Povezane vesti
BLOG „Srbija je ustala i stajaće neumorno do ispunjenja zahteva“: Studenti na protestima u više od 30 gradova zatražili izbore…
Nova 01.06.2025
U 34 grada u Srbiji danas su održani protesti "Vostani Serbije", sa samo jednom porukom, da se raspišu vanredni parlamentarni izbori "u razumnom roku ili će studenti pozvati na građansku neposlušnost". U Beogradu su studenti i građani blokirali dve… »
„Vostani Serbije“: Plan protesta u najvećim gradovima u zemlji
Nedeljnik 01.06.2025
Danas od 18 sati studenti u blokadi organizuju proteste u 34 grada u Srbiji pod nazivom „Vostani Serbije“ zahtevajući raspisivanje izbora. SKUPOVI ĆE SE ODRŽATI ŠIROM ZEMLJE Studenti su ovaj protest najavili na društvenim mrežama sloganom… »
Pročitajte ceo studentski govor koji je odjeknuo u celoj Srbiji: „Narod koji se gura u ćošak – ima pravo da se brani“
Nedeljnik 01.06.2025
U gradovima u kojima se protestuje, istovremeno je pročitan isti studentski govor. Prenosimo ga u celosti: Građani Srbije, Danas vam se obraćamo kao generacija koja je dosta ćutanja. Naročito kada je konstantno suočena sa lažima i nepravdom. Nakon… »
(BLOG) U 18 sati počela blokada Bulevara Kraljice Marije u Kragujevcu (VIDEO)
Glas Šumadije 01.06.2025
Protesti se danas održavaju u 32 grada, a blokada raskrsnice u Bulevaru Kraljice Marije, kod BIG centra Plaza, počela je u 18 sati. Okupio se veliki broj studenata, maturanata i građana, koji i dalje pristižu. 21:17 Protest Vostani Serbije, koji su… »
Završeni protesti širom Srbije, u preko 30 gradova građani i studenti tražili raspisivanje izbora(Blog)
Novi magazin 01.06.2025
Protesti se danas održavaju u više od 30 gradova, a trosatne blokade dva mosta u Beogradu počele su u 18.00 časova. U Nišu je nakon 16 minuta tišine počela akcija farbanja ispred Osnovnog suda u tom gradu. Okupljeni su crvenom farbom farbali broj 16. Ovo… »
N1 Direktno: "Vostani Serbije", do izbora!
N1 Info 01.06.2025
Studenti u blokadi su pozvali na masovne proteste pod parolom "Vostani Serbije" - hoćemo izbore. U nedelju od 18 h do simboličnih 21.16, blokiraće mostove, raskrsnice i druge ključne saobraćajnice u 32 grada Srbije. Reporteri N1 uživo će izveštavati iz… »
"Beže od izbora jer znaju da gube“: Studentkinja ETF poručila sa protesta – "Mi smo ti koji stoje“
Insajder 01.06.2025
Izbori još nisu raspisani jer ih se boje, bojkotuju narod jer nisu sigurni u svoju pobedu, rekla je večeras studentkinja Elektrotehničkog fakulteta (ETF) na protestu u Beogradu, pod nazivom "Vostani Serbije". Znaju da građani konačno imaju izbor - listu… »
Golubović: Neki smatraju da se dešava pad energije, ja mislim da je akumulacija
N1 Info 01.06.2025
Univerzitetski profesor, reditelj i jedan od osnivača ProGlasa Srdan Golubović izjavio je u Novom danu da "neki smatraju da se dešava pad energije". "Ja mislim da je u ovom trenutku jedna akumulacija energije, koja će proizvesti novi oblik borbe"… »
U 32 grada u Srbiji protest "Vostani Serbije": Mostovi u Beogradu blokirani od 18 časova
Sputnik 01.06.2025
Na današnji dan obeležava se sedam meseci od pada nadstrešnice u Novom Sadu u kome je stradalo 16 osoba. Studenti u blokadi Univerziteta u Beogradu najavili su da će danas tokom protesta "Vostani Serbije" biti održan protest u 32 grada a da će u… »
'Vostani Serbije': Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
NIN 01.06.2025
Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji studenata za više od šest… »
‘Vostani Serbije’: Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Južne vesti 01.06.2025
Reuters/Marko Djurica Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji… »
‘Vostani Serbije’: Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Danas 01.06.2025
Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je poginulo 16 ljudi, studenti su pozvali na proteste u 32 grada Srbije. To je najveći broj istovremenih skupova širom Srbije u organizaciji studenata za više od šest… »
'Vostani Serbije': Studentski protesti u 32 grada, u Beogradu blokada dva mosta
Radio 021 01.06.2025
„Decentralizacija se učitava" je jedna od poruka studenata pred skupove koji će se istovremeno održati u desetinama gradova od 18 do 21.16 sati. Reuters/Marko Djurica Tačno sedam meseci posle pada nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu, u kojem je… »
Nedelja za blokadu: Novi protesti studenata i večeras – građani ogorčeni
U centar 01.06.2025
Dok se građani širom Srbije vraćaju sa vikenda i pripremaju za početak radne nedelje, studenti u blokadi i večeras, 1. juna, organizuju proteste pod nazivom „Vostani Serbije“ u čak 34 grada. Jedan od slogana im je „Decentralizacija se učitava“, a čini se… »
Učenik Požarevačke gimnazije: Volja mladih jača od pokušaja režima da nas ugasi
N1 Info 01.06.2025
Učenik Požarevačke gimnazije Ljubomir Kostić pešačio je od Smedereva do Požarevca, a kaže da je u taj grad došlo više od 600 mladih. "VIdim da se mladi ljudi skupljaju i da šetaju. Da pokažemo režimu iako pokušava da nas ugasi, volja mladih je jača od… »
Blokada Brankovog mosta i Gazele: "Vlast koja godinama uništava naše društvo mora biti smenjena"
N1 Info 01.06.2025
U 32 grada u Srbiji danas se istovremeno održava protest "Vostani Serbije". U Beogradu će od 18h do 21.16h biti blokirani Brankov most i Gazela, a više detalja za N1 otkriva student Građevinskog fakulteta Stefan Radovanović. "Cilj je da pokažemo koliko… »
Vostani Serbie: Protesti i blokade danas širom Srbije
Bujanovačke 01.06.2025
“Vostani Serbie”! Pod ovim sloganom u više od 30 gradova u Srbiji danas se održavaju protesti sa zahtevom za raspisivanje izbora. Vostani Serbie Među ovim gradovima je i Vranje, gde je početak protesta zakazan za 18 sati isred pošte. Studenti su zakazali… »
Blokada Brankovog mosta i Gazele: „Vlast koja godinama uništava naše društvo mora biti smenjena“
Nova 01.06.2025
U 32 grada u Srbiji danas se istovremeno održava protest "Vostani Serbije". U Beogradu će od 18h do 21.16h biti blokirani Brankov most i Gazela, a više detalja za N1 otkriva student Građevinskog fakulteta Stefan Radovanović. „Cilj je da pokažemo koliko… »
Tišina, pa najglasnija buka u Požarevcu
Nova 01.06.2025
U Požarevcu se danas održava veliki studentski protest "PO spas za sve nas", a tišinom od 11.52 do 12.08 odata je pošta žrtvama pada nadstrešnice zgrade Železničke stanice u Novom Sadu pre tačno sedam meseci, posle čega je usledila "najglasnija buka"… »
N1 Info 01.06.2025
Univerzitetski profesor, reditelj i jedan od osnivača ProGlasa Srdan Golubović izjavio je u Novom danu da "neki smatraju da se dešava pad energije". "Ja mislim da je u ovom trenutku jedna akumulacija energije, koja će proizvesti novi oblik borbe", kaže… »
Nova 01.06.2025
Univerzitetski profesor, reditelj i jedan od osnivača ProGlasa Srdan Golubović izjavio je u Novom danu da "neki smatraju da se dešava pad energije". "Ja mislim da je u ovom trenutku jedna akumulacija energije, koja će proizvesti novi oblik borbe", kaže… »
Vesti dana »
Aleksić u Mrčajevcima: Tražićemo sednicu skupštinskog Odbora povodom zahteva proizvođača mleka
N1 Info pre 38 minutajoš 43 povezane
Direktor čačanske Bolnice podneo ostavku posle protesta građana zbog smrti devojčice nakon operacije
Serbian News Media pre 3 satajoš 29 povezanih
Najbolje izdanje Milice Gardašević ove sezone: Trijumfovala u skoku udalj pred beogradskom publikom
Dnevnik pre 1 satjoš 39 povezanih