Povezane vesti

Trnka: Domaće političke elite nemaju potencijala za rješavanje krize u BiH

Trnka: Domaće političke elite nemaju potencijala za rješavanje krize u BiH

Al Jazeera pre 21 dana
U okviru proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u Daytonu je održan panel o 30. godišnjici mirovnog sporazuma za BiH. Dejtonski mirovni sporazum zaustavio je rat u BiH, no 30 godina kasnije BiH se suočava se sa najvećom sigurnosnom krizom… »
Schmidt: Potrebne promjene, ali ne trebamo potpuno novi Ustav BiH

Schmidt: Potrebne promjene, ali ne trebamo potpuno novi Ustav BiH

Al Jazeera pre 21 dana
Uspjeh Dejtonskog sporazuma je u tome što je uspostavio mir u Bosni i Hercegovini i to nakon puno patnje koju su proživjeli građani BiH, kazao je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt. “On je okončao rat”. U okviru proljetnog… »
Šmit u Dejtonu: Radiću na tome da budem poslednji Visoki predstavnik u BiH

N1 Info pre 22 dana
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Šmit izjavio je danas u Dejtonu povodom 30. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma da će raditi na tome da bude poslednji Visoki predstavnik u BiH. “Karl Bilt bio je prvi, ja sam… »

Radio 021 pre 22 dana
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je danas u Dejtonu povodom 30. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma da će raditi na tome da bude poslednji Visoki predstavnik u BiH. "Karl Bilt bio je prvi, ja sam osmi i radiću na tome da… »

Insajder pre 22 dana
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Šmit izjavio je danas u Dejtonu povodom 30. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma da će raditi na tome da bude poslednji Visoki predstavnik u BiH. “Karl Bilt bio je prvi, ja sam… »
Šmit iz Dejtona: Radiću na tome da budem poslednji Visoki predstavnik u BiH

Šmit iz Dejtona: Radiću na tome da budem poslednji Visoki predstavnik u BiH

NIN pre 22 dana
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Šmit izjavio je danas u Dejtonu, povodom 30. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da će raditi na tome da bude poslednji visoki predstavnik u BiH. "Karl Bilt bio je prvi, ja sam… »

Danas pre 22 dana

Vesti dana »