Povezane vesti

Japanski premijer o trgovinskim pregovorima i carinama: Neslaganja sa Amerikom i dalje prisutna

Japanski premijer o trgovinskim pregovorima i carinama: Neslaganja sa Amerikom i dalje prisutna

Blic pre 2 sata
Premijer Japana Šigeru Išiba izjavio je da njegova zemlja nije postigla sveobuhvatni sporazum o carinama sa Sjedinjenim Američkim Državama "jer neka neslaganja i dalje postoje između dve zemlje". Išiba je, razgovarajući sa novinarima nakon samita Grupe… »
Japanski premijer otvoreno: I dalje postoje ozbiljna neslaganja sa Amerikom oko carina!

Japanski premijer otvoreno: I dalje postoje ozbiljna neslaganja sa Amerikom oko carina!

Telegraf pre 2 sata
Premijer Japana Šigeru Išiba izjavio je da njegova zemlja nije postigla sveobuhvatni sporazum o carinama sa Sjedinjenim Američkim Državama "jer neka neslaganja i dalje postoje između dve zemlje". Išiba je, razgovarajući sa novinarima nakon samita Grupe… »
Još jedan starmerov gaf na samitu G7 Pomešao prevodioca sa predsednikom Južne Koreje (foto)

Još jedan starmerov gaf na samitu G7 Pomešao prevodioca sa predsednikom Južne Koreje (foto)

Alo pre 3 sata
Premijer Velike Britanije Kir Starmer napravio je veliku grešku kada je protumačio prevodioca kao lidera Južne Koreje. Premijer je rukovao sa prevodiocem umesto sa svojim kolegom Li Dže-mjongom dok su bili na samitu G7. Zatim je nastala zabuna oko toga… »
Kanada odustala od zajedničke izjave zemalja G7

Al Jazeera pre 4 sati
Kanada smatra da je američki prijedlog izjave nepošten prema Ukrajini. Kanada je odustala od namjere da grupa G7 objavi zajedničku izjavu o ratu u Ukrajini, izjavio je neimenovani kanadski zvaničnik za Reuters. Dodao je da je američka strana namjeravala… »
SAD i Britanija sklopili sporazum

SAD i Britanija sklopili sporazum

B92 pre 3 sata
Britanski premijer Kir Starmer i američki predsednik Donald Tramp potpisali su danas trgovinski sporazum između dve zemlje, koji se pre svega odnosi na carine u vezi sa avio-industrijom i automobilskim sektorom. Dvojica lidera predstavili su dogovor… »
Nemački kancelar očekuje carinski dogovor sa SAD

Nemački kancelar očekuje carinski dogovor sa SAD

Biznis.rs pre 4 sati
Sporazum moguć pre leta. Nemački kancelar Fridrih Merc (Friedrich Merz) rekao je kako očekuje da će dogovor u carinskom sporu sa Sjedinjenim Američkim Državama biti postignut pre kraja leta. “Približavamo se dogovoru malim koracima”, naglasio je Merc na… »
Japanski premijer: I dalje postoje neslaganja sa SAD u pregovorima o carinama

Japanski premijer: I dalje postoje neslaganja sa SAD u pregovorima o carinama

Politika pre 5 sati
Fridrih Merc o samitu G7: „Uspešnije nego što sam mislio“

Fridrih Merc o samitu G7: „Uspešnije nego što sam mislio“

Dojče vele pre 5 sati
Nemački kancelar Fridrih Merc zadovoljan je samitom G7, uprkos ranom odlasku predsednika SAD Donalda Trampa. Postignut je dogovor o mnogim tačkama – uključujući i onu o podršci Ukrajini. Procena kancelara drugog dana samita G7 zvučala je prilično… »
Merc: Oprezno sam optimističan povodom američkih carina protiv Rusije

Politika pre 6 sati
Nemački kancelar Fridrih Merc izjavio je sinoć, nakon Samita zemalja G7 u Kanadi, da se kući vraća ''oprezno optimističan'' po pitanju potencijalnih sankcija Sjedinjenih Američkih Država prema Rusiji. ''Evropska unija već ima pripremljen sveobuhvatan… »

Telegraf pre 6 sati
Nemački kancelar Fridrih Merc izjavio je sinoć, nakon Samita zemalja G7 u Kanadi, da se kući vraća ''oprezno optimističan'' po pitanju potencijalnih sankcija Sjedinjenih Američkih Država prema Rusiji. ''Evropska unija već ima pripremljen sveobuhvatan… »
Kanada odustala od zajedničke izjave zemalja G7; Merc: Oprezno sam optimističan povodom američkih carina protiv Rusije

Kanada odustala od zajedničke izjave zemalja G7; Merc: Oprezno sam optimističan povodom američkih carina protiv Rusije

RTV pre 7 sati
KANANASKIS - , 18. juna (Tanjug) - Kanada je odustala od namere da grupa G7 objavi zajedničku izjavu o ratu u Ukrajini, izjavio je neimenovani kanadski zvaničnik za Rojters. On je dodao da je američka strana nameravala da ''razvodni'' nacrt teksta… »
Kanada odustala od zajedničke izjave zemalja G7 o ratu u Ukrajini

Kanada odustala od zajedničke izjave zemalja G7 o ratu u Ukrajini

Blic pre 11 sati
Kanada je odustala od namere da grupa G7 objavi zajedničku izjavu o ratu u Ukrajini, izjavio je neimenovani kanadski zvaničnik za Rojters. On je dodao da je američka strana nameravala da ''razvodni'' nacrt teksta saopštenja i da je kanadska strana… »
Merc: Očekujem da ćemo postići dogovor u carinskom sporu sa SAD pre kraja leta

Merc: Očekujem da ćemo postići dogovor u carinskom sporu sa SAD pre kraja leta

Blic pre 11 sati
Nemački kancelar Fridrih Merc rekao je kako očekuje da će dogovor u carinskom sporu sa Sjedinjenim Američkim Državama biti postignut pre kraja leta, objavio je emiter ARD. - Približavamo se dogovoru malim koracima - naglasio je Merc na marginama samita… »

Politika pre 13 sati
Kanada je odustala od namere da grupa G7 objavi zajedničku izjavu o ratu u Ukrajini, izjavio je neimenovani kanadski zvaničnik za Rojters. On je dodao da je američka strana nameravala da ''razvodni'' nacrt teksta saopštenja i da je kanadska strana… »

Vesti dana »