Povezane vesti

„Šamarali su me, udarali glavom o staklo i pretili mi“

„Šamarali su me, udarali glavom o staklo i pretili mi“

Radar 02.07.2025
Dok policajci sa fantomkama u mraku lome rebra, arkade i memorijske kartice, dok brišu tragove i prete, jasno nam je da se ne boje oni jednog studenta ili jednog novinara, već istine koju ne mogu da kontrolišu. Aleksu Stankovića, studenta Filozofskog… »
Skup podrkše Aleksi Stankoviću ispred Filozofskog

Skup podrkše Aleksi Stankoviću ispred Filozofskog

Nedeljnik 02.07.2025
Studenti, građani, profesori i predstavnici novinarskih udruženja okupili su se oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, u znak podrške fotoreporteru i studentu tog fakulteta Aleksi Stankoviću, za koga tvrde da je bio žrtva… »
Najavljen protest večeras ispred Filozofskog fakulteta nakon što je policija pretukla studenta

Najavljen protest večeras ispred Filozofskog fakulteta nakon što je policija pretukla studenta

Nedeljnik 02.07.2025
Studenti u blokadi beogradskog Filozofskog fakuleta pozvali su na protest u 18 časova jer je, kako su saopštili, njihov kolega Aleksa Stanković, u utorak uveče „napadnut od strane policije ispred svoje kuće“. U saopštenju su naveli da će protest biti… »
Protest u Beogradu zbog policijskog prebijanja studenta

Protest u Beogradu zbog policijskog prebijanja studenta

Slobodna Evropa 02.07.2025
Studenti i građani okupili su se 2. jula u centru Beograda na protestu zbog prebijanja jednog studenta od strane policije. Oni su se najpre okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, a potom su pošli u protestnu šetnju dugu nekoliko kilometara… »
Vozila GSP-a u Beogradu povučena sa ulica: Više od 30 linija ide u depo zbog blokada

Vozila GSP-a u Beogradu povučena sa ulica: Više od 30 linija ide u depo zbog blokada

Mondo 02.07.2025
Vozila Gradskog saobraćajnog prevoza povučena su večeras sa beogradskih ulica. Vozila Gradskog saobraćajnog prevoza (GSP) povučena su večeras sa ulica Beograda u depoe, prenosi "Telegraf" pisanje "Tanjuga". Više od 30 linija nije saobraćalo tokom jutra… »
Blokirane brojne lokacije u Beogradu u Novom Sadu onemogućen saobraćaj ka okolnim mestima u toku blokade u mnogim gradovima u…

Blokirane brojne lokacije u Beogradu u Novom Sadu onemogućen saobraćaj ka okolnim mestima u toku blokade u mnogim gradovima u…

Dnevnik 02.07.2025
Grupe studenata koji blokiraju fakultete i građana koji ih podržavaju večeras su nastavili da blokiraju pojedine raskrsnice i ulice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima u Srbiji. Protest studenata u blokadi i građana koji ih podržavaju… »
Nastavljaju se povremene blokade nekoliko lokacija u Beogradu i u više mesta u Srbiji

Nastavljaju se povremene blokade nekoliko lokacija u Beogradu i u više mesta u Srbiji

Politika 02.07.2025
Male grupe građana večeras su nastavili da blokiraju pojedine raskrsnice i ulice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima u Srbiji. Protest je održan ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, u znak podrške kolegi, nakon čega su okupljeni… »
Povremene blokade nekoliko lokacija u Beogradu i u više mesta u Srbiji

Povremene blokade nekoliko lokacija u Beogradu i u više mesta u Srbiji

Telegraf 02.07.2025
Male grupe studenata koji blokiraju fakultete i građana koji ih podržavaju večeras su nastavili da blokiraju pojedine raskrsnice i ulice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i još nekim gradovima u Srbiji. Protest studenata u blokadi i građana koji ih podržavaju… »
Održan protest podrške studentu Aleksi Stankoviću (VIDEO)

Održan protest podrške studentu Aleksi Stankoviću (VIDEO)

Insajder 02.07.2025
Zbog napada na studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu i fotografa internet stranice Studenti u blokadi Aleksu Stankovića, održan je protest na Platou kod Studentskog trga na koji su pozvali studenti Filozofskog fakulteta. Obratili su se Oliver… »
NUNS: Policajci koji su tukli Aleksu Stankovića moraju da odgovaraju

ObjektiVa 02.07.2025
“Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje brutalno i nezakonito postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova prema fotoreporteru Aleksi Stankoviću i zahteva hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih umešanih… »
Blokade u Beogradu: Građani Zemuna će krenuti ka Novom Beogradu

Blokade u Beogradu: Građani Zemuna će krenuti ka Novom Beogradu

Al Jazeera 02.07.2025
Novinarska udruženja u Srbiji traže hitnu istragu i utvrđivanje odgovornosti zbog postupanja policije prema fotoreporteru Aleksi Stankoviću. Zbog incidenta, Filozofski fakultet, čiji je Stanković student, pozvao je na skup podrške, a odazvao se veliki… »
Održan skup podrške Aleksi Stankoviću, on poručio okupljenima: Nisam zastrašen, vidimo se na ulici

Održan skup podrške Aleksi Stankoviću, on poručio okupljenima: Nisam zastrašen, vidimo se na ulici

N1 Info 02.07.2025
"Kao studentu istorije želja mi je oduvek da pišem istoriju, a sa vama zajedno, mi ispisujemo istoriju i menjamo svet na bolje", rekao je student Filozofskog fakulteta u Beogradu i fotograf Aleksa Stanković koji je ranije saopštio da su ga policajci… »
Okupljeni na skupu podrške studentu-fotoreporteru pitaju: Da li je policija novi cenzor novinara

Okupljeni na skupu podrške studentu-fotoreporteru pitaju: Da li je policija novi cenzor novinara

Beta 02.07.2025
Nekoliko hiljada građana, među kojima su bili predstavnici novinarskih udruženja, okupilo se večeras na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na skupu podrške studentu tog fakulteta i fotoreporteru Aleksi Stankoviću koji tvrdi da su ga policajci… »

Radio sto plus 02.07.2025
Uz pitanje “da li je policija novi cenzor novinara”, na skupu je rečeno da je podneta krivična prijava i zahtev ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da se izjasni o postupanju policajaca prema studentu-fotoreporteru. Okupljenima na skupu obratila se… »
Beograd: Počeo protest ispred Filozofskog fakulteta zbog navodne policijske torture nad studentom

Beograd: Počeo protest ispred Filozofskog fakulteta zbog navodne policijske torture nad studentom

Radio sto plus 02.07.2025
Okupljeni su ispred zgrade Filozofskog fakulteta raširili veliki transparent na kom piše “Značka nije jednako imunitet”, javlja reporter agencije Beta. Na platou je prisutno nekoliko pripadnika policije u civilu dok uniformisane policije nema. Stanković… »
ANEM i UNS: Utvrditi ko je tukao studenta

ANEM i UNS: Utvrditi ko je tukao studenta

Danas 02.07.2025
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) osudila je danas napad i zatražila da Služba unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova utvrdi ko je tukao studenta Filozofskog fakulteta i fotografa internet stranice „Studenti u blokadi“… »
ANEM i UNS: Unutrašnja kontrola MUP-a da utvrdi koji policajci su tukli fotografa Aleksu Stankovića

ANEM i UNS: Unutrašnja kontrola MUP-a da utvrdi koji policajci su tukli fotografa Aleksu Stankovića

Insajder 02.07.2025
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražili su danas od Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da utvrdi identitet policajaca "tukli i vršili torturu" nad studentom Filozofskog fakulteta u Beogradu i… »

Novi magazin 02.07.2025
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražili su danas od Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije da utvrdi identitet policajaca "tukli i vršili torturu" nad studentom Filozofskog fakulteta u Beogradu i… »
UNS zahteva hitnu istragu o policijskom privođenju i maltretiranju fotoreportera Alekse Stankovića

UNS zahteva hitnu istragu o policijskom privođenju i maltretiranju fotoreportera Alekse Stankovića

N1 Info 02.07.2025
Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas policijsko privođenje i maltretiranje fotoreportera, saradnika nedeljnika Radar i studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu Alekse Stankovića i zahteva hitnu istragu unutrašnje kontrole MUP o ovom… »
Novinar i student Aleksa Stanković tvrdi da ga je policija napala i tukla ispred kuće

Novinar i student Aleksa Stanković tvrdi da ga je policija napala i tukla ispred kuće

Serbian News Media 02.07.2025
Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu saopštili su da je njihov kolega, novinar i fotograf Aleksa Stanković, sinoć napadnut od strane policije ispred svoje kuće. Stanković je za N1 izjavio da su ga policajci deset minuta tukli u policijskom vozilu… »
Student Filozofskog: Policajci me 10 minuta tukli u marici, naizmenično šamarali, glavu mi udarali u staklo

Student Filozofskog: Policajci me 10 minuta tukli u marici, naizmenično šamarali, glavu mi udarali u staklo

Cenzolovka 02.07.2025
Student Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksa Stanković izjavio je za N1 da su ga sinoć policajci 10 minuta tukli u policijskom vozilu, a da su mu rekli da je razlog za to što je pre nekoliko dana objavio snimak na kom policajci vređaju devojke i… »

Cenzolovka 02.07.2025
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje brutalno i nezakonito postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova prema fotoreporteru Aleksi Stankoviću i zahteva hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih umešanih… »
Studenti večeras organizuju protest ispred Filozofskog zbog privođenja kolege

Cenzolovka 02.07.2025
Studenti u blokadi beogradskog Filozofskog fakuleta pozvali su na protest u 18 časova jer je, kako su saopštili, njihov kolega Aleksa Stanković, u utorak uveče "napadnut od strane policije ispred svoje kuće". U saopštenju su naveli da će protest biti… »
NUNS i ANEM traže istragu i odgovornost policajaca koji su tukli fotoreportera nakon privođenja

NUNS i ANEM traže istragu i odgovornost policajaca koji su tukli fotoreportera nakon privođenja

N1 Info 02.07.2025
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih policajaca koji su, kako tvrde, "brutalno i nezakonito" postupali prema fotoreporteru, studentu Aleksi Stankoviću, i navelo da se pridruže… »

Glas Zaječara 02.07.2025
Studenti u blokadi beogradskog Filozofskog fakuleta pozvali su na protest u 18 časova jer je, kako su saopštili, njihov kolega Aleksa Stanković, u utorak uveče „napadnut od strane policije ispred svoje kuće“. U saopštenju su naveli da će protest biti… »
NUNS traži istragu i odgovornost policajaca koji su tukli fotoreportera nakon privođenja

NUNS traži istragu i odgovornost policajaca koji su tukli fotoreportera nakon privođenja

Nova 02.07.2025
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih policajaca koji su, kako tvrde, "brutalno i nezakonito" postupali prema fotoreporteru, studentu Aleksi Stankoviću, i navelo da se pridruže… »
NUNS: Policajci koji su tukli Aleksu moraju da odgovaraju

NUNS: Policajci koji su tukli Aleksu moraju da odgovaraju

Bujanovačke 02.07.2025
Bujanovac, 2. jul 2025. Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo brutalno i nezakonito postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova prema fotoreporteru Aleksi Stankoviću i zahteva hitnu i temeljnu istragu, kao i… »

Glas Zaječara 02.07.2025
Student Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksa Stanković izjavio je za N1 da su ga sinoć policajci 10 minuta tukli u policijskom vozilu, a da su mu rekli da je razlog za to što je pre nekoliko dana objavio snimak na kom policajci vređaju devojke i… »

Glas Zaječara 02.07.2025
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih policajaca koji su, kako tvrde, „brutalno i nezakonito“ postupali prema fotoreporteru, studentu Aleksi Stankoviću, i navelo da se pridruže… »

Vranje news 02.07.2025
Vranje/Beograd - Iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) najoštrije su osudili brutalno i nezakonito postupanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova prema fotoreporteru Aleksi Stankoviću i zahtevaju hitnu i temeljnu istragu, kao i… »
Studenti u blokadi: Policija napala studenta i fotografa, večeras protest ispred Filozofskog fakulteta

Studenti u blokadi: Policija napala studenta i fotografa, večeras protest ispred Filozofskog fakulteta

Insajder 02.07.2025
Studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu saopštili su danas da je student, novinar i fotograf Aleksa Stanković sinoć napadnut od, kako navode, policije ispred svoje kuće, zbog objavljivanja snimka u kome se čuju neumesni komentari… »
Student koji je objavio snimak kako policajci vređaju devojke: Deset minuta me tukli u marici

Student koji je objavio snimak kako policajci vređaju devojke: Deset minuta me tukli u marici

Radio 021 02.07.2025
Student Filozofskog fakulteta Aleksa Stanković izjavio je da su ga sinoć policajci 10 minuta tukli u policijskom vozilu, a kao razlog naveli to što je objavio snimak na kom policajci vređa devojke. "To se dogodilo tako što sam dobio dojavu da policija… »
Student reporter: Policajci me tukli 10 minuta zbog snimka

Student reporter: Policajci me tukli 10 minuta zbog snimka

Bujanovačke 02.07.2025
Bujanovac, Beograd, 2. jul 2025. Student Filozofskog fakulteta u Beogradu i fotoreporter studentskog glasila, Aleksa Stanković, izjavio je za N1 da su ga sinoć, nešto iza ponoći, pripadnici policije tukli deset minuta u policijskom vozilu, navodeći da je… »

Novi magazin 02.07.2025
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas hitnu i temeljnu istragu, kao i odgovornost svih policajaca koji su, kako tvrde, "brutalno i nezakonito" postupali prema fotoreporteru, studentu Aleksi Stankoviću, i navelo da se priružuje… »
Student objavio snimak na kom policija vređa devojke, oni ga 10 minuta tukli u marici

Student objavio snimak na kom policija vređa devojke, oni ga 10 minuta tukli u marici

Luftika 02.07.2025
Student Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksa Stanković izjavio je da su ga policajci 10 minuta tukli u policijskom vozilu, a da su mu rekli da je razlog za to što je pre nekoliko dana objavio snimak na kom policajci vređaju devojke i nazivaju ih… »

N1 Info 02.07.2025
Studenti u blokadi beogradskog Filozofskog fakuleta pozvali su na protest u 18 časova jer je, kako su saopštili, njihov kolega Aleksa Stanković, u utorak uveče "napadnut od strane policije ispred svoje kuće". U saopštenju su naveli da će protest biti… »
(VIDEO) Privođenje studenta kod Vukovog spomenika: "Tukli me zbog snimka"

(VIDEO) Privođenje studenta kod Vukovog spomenika: "Tukli me zbog snimka"

N1 Info 02.07.2025
Student Aleksa Stanković izjavio je za N1 da je sinoć brutalno tučen u policijskoj marici i to zbog toga što su mu se policajci svetili pošto je objavio snimak koji ih kompromituje. N1 je došao do snimka na kom se vidi privođenje Stankovića. Detalji o… »
Studenti večeras organizuju protest ispred Filozofskog fakulteta zbog privođenja kolege Alekse

Studenti večeras organizuju protest ispred Filozofskog fakulteta zbog privođenja kolege Alekse

Nova 02.07.2025
„Šamarali me, šakom udarali u glavu, jedan sa leve, drugi sa desne strane“: Studenta Aleksu (22) brutalno tukli u policijskom…

„Šamarali me, šakom udarali u glavu, jedan sa leve, drugi sa desne strane“: Studenta Aleksu (22) brutalno tukli u policijskom…

Nova 02.07.2025
Aleksu Stankovića (22), studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu i fotoreportera, tokom prethodne noći, u jedan sat ujutru, pripadnici policije uveli su u policijsko vozilo i udarali ga u glavu, zahtevajući od njega da obriše sav materijal iz… »
Student Filozofskog: Policajci me 10 minuta tukli u marici, glavu mi udarali u staklo

Student Filozofskog: Policajci me 10 minuta tukli u marici, glavu mi udarali u staklo

Danas 02.07.2025

N1 Info 02.07.2025
Studenti Filozofskog fakulteta pozvali na protest zbog napada i hapšenja njihovog kolege

Studenti Filozofskog fakulteta pozvali na protest zbog napada i hapšenja njihovog kolege

Danas 02.07.2025
Naš kolega, novinar i fotograf Aleksa Stanković, sinoć je napadnut od strane policije ispred svoje kuće, naveli su studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u blokadi. Oni su dodali da je nekoliko pripadnika policije u uniformi Aleksu… »

Vesti dana »