Povezane vesti

Efektiva: Da li je dužnost potrošača da očitava brojilo?

Efektiva: Da li je dužnost potrošača da očitava brojilo?

Naissus info 30.05.2025
Bermudski trougao za potrošače električne energije Samoočitavanje, po zakonu o energentici Šta ovo znači? Nevelika uteha: Prednost zakona o zaštiti potršača. Novi način očitavanja podrazumeva da će radnici Elektrodistribucije očitavati brojla na terenu… »
Očitavanje brojila jednom u tri meseca: Brzopleta odluka EDS-a zbog propalih tendera, u praksi neizvodljiva?

Očitavanje brojila jednom u tri meseca: Brzopleta odluka EDS-a zbog propalih tendera, u praksi neizvodljiva?

N1 Info 30.05.2025
Bez ikakve prethodne najave ili pripreme, Elektrodistribucija Srbije (EDS) je svega nedelju dana pre početka primene obavestila građane da će od 1. juna brojila očitavati jednom u tri meseca, navodi "Danas". Kao razlog za donošenje ove odluke pozvala se… »
"Ako se Nemci ne bune oko samoočitavanja, zašto bismo mi": Kako će se promena u očitavanju brojila preslikati na račune

"Ako se Nemci ne bune oko samoočitavanja, zašto bismo mi": Kako će se promena u očitavanju brojila preslikati na račune

Euronews 30.05.2025
Najava Elektrodistribucije Srbije da se od 1. juna menja način očitavanja brojila izazvala je iznenađenje i polemike u javnosti, posebno zbog mogućnosti da korisnik mesečno sam dostavlja stanje brojila i tako prihvati ulogu samočitača. Naime, novi način… »
Očitavanje brojila jednom u tri meseca: Brzopleta odluka EDS-a zbog propalih tendera, koja u praksi nije izvodljiva?

Očitavanje brojila jednom u tri meseca: Brzopleta odluka EDS-a zbog propalih tendera, koja u praksi nije izvodljiva?

Danas 30.05.2025
Bez ikakve prethodne najave ili pripreme, Elektrodistribucija Srbije (EDS) je svega nedelju dana pre početka primene obavestila građane da će od 1. juna brojila očitavati jednom u tri meseca. Kao razlog za donošenje ove odluke pozvala se na početak… »
Detaljno uputstvo: Kako da prijavite stanje brojila putem aplikacije ED Srbije

Detaljno uputstvo: Kako da prijavite stanje brojila putem aplikacije ED Srbije

Ozon 30.05.2025
Građani širom Srbije sada mogu na jednostavan i brz način da prijave stanje brojila koristeći mobilnu aplikaciju ED Srbije, koju su razvili zaposleni u Elektrodistribuciji Srbije. Aplikacija je besplatna i dostupna za preuzimanje putem Google Play… »

Vesti dana »