Povezane vesti

Ko ne štrajkuje – advokat 2.0: Vučić menja zakon, pravi struku po meri vlasti

Ko ne štrajkuje – advokat 2.0: Vučić menja zakon, pravi struku po meri vlasti

N1 Info pre 2 dana
Predsednika nije briga za štrajk advokata, zašto bi i bilo kad može da ih "zameni"? Ako treba menjaće i zakon, pa će oni pravnici kojima ne smeta hapšenje kolega moći neometano da rade. Podići će to i konkurentnost, poručuje Aleksandar Vučić, sagovornici… »
Ninić: Vučićeva najava izmene Zakona o advokaturi je opasna pretnja

Ninić: Vučićeva najava izmene Zakona o advokaturi je opasna pretnja

Radio 021 pre 2 dana
Advokat Ivan Ninić ocenio je kao opasnu pretnju najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će predložiti izmenu zakona, kojom će 10 do 15 odsto članova komora moći da osnivaju svoje komore. Ta Vučićeva najava, uz izjavu da ga nije briga za štrajk… »
„Neka proba“ nije jedini odgovor: Šta još advokati poručuju Vučiću nakon najave izmene zakona?

„Neka proba“ nije jedini odgovor: Šta još advokati poručuju Vučiću nakon najave izmene zakona?

Danas pre 2 dana
Najava predsednika Aleksandra Vučića o mogućim izmenama Zakona o advokaturi, kojima bi se omogućilo osnivanje manjih komora za „advokate koji hoće da rade“, izazvala je oštre reakcije struke. Advokati tvrde da se time ruši jedinstvo i nezavisnost… »
Ako advokati ne slušaju, napravićemo nove: Vučić najavio formiranje „advokata 2.0“

Ako advokati ne slušaju, napravićemo nove: Vučić najavio formiranje „advokata 2.0“

Vreme pre 2 dana
Predsednika Srbije Aleksandra Vučića „baš briga“ za trodnevni štrajk advokata, nezadovoljnih zbog određivanja pritvora njihovom kolegi. Uostalom, posle studenata, profesora i novinara, Vučić će pokrenuti inicijativu da se oforme „advokati 2.0“. Posle… »
Srbija u „paralelnom svetu“: Vučićev odgovor na krizu i otpor društva

Srbija u „paralelnom svetu“: Vučićev odgovor na krizu i otpor društva

Serbian News Media pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, suočen sa sve većim izazovima, stvara „paralelne“ strukture kao odgovor na rastući otpor u društvu, ocenjuju kritičari. Tvrde da je decenijska retorika o „zlatnom dobu“ dovela do ključnog momenta, gde se Vučićeva lična… »
„Rešenje koje predlaže nenadležni predsednik ismejala bi međunarodna stručna javnost“: Advokat Terzić o Vučićevim najavama…

„Rešenje koje predlaže nenadležni predsednik ismejala bi međunarodna stručna javnost“: Advokat Terzić o Vučićevim najavama…

Nova pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će promeniti zakon u Srbiji i da će "10 do 15 odsto članova advokatske komore" moći da osnuju svoju komoru, a ovaj potez usledio je kao odgovor na trodnevnu obustavu rada advokata u našoj zemlji zbog… »
Advokat Simić o Vučićevoj najavi izmene zakona o advokaturi: Poziv da esnaf ustane, čini mi se da će ovakvim postupanjem…

Advokat Simić o Vučićevoj najavi izmene zakona o advokaturi: Poziv da esnaf ustane, čini mi se da će ovakvim postupanjem…

Nova pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pokrenuti inicijativu za promenu Zakona o advokaturi zbog trodnevnog štrajka srpskih advokata, a koji su se na ovakav potez odlučili nakon što je njihovom kolegi Radovanu Novakoviću određen pritvor zbog… »
Delegacija Advokatske komore Srbije posetila kolegu Radovana Novakovića u pritvoru u Užicu

Delegacija Advokatske komore Srbije posetila kolegu Radovana Novakovića u pritvoru u Užicu

N1 Info pre 2 dana
Delegacija Advokatske komore Srbije posetila je kolegu Radovana Novakovića koji se nalazi u pritvoru u Užicu, zbog čijeg pritvaranja su advokati u Srbiji obustavili rad. Novaković je preko delegacije poručio svim kolegama advokatima da "pritvor dobro… »
“Ponosan sam zbog solidarnosti kolega“: Pritvoreni advokat Radovan Novaković nakon posete članova AKS-a

“Ponosan sam zbog solidarnosti kolega“: Pritvoreni advokat Radovan Novaković nakon posete članova AKS-a

Insajder pre 2 dana
Advokat Radovan Novaković, obratio se javnosti nakon što ga je u pritvoru posetila delegacija Advokatske komore Srbije. AKS je u saopštenju preneo Novakovićevu izjavu koji je pritvoren zbog sumnje da je napao pripadnike policije koji su sprečavali… »
Ninić o Vučićevoj najavi izmene Zakona o advokaturi: Sa svojih 126 glasova u parlamentu može da izglasa, ali neka proba…

Ninić o Vučićevoj najavi izmene Zakona o advokaturi: Sa svojih 126 glasova u parlamentu može da izglasa, ali neka proba…

Danas pre 3 dana
Uopšte nije upitno da svaka politička opcija ili koalicija, koja ima 126 glasova u parlamentu, praktično, u svakom trenutku, može da izglasa izmene i dopune bilo kog zakona, pa i Zakona o advokaturi, kaže za Danas advokat Ivan Ninić komentarišući najavu… »
„Pritvor dobro podnosim jer sam nošen visokim ciljevima“: Radovan Novaković se oglasio preko AKS

„Pritvor dobro podnosim jer sam nošen visokim ciljevima“: Radovan Novaković se oglasio preko AKS

Nedeljnik pre 3 dana
Delegacija Advokatske komore Srbije (AKS) posetila je danas u pritvoru advokata Radovana Novakovića, zbog čijeg lišenja slobode je pokrenuta trodnevna obustava rada advokata širom Srbije, piše Danas. Kako je saopšteno iz AKS, Radovan Novaković je poručio… »
Delegacija Advokatske komore Srbije posetila Radovana Novakovića u pritvoru

Delegacija Advokatske komore Srbije posetila Radovana Novakovića u pritvoru

Nova pre 3 dana
Delegacija Advokatske komore Srbije upravo je posetila pritvorenog kolegu Radovana Novakovića. Novaković je razgovarao sa delegacijom i obratio se svim svojim kolegama. „Pritvor dobro podnosim jer sam nošem visokim ciljevima, boljim i pravednijim… »
Radovan Novaković se oglasio preko AKS: Pritvor dobro podnosim jer sam nošen visokim ciljevima

Radovan Novaković se oglasio preko AKS: Pritvor dobro podnosim jer sam nošen visokim ciljevima

Danas pre 3 dana
Delegacija Advokatske komore Srbije (AKS) posetila je danas u pritvoru advokata Radovana Novakovića, zbog čijeg lišenja slobode je pokrenuta trodnevna obustava rada advokata širom Srbije. Kako je saopšteno iz AKS, Radovan Novaković je poručio svojim… »
Advokat Tasić o hapšenju Radovana Novakovića: Represija režima, vlast šalje poruku da neće tolerisati neposlušnost

Advokat Tasić o hapšenju Radovana Novakovića: Represija režima, vlast šalje poruku da neće tolerisati neposlušnost

Nova pre 3 dana
Advokatu Radovanu Novakoviću, koji je uhapšen nakon blokiranja magistrale u Užicu, određen je pritvor do 30 dana, a ova odluka nadležnih organa naišla je na oštar odgovor srpske advokature, te su advokati proglasili trodnevnu obustavu rada. Advokat Nenad… »

Vesti dana »