Povezane vesti

Odlazak Mladena Jagušta, poslednjeg velikog maestra srpske muzičke scene

Odlazak Mladena Jagušta, poslednjeg velikog maestra srpske muzičke scene

RTS pre 9 sati
U 101. godini preminuo je jedan od najznačajnijih dirigenata sa ovih prostora Mladen Jagušt. Bio je prvi dirigent Simfonijskog orkestra Radio Beograda, a u 93. godini poslednji put dirigovao solistima, Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a. U sećanjima… »
Bio je veliki umetnik, erudita, ali i šaljivdžija: Kako je govorio maestro Mladen Jagušt o tajnama svog posla

Bio je veliki umetnik, erudita, ali i šaljivdžija: Kako je govorio maestro Mladen Jagušt o tajnama svog posla

Kurir pre 10 sati
U 101. godini života 29. jula napustio nas je maestro Mladen Jagušt, saopštio je RTS. Bio je jedan od najznačajnijih dirigenata u Srbiji, iskusni horski, operski, simfonijski i oratorijumski dirigent međunarodnog renomea. Još tokom školovanja na Muzičkoj… »
Mediji: Preminuo jedan od najznačajnijih srpskih dirigenata Mladen Jagušt (101)

Beta pre 17 sati
Jedan od najznačajnijih srpskih dirigenata Mladen Jagušt,  preminuo je u 101. godini, objavila je sinoć Radio televizija Srbije (RTS). Tokom školovanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu osnovao je hor Univerziteta "Ivan Goran Kovačić". Diplomirao je 1949… »
„Pukim slučajem izbegao sam streljanje, a rat sam preživeo jer sam umeo da sviram harmoniku“: Odlazak dirigenta Jagušta uoči…

„Pukim slučajem izbegao sam streljanje, a rat sam preživeo jer sam umeo da sviram harmoniku“: Odlazak dirigenta Jagušta uoči…

Nova pre 18 sati
Samo nekoliko meseci delilo je jednog od najznačajnijih srpskih dirigenata od 101. rođendana. No, Mladenu Jaguštu nije se dalo da ga proslavi… Iskusni horski, operski, simfonijski i oratorijumski dirigent međunarodnog renomea preminuo je u noći 29. jula… »
Dirigent Mladen Jagušt preminuo u 101. godini

Dirigent Mladen Jagušt preminuo u 101. godini

Sputnik pre 17 sati
Dirigent Mladen Jagušt preminuo je danas u 101. godini, potvrđeno je Tanjugu u Muzičkoj produkciji Radio-televizije Srbije. Jagušt je diplomirao na Zagrebačkoj muzičkoj akademiji 1949, a dirigentski rad započeo sa horom ''Ivan Goran Kovačić'', koji je i… »

Radio sto plus pre 17 sati
Tokom školovanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu osnovao je hor Univerziteta “Ivan Goran Kovačić”. Diplomirao je 1949. u klasi Fridriha Cauna i iste godine dobio mesto dirigenta hora i orkestra Radio Zagreba. Sledi angažman u Zagrebačkoj operi, pa mesto… »
Preminuo srpski dirigent Mladen Jagušt u 101. godini

Preminuo srpski dirigent Mladen Jagušt u 101. godini

Danas pre 19 sati
Mladen Jagušt bio je jedan od najznačajnijih dirigenata u Srbiji i član Javnog servisa Srbije. Rođen je u Sunji 10. decembra 1924. godine, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu bio je učenik Fridriha Cauna, kod kog je i diplomirao 1949. Do penzije je bio na… »
Mladen Jagušt jedan od najznačajnijih dirigenata u Srbiji preminuo je u 101. godini.

Mladen Jagušt jedan od najznačajnijih dirigenata u Srbiji preminuo je u 101. godini.

Danas pre 1 dan
Mladen Jagušt bio je jedan od najznačajnijih dirigenata u Srbiji i član Javnog servisa Srbije. Rođen je u Sunji 10. decembra 1924. godine, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu bio je učenik Fridriha Cauna, kod kog je i diplomirao 1949. prenosi Nova.rs. A… »
Umro poznati srpski dirigent: Mladen Jagušt umro u 101. godini, RTS se oprostio od njega

Umro poznati srpski dirigent: Mladen Jagušt umro u 101. godini, RTS se oprostio od njega

Blic pre 1 dan
Dirigent i član Javnog servisa Srbije, Mladen Jagušt, umro je u 101. godini. Na zvaničnom Instagram nalogu Muzičke produkcije Radio-televizije Srbije su se oprostili od Mladena. - Danas nas je u 101. godini života, zauvek napustio jedan od najznačajnijih… »

Vesti dana »