Повезане вести

Отказ режисеру Горану Марковићу због подршке студентима: Прочитајте његово писмо декану и колегама

Отказ режисеру Горану Марковићу због подршке студентима: Прочитајте његово писмо декану и колегама

Недељник 30.07.2025
Чувени режисер и књижевник Горан Марковић добио је отказ на новосадској Академији уметности. Тим поводом обратио се јавности преко свог Фацебоок профила, а његово писмо руководству Академије и колегама преносимо у целости… »
Опозиција: Отказ Горану Марковићу је срамота за Србију, Академија уметности да поништи одлуку

Опозиција: Отказ Горану Марковићу је срамота за Србију, Академија уметности да поништи одлуку

Н1 Инфо 30.07.2025
Покрет слободних грађана (ПСГ) затражио је вечерас јавно образложење одлуке Академије уметности у Новом Саду да да отказ професору и редитељу Горану Марковићу који је и члан Политичког савета те странке, као и хитно… »
Опозиција тражи поништење одлуке о отказу Горану Марковићу: „Политичка одмазда, удар на академску слободу“

Опозиција тражи поништење одлуке о отказу Горану Марковићу: „Политичка одмазда, удар на академску слободу“

Инсајдер 30.07.2025
Недуго пошто је редитељ и професор Горан Марковић сазнао да више није ангажован на Академији уметности у Новом Саду, опозиционе странке оцениле су тај потез као политичку одмазду и затражиле хитно поништење те одлуке. Покрет… »
За отказ сам сазнао од студената

За отказ сам сазнао од студената

Радар 30.07.2025
Када бисте ме сада позвали да продужим са наставом не бих на то пристао, ни директно, нити онлине, све док траје блокада факултета, док полиција хапси и немилосрдно пребија студенте и побуњене грађане у Новом Саду и осталим… »
Редитељ Горан Марковић сазнао од студената да више не предаје на Академији уметности у Новом Саду

Редитељ Горан Марковић сазнао од студената да више не предаје на Академији уметности у Новом Саду

Слободна Европа 30.07.2025
Познати филмски редитељ и универзитетски професор Горан Марковић саопштио је 30. јула да је посредно, преко студената на докторским студијама, сазнао да више не ради као професор на Академији уметности у Новом Саду. "Нико ми… »
Отказ Горану Марковићу на факултету у Новом Саду

Отказ Горану Марковићу на факултету у Новом Саду

Ин медија 30.07.2025
Филмски редитељ Горан Марковић изјавио је данас да су му студенти пренели информацију да је разрешен дужности предавача на предмету Поетике великих редитеља 1 и 2 на Академији уметности у Новом Саду, и то без претходног… »
Горан Марковић након отказа: „Таква су времена, времена освете“

Горан Марковић након отказа: „Таква су времена, времена освете“

Време 30.07.2025
Да му нису студенти вибер поруком јавили да је отпуштен, Горан Марковић не би знао да више није професор емеритус на Академији уметности у Новом Саду. "Прво су ми узели националну пензију, па филм, па сад предавања", каже за… »
Режисер Горан Марковић: Без најаве сам отпуштен са Академије уметности у Новом Саду

Режисер Горан Марковић: Без најаве сам отпуштен са Академије уметности у Новом Саду

Инсајдер 30.07.2025
Истакнути филмски редитељ и професор Горан Марковић потврдио је за Инсајдер да је, без икакве претходне најаве, отпуштен са Академије уметности у Новом Саду где је годинама предавао предмет "Поетике великих редитеља." На свом… »
Тадић: Отказ је за Горана Марковића орден, а не срамота

Тадић: Отказ је за Горана Марковића орден, а не срамота

Недељник 30.07.2025
Бивши председник Србије Борис Тадић огласио се поводом отказа који је филмски редитељ Горан Марковић добио на Академији уметности у Новом Саду, поручивши да је реч о „срамоти“ коју може да приреди само држава под влашћу… »
„Немам дилему да је отказ Горану Марковићу одговор режима на његову борбу за слободу“: Борис Тадић на КС-у

„Немам дилему да је отказ Горану Марковићу одговор режима на његову борбу за слободу“: Борис Тадић на КС-у

Данас 30.07.2025
Горан Марковић објавио је на својој страници на Фејсбуку да је добио отказ на факултету у Новом Саду. Горан Марковић је на свом профилу на Фејсбуку објавио да је данас добио информацију, посредством студената на докторским… »
Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду, студенти му проследили вест

Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду, студенти му проследили вест

Луфтика 30.07.2025
Редитељ, писац, сценариста и професор емеритус Горан Марковић саопштио је да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду. Вест да је добио отказ Горан Марковић објавио је на Фејсбуку. Преносимо објаву професора у целости… »
Горан Марковић саопштио да је од студената сазнао да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду

Горан Марковић саопштио да је од студената сазнао да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду

Мој Нови Сад 30.07.2025
Познати редитељ, сценариста, књижевник и професор емеритус Горан Марковић објавио је на свом Фејсбук налогу у среду 30. јула да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду. Како је навео, добио је информацију од… »
Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду

Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду

Н1 Инфо 30.07.2025
Познати српски и југословенски режисер Горан Марковић објавио је да је добио отказ на факултету у Новом Саду. Он је то објавио на свом Фејсбук налогу. Његову објаву преносимо у целости: "Поштовани господине декане, Драге колеге… »
Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду, за отпуштање сазнао од студената

Горан Марковић добио отказ на Академији уметности у Новом Саду, за отпуштање сазнао од студената

Нова 30.07.2025
Редитељ, писац, сценариста и професор емеритус Горан Марковић саопштио је да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду. Вест да је добио отказ Горан Марковић објавио је на Фејсбуку. Преносимо објаву професора у целости… »
Горан Марковић: Добио сам отказ на Академији уметности у Новом Саду

Горан Марковић: Добио сам отказ на Академији уметности у Новом Саду

НИН 30.07.2025
Режисер Горан Марковић објавио је данас да је добио отказ на Академији уметности у Новом Саду. Марковић је на свом Фејсбук профилу навео да је информацију да више не ради као професор на предмету Поетике великих редитеља, сазнао… »
Горан Марковић добио отказ на факултету у Новом Саду: Преко Вибер поруке студената сазнао да више није запослен

Горан Марковић добио отказ на факултету у Новом Саду: Преко Вибер поруке студената сазнао да више није запослен

Данас 30.07.2025
Познати српски и југословенски режисер Горан Марковић објавио је да је добио отказ на факултету у Новом Саду. Његов статус о отказу преносимо у целости: Поштовани господине декане, Драге колеге и студенти Академије Уметности у… »

Вести дана »