Повезане вести

Захар открио: "Видовдан“ није био писан за Гоцу, песму је одбила велика звезда

Захар открио: "Видовдан“ није био писан за Гоцу, песму је одбила велика звезда

Хелло 28.06.2025
Аутор песме “Видовдан”, Милутин Поповић Захар, стварао је дела која су обележила деценије његовог рада али и каријере многих певача. Данас, на Видовдан, ето прилике да се подсетимо како је настала композиција која је постала… »
Захар: Како је настала најпознатија српска песма „Видовдан“!

Захар: Како је настала најпознатија српска песма „Видовдан“!

У центар 28.06.2025
„Песма је настала тако што сам ја позван од стране директора ПГП-а и он је рекао да га је замолио секретар патријарха Павле да се, пре прославе 600 година од Косовског боја, направи 10 песама о Косову. Избор је пао на мене, не… »
"У ћошку сам видео лик патријарха павла": Иза песме "Видовдан" се крије невероватна прича:"Имао сам грозницу, нисам знао како…

"У ћошку сам видео лик патријарха павла": Иза песме "Видовдан" се крије невероватна прича:"Имао сам грозницу, нисам знао како…

Блиц 28.06.2025
Милутин Поповић Захар 1989. године створио је чувену песму "Видовдан", а једном приликом је открио како је заправо настала ова нумера. Милутин Поповић Захар открио је тада да се иза песме "Видовдан" крије интересантна прича. -… »
"Сео сам на под и у ћошку видео лик патријарха павла" Захар открио како је настала чувена песма "Видовдан": За пет минута сам…

"Сео сам на под и у ћошку видео лик патријарха павла" Захар открио како је настала чувена песма "Видовдан": За пет минута сам…

Курир 28.06.2025
Песму је прославила бивша Захарова супруга, певачица Гордана Гоца Лазаревић. Песма "Видовдан" једна је од најпознатијих српских нумера која се и дан данас радо слуша. Аутор ове композиције, композитор и текстописац Милутин… »
"Сео сам на под и видео лик патријарха павла" Мало ко зна да је овако настала песма "Видовдан"

"Сео сам на под и видео лик патријарха павла" Мало ко зна да је овако настала песма "Видовдан"

Ало 28.06.2025
Захар открио како је настала песма Видовдан. Песма "Видовдан" једна је од најпознатијих српских нумера која се и дан данас радо слуша. Аутор ове композиције, композитор и текстописац Милутин Поповић Захар својевремено је открио… »
"Видео сам лик патријарха Павла у ћошку!" Овако је настала чувена песма "Видовдан": Осећао сам грозницу...

"Видео сам лик патријарха Павла у ћошку!" Овако је настала чувена песма "Видовдан": Осећао сам грозницу...

Телеграф 28.06.2025
Милутин Поповић Захар, један од најпознатијих српских композитора, још 1989. године створио је легендарну песму "Видовдан", која се и данас пева с дубоким емоцијама. Међутим, мало ко зна необичну причу која стоји иза њеног… »

Вести дана »