Povezane vesti
Pročitajte ceo studentski govor koji je odjeknuo u celoj Srbiji: „Narod koji se gura u ćošak – ima pravo da se brani“
Nedeljnik pre 3 dana
U gradovima u kojima se protestuje, istovremeno je pročitan isti studentski govor. Prenosimo ga u celosti: Građani Srbije, Danas vam se obraćamo kao generacija koja je dosta ćutanja. Naročito kada je konstantno suočena sa lažima i nepravdom. Nakon… »
BLOG „Srbija je ustala i stajaće neumorno do ispunjenja zahteva“: Studenti na protestima u više od 30 gradova zatražili…
Nova pre 3 dana
U 34 grada u Srbiji danas su održani protesti "Vostani Serbije", sa samo jednom porukom, da se raspišu vanredni parlamentarni izbori "u razumnom roku ili će studenti pozvati na građansku neposlušnost". U Beogradu su studenti i građani blokirali dve… »
„Vostani Serbije“: Plan protesta u najvećim gradovima u zemlji
Nedeljnik pre 3 dana
Danas od 18 sati studenti u blokadi organizuju proteste u 34 grada u Srbiji pod nazivom „Vostani Serbije“ zahtevajući raspisivanje izbora. SKUPOVI ĆE SE ODRŽATI ŠIROM ZEMLJE Studenti su ovaj protest najavili na društvenim mrežama sloganom… »
(BLOG) U 18 sati počela blokada Bulevara Kraljice Marije u Kragujevcu (VIDEO)
Glas Šumadije pre 2 dana
Protesti se danas održavaju u 32 grada, a blokada raskrsnice u Bulevaru Kraljice Marije, kod BIG centra Plaza, počela je u 18 sati. Okupio se veliki broj studenata, maturanata i građana, koji i dalje pristižu. 21:17 Protest Vostani Serbije, koji su… »
Završeni protesti širom Srbije, u preko 30 gradova građani i studenti tražili raspisivanje izbora(Blog)
Novi magazin pre 2 dana
Protesti se danas održavaju u više od 30 gradova, a trosatne blokade dva mosta u Beogradu počele su u 18.00 časova. U Nišu je nakon 16 minuta tišine počela akcija farbanja ispred Osnovnog suda u tom gradu. Okupljeni su crvenom farbom farbali broj… »
N1 Direktno: "Vostani Serbije", do izbora!
N1 Info pre 2 dana
Studenti u blokadi su pozvali na masovne proteste pod parolom "Vostani Serbije" - hoćemo izbore. U nedelju od 18 h do simboličnih 21.16, blokiraće mostove, raskrsnice i druge ključne saobraćajnice u 32 grada Srbije. Reporteri N1 uživo će… »
"Beže od izbora jer znaju da gube“: Studentkinja ETF poručila sa protesta – "Mi smo ti koji stoje“
Insajder pre 2 dana
Izbori još nisu raspisani jer ih se boje, bojkotuju narod jer nisu sigurni u svoju pobedu, rekla je večeras studentkinja Elektrotehničkog fakulteta (ETF) na protestu u Beogradu, pod nazivom "Vostani Serbije". Znaju da građani konačno imaju izbor -… »
Golubović: Neki smatraju da se dešava pad energije, ja mislim da je akumulacija
N1 Info pre 3 dana
Univerzitetski profesor, reditelj i jedan od osnivača ProGlasa Srdan Golubović izjavio je u Novom danu da "neki smatraju da se dešava pad energije". "Ja mislim da je u ovom trenutku jedna akumulacija energije, koja će proizvesti novi oblik borbe"… »
U 32 grada u Srbiji protest "Vostani Serbije": Mostovi u Beogradu blokirani od 18 časova
Sputnik pre 3 dana
Na današnji dan obeležava se sedam meseci od pada nadstrešnice u Novom Sadu u kome je stradalo 16 osoba. Studenti u blokadi Univerziteta u Beogradu najavili su da će danas tokom protesta "Vostani Serbije" biti održan protest u 32 grada a da će u… »
'Vostani Serbije': Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
NIN pre 3 dana
Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji studenata za više od… »
‘Vostani Serbije’: Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Južne vesti pre 3 dana
Reuters/Marko Djurica Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji… »
‘Vostani Serbije’: Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Danas pre 3 dana
Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji studenata za više od… »
'Vostani Serbije': Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Radio 021 pre 3 dana
„Decentralizacija se učitava" je jedna od poruka studenata pred skupove koji će se istovremeno održati u desetinama gradova od 18 do 21.16 sati. Reuters/Marko Djurica Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u… »
Nedelja za blokadu: Novi protesti studenata i večeras – građani ogorčeni
U centar pre 3 dana
Dok se građani širom Srbije vraćaju sa vikenda i pripremaju za početak radne nedelje, studenti u blokadi i večeras, 1. juna, organizuju proteste pod nazivom „Vostani Serbije“ u čak 34 grada. Jedan od slogana im je „Decentralizacija se… »
Učenik Požarevačke gimnazije: Volja mladih jača od pokušaja režima da nas ugasi
N1 Info pre 3 dana
Učenik Požarevačke gimnazije Ljubomir Kostić pešačio je od Smedereva do Požarevca, a kaže da je u taj grad došlo više od 600 mladih. "VIdim da se mladi ljudi skupljaju i da šetaju. Da pokažemo režimu iako pokušava da nas ugasi, volja mladih… »
Blokada Brankovog mosta i Gazele: "Vlast koja godinama uništava naše društvo mora biti smenjena"
N1 Info pre 3 dana
U 32 grada u Srbiji danas se istovremeno održava protest "Vostani Serbije". U Beogradu će od 18h do 21.16h biti blokirani Brankov most i Gazela, a više detalja za N1 otkriva student Građevinskog fakulteta Stefan Radovanović. "Cilj je da pokažemo… »
Vostani Serbie: Protesti i blokade danas širom Srbije
Bujanovačke pre 3 dana
“Vostani Serbie”! Pod ovim sloganom u više od 30 gradova u Srbiji danas se održavaju protesti sa zahtevom za raspisivanje izbora. Vostani Serbie Među ovim gradovima je i Vranje, gde je početak protesta zakazan za 18 sati isred pošte. Studenti su… »
Tišina, pa najglasnija buka u Požarevcu
Nova pre 3 dana
U Požarevcu se danas održava veliki studentski protest "PO spas za sve nas", a tišinom od 11.52 do 12.08 odata je pošta žrtvama pada nadstrešnice zgrade Železničke stanice u Novom Sadu pre tačno sedam meseci, posle čega je usledila "najglasnija… »
Blokada Brankovog mosta i Gazele: „Vlast koja godinama uništava naše društvo mora biti smenjena“
Nova pre 3 dana
U 32 grada u Srbiji danas se istovremeno održava protest "Vostani Serbije". U Beogradu će od 18h do 21.16h biti blokirani Brankov most i Gazela, a više detalja za N1 otkriva student Građevinskog fakulteta Stefan Radovanović. „Cilj je da pokažemo… »
N1 Info pre 3 dana
Univerzitetski profesor, reditelj i jedan od osnivača ProGlasa Srdan Golubović izjavio je u Novom danu da "neki smatraju da se dešava pad energije". "Ja mislim da je u ovom trenutku jedna akumulacija energije, koja će proizvesti novi oblik borbe"… »
Nova pre 3 dana
Vesti dana »

Rio Tinto: Potvrđeno da se projekat Jadar može razvijati u skladu sa standardima EU
Nova ekonomija pre 1 satjoš 38 povezanih

Nenadić (TS): Dve trećine trenutnih radova na lokalnim putevima obavljaju se u Zaječaru i Kosjeriću
Beta pre 2 satajoš 14 povezanih

Uhapšen muškarac koji je na koncertu u Futogu gađao okupljene kesama napunjenim farbom
Insajder pre 4 satijoš 17 povezanih

Brnabić: Nije tačno da je Srbija evropska kolonija za rudarenje
N1 Info pre 8 minutajoš 14 povezanih

Kada će biti održani novi pregovori Ukrajine i Rusije? Oglasio se portparol Kremlja: "Razmatramo ukrajinski memorandum"
Blic pre 38 minutajoš 18 povezanih