Povezane vesti

Spc i vernici slave Svetog Isidora i kada mu oduzeše jezik – on je i dalje govorio

Spc i vernici slave Svetog Isidora i kada mu oduzeše jezik – on je i dalje govorio

Dnevnik pre 2 dana
Pravoslavna crkva 27. maja proslavlja Svetog mučenika Isidora, čoveka čija je vera bila jača od straha, a ispovedanje Hrista postalo njegov put ka večnom životu. Rođen na ostrvu Hios, Isidor je silom odveden u vojsku za vreme cara Dekija, u periodu… »
Crkva danas slavi mučenike Isidora i Maksima: Prošli su golgotu, jedan i bez jezika ispovedao veru

Crkva danas slavi mučenike Isidora i Maksima: Prošli su golgotu, jedan i bez jezika ispovedao veru

Telegraf pre 2 dana
Sveti mučenik Isidor. Srpska pravoslavna crkva i vernici 27. maja slave dan posvećen Svetom mučeniku Isidoru Hioskom i Svetom mučeniku Maksimu. U vreme carovanja Dekije Isidora sa ostrva Hios silom su naterali u vojsku. On se odmalena držao vere… »
Slavimo svete mučenike Isidora Hioskia i Maksima: Evo kako treba da provedete današnji dan

Slavimo svete mučenike Isidora Hioskia i Maksima: Evo kako treba da provedete današnji dan

Mondo pre 2 dana
Vernici 27. maja obeležavaju dan svetih mučenika Isidora Hioskog i Maksima. Srpska pravoslavna crkva ( SPC) i njeni vernici slave svete mučenike Isidora Hioskog i Maksima. Isidor Hioski i Maksim bili su mučeni dok nisu izdahnuli, a zbog žrtve koju su… »
"Ako mi ubiješ telo, nad dušom mojom nemaš vlast!" Danas slavimo Svetog mučenika Isidora - veruje se da treba dan provesti…

"Ako mi ubiješ telo, nad dušom mojom nemaš vlast!" Danas slavimo Svetog mučenika Isidora - veruje se da treba dan provesti…

Kurir pre 2 dana
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom mučeniku Isidoru Hioskom. Isidor Hioski je hrišćanski svetac i mučenik. Za vreme carovanja Dekija ovaj Isidor je uzet sa ostrva Hiosa i silom odveden u vojsku. On je… »

Vesti dana »