagovao na odluku Apelacionog suda u Novom Sadu

RTS pre 29 dana
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je juče bio besan zbog odluke Apelacionog suda u Novom Sadu da pusti iz pritvora troje novosadskih aktivista i da se, kako kaže, tako osećao "svaki normalan čovek". Istakao je da ne postoji nijedna zemlja u svetu u… »
Vučić napao Bogoljuba Karića zbog izjave da Marija Vasić treba ide kući: „Milošević mi je rekao da ne postoji gori čovek od…

Vučić napao Bogoljuba Karića zbog izjave da Marija Vasić treba ide kući: „Milošević mi je rekao da ne postoji gori čovek od…

Nova pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, gostujući na TV Pink da ne postoji lošiji čovek od Bogoljuba Karića i da postoji ogroman broj ljudi koji su siti njegovih prevara. Komentar je usledio nakon gostovanja Bogoljuba Karića na K1 televiziji… »
Vučić kritikuje odluku suda o pritvoru: „Običan čovek s emocijama“

Vučić kritikuje odluku suda o pritvoru: „Običan čovek s emocijama“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas veliki gnev zbog odluke Apelacionog suda u Novom Sadu da Mariju Vasić, Ladu Jovovića i Lazara Dinića, optužene za pokušaj rušenja ustavnog poretka, pusti iz pritvora u kućni pritvor. Vučić je za TV Pink… »
Jutarnji list: Cirkus u Srbiji nakon puštanja aktivista iz pritvora, Vučić besan

Jutarnji list: Cirkus u Srbiji nakon puštanja aktivista iz pritvora, Vučić besan

Danas pre 29 dana
Odluka Apelacionog suda u Novom Sadu da odredi kućni pritvor za troje od šestoro opozicionih i mladih aktivista, optuženih za rušenje ustavnog poretka, izazvala je gnev vlasti, pre svega predsednika Srbije, koji ih naziva „pučistima“ i „teroristima“, a… »
Advokat: Jednom od pritvorenih aktivista slomljen nos u novosadskom zatvoru

Advokat: Jednom od pritvorenih aktivista slomljen nos u novosadskom zatvoru

Glas Zaječara pre 29 dana
Davoru Stefanoviću, jednom od šestoro pritvorenih aktivista okrivljenim za navodni pokušaj rušenja ustanvog poretka, polomljen je nos u pritvoru u Novom Sadu, izjavio je danas agenciji Beta njegov branilac Milan Pavković. Pavković je rekao da Stefanović… »
Marinika Tepić Vučiću: Šta bi bilo da je tvoja ćerka zbog nalepnice završila razvaljene vilice?

Marinika Tepić Vučiću: Šta bi bilo da je tvoja ćerka zbog nalepnice završila razvaljene vilice?

N1 Info pre 29 dana
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u objavi na mreži X poručila Aleksandru Vučiću da su „ortaci Vučevićevog sina“ jurili studentkinju kojoj je polomljena vilica i to sa namerom da je napadnu“. „Oče jedne ćerke - šta bi bilo da je… »
Vučić: Vreme je da se institucije vrate u normalan život

Vučić: Vreme je da se institucije vrate u normalan život

Euronews pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija podigla i da je počeo da se širi otpor protiv onih koji bi spolja i iz inostranstva da uvedu strahovladu u našu zemlju. Vučić je rekao da je vreme da se institucije vrate u normalan život i… »
„Oče jedne ćerke – šta bi bilo da je tvoja ćerka zbog nalepnice završila razvaljene vilice“: Tepić žestoko odbrusila Vučiću…

„Oče jedne ćerke – šta bi bilo da je tvoja ćerka zbog nalepnice završila razvaljene vilice“: Tepić žestoko odbrusila Vučiću…

Nova pre 29 dana
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić oglasila se nakon vesti da naprednjaci i predsednik Srbije Aleksandar Vučić "razmišljaju" da li će da blokiraju sudove u Novom Sadu. Ona je pitala Vučića da li su ga "odjavili njegovi", navodeći da… »
Vučić najavio da će tek razmotriti organizovanje blokade suda od ponedeljka

Novi magazin pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tek razgovarati sa liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milošem Vučevićem o eventualnoj blokadi suda u Novom Sadu od ponedeljka, kako bi bila puštena četvorica aktivista te stranke… »
Vučić se izgleda predomislio oko blokade suda: Razmisliću o toj ideji. Ja sam ipak samo običan čovek

Vučić se izgleda predomislio oko blokade suda: Razmisliću o toj ideji. Ja sam ipak samo običan čovek

Nova pre 29 dana
Samo dan nakon što je najavio blokadu suda u Novom Sadu sa zahtevom da se puste četvorica aktivista Srpske napredne stranke koji su pretukli studente u Novom Sadu, a jednoj devojci polomili vilicu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se predomislio i u… »

Insajder pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će tek razgovarati sa liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milošem Vučevićem o eventualnoj blokadi suda u Novom Sadu od ponedeljka, kako bi bila puštena četvorica aktivista te stranke… »

RTV pre 29 dana
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedna zemlja u svetu da je neko posle dva meseca izašao iz pritvora, a da je optužen za tako teško krivično delo - pokušaj rušenja ustavnog poretka Srbije i dodao da je zbog toga… »
Vučić o poseti kalasove i Rusiji: Neću se skrivati ispod stola!

Vučić o poseti kalasove i Rusiji: Neću se skrivati ispod stola!

Pravda pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom dolaska visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Kaje Kalas u Beograd da se neće skrivati ispod stola kada ona ponovo bude insistirala na osudi njegovog odlaska u Moskvu na… »
Vučić: SNS će da razmotri organizovanje blokade suda od ponedeljka…

Vučić: SNS će da razmotri organizovanje blokade suda od ponedeljka…

Nedeljnik pre 29 dana
Vučić: Neću se skrivati ispod stola kad Kaja Kalas ponovo potegne pitanje Rusije

Vučić: Neću se skrivati ispod stola kad Kaja Kalas ponovo potegne pitanje Rusije

Sputnik pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom dolaska visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Kaje Kalas u Beograd da se neće skrivati ispod stola kada ona ponovo bude insistirala na osudi njegovog odlaska u Moskvu… »
Vučić o reakciji na odluku Apelacionog suda o aktivistima: Bio sam ljut, ja sam samo običan čovek koji ima emocije

Vučić o reakciji na odluku Apelacionog suda o aktivistima: Bio sam ljut, ja sam samo običan čovek koji ima emocije

N1 Info pre 29 dana
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedna zemlja u svetu da je neko posle dva meseca izašao iz pritvora, a da je optužen za tako teško krivično delo - pokušaj rušenja ustavnog poretka Srbije i dodao da je zbog toga reagovao sa… »

NIN pre 29 dana
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji nijedna zemlja u svetu da je neko posle dva meseca izašao iz pritvora, a da je optužen za tako teško krivično delo - pokušaj rušenja ustavnog poretka Srbije i dodao da je zbog toga reagovao sa… »
„Razgovaraću sa Vučevićem“: Vučić najavio da će tek razmotriti organizovanje blokade suda od ponedeljka

„Razgovaraću sa Vučevićem“: Vučić najavio da će tek razmotriti organizovanje blokade suda od ponedeljka

Danas pre 29 dana
Ja sam samo običan čovek

Ja sam samo običan čovek

Politika pre 29 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom tema od najvećeg društvenog značaja. Govoreći o puštanju nasilnika iz Novog Sada i komentara koji je dao juče, Vučić je negirao navode opozicionih medija da je kipteo od besa. - Ja sam običan… »
Vučić: Razgovaraću sa Vučevićem, ne smemo da se ponašamo kao oni koji blokiraju

Vučić: Razgovaraću sa Vučevićem, ne smemo da se ponašamo kao oni koji blokiraju

Telegraf pre 29 dana
Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da će razgovarati sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Milošem Vučevićem o nameri te stranke da se od ponedeljka blokira sud u Novom Sadu i naveo da smatra da članovi SNS-a ne bi smeli da se… »

Telegraf pre 29 dana
Vučić i Vučević traže oslobađanje članova SNS i blokadu suda, studenti odgovorili

Vučić i Vučević traže oslobađanje članova SNS i blokadu suda, studenti odgovorili

NIN pre 29 dana
Odluka Apelacionog suda o kućnom pritvoru profesorki i aktivistkinji Pokreta slobodnih građana (PSG) Mariji Vasić, Lazaru Diniću i Ladu Jovoviću, i ponovno odlučivanje za ostalu trojicu aktivista, izazvalo je burne reakcije. Okrivljeni za navodni pokušaj… »
Branilac Marije Vasić: Prekršen niz konvencija i zakona u njenom tretmanu, nastavlja se borba

Branilac Marije Vasić: Prekršen niz konvencija i zakona u njenom tretmanu, nastavlja se borba

Danas pre 30 dana
Advokat Aleksandar Petrović, branilac profesorke Marije Vasić, izjavio je danas da je u tretmanu njegove branjenice prekršen niz konvencija i zakona i najavio nastavak borbe za puštanje svih pritvorenika koji su okrivljeni za navodni pokušaj rušenja… »

Vesti dana »