Povezane vesti
Zahar otkrio: "Vidovdan“ nije bio pisan za Gocu, pesmu je odbila velika zvezda
Hello 28.06.2025
Autor pesme “Vidovdan”, Milutin Popović Zahar, stvarao je dela koja su obeležila decenije njegovog rada ali i karijere mnogih pevača. Danas, na Vidovdan, eto prilike da se podsetimo kako je nastala kompozicija koja je postala simbol duhovne snage… »
Zahar: Kako je nastala najpoznatija srpska pesma „Vidovdan“!
U centar 28.06.2025
„Pesma je nastala tako što sam ja pozvan od strane direktora PGP-a i on je rekao da ga je zamolio sekretar patrijarha Pavle da se, pre proslave 600 godina od Kosovskog boja, napravi 10 pesama o Kosovu. Izbor je pao na mene, ne znam kako ni zašto. Bilo je… »
"Seo sam na pod i u ćošku video lik patrijarha pavla" Zahar otkrio kako je nastala čuvena pesma "Vidovdan": Za pet minuta sam…
Kurir 28.06.2025
Pesmu je proslavila bivša Zaharova supruga, pevačica Gordana Goca Lazarević. Pesma "Vidovdan" jedna je od najpoznatijih srpskih numera koja se i dan danas rado sluša. Autor ove kompozicije, kompozitor i tekstopisac Milutin Popović Zahar svojevremeno je… »
"Video sam lik patrijarha Pavla u ćošku!" Ovako je nastala čuvena pesma "Vidovdan": Osećao sam groznicu...
Telegraf 28.06.2025
Milutin Popović Zahar, jedan od najpoznatijih srpskih kompozitora, još 1989. godine stvorio je legendarnu pesmu "Vidovdan", koja se i danas peva s dubokim emocijama. Međutim, malo ko zna neobičnu priču koja stoji iza njenog nastanka. Zahar je jednom… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza: Hladno i kišovito vreme u Srbiji uz najavu otopljenja
Naslovi.ai pre 50 minutajoš 27 povezanih
Oglasili se iz Pošte Srbije o 6.000 dinara: Rokovi za podizanje novca zavise od kategorije građana
NIN pre 1 satjoš 38 povezanih
Studentska lista prekinula akciju „Student u svakom selu u Srbiji“, otkazali skup u Banjaluci
Blic pre 45 minutajoš 30 povezanih
Si Đinping u Americi: Gala večera, crveni tepih i neostvareni ciljevi
Južne vesti pre 1 satjoš 48 povezanih
Cene goriva u narednih sedam dana nepromenjene: benzin 207, a dizel 236 dinara
Newsmax Balkans pre 1 satjoš 26 povezanih