Povezane vesti
Otkaz režiseru Goranu Markoviću zbog podrške studentima: Pročitajte njegovo pismo dekanu i kolegama
Nedeljnik pre 4 dana
Čuveni režiser i književnik Goran Marković dobio je otkaz na novosadskoj Akademiji umetnosti. Tim povodom obratio se javnosti preko svog Facebook profila, a njegovo pismo rukovodstvu Akademije i kolegama prenosimo u celosti. „Poštovani gospodine dekane… »
Opozicija: Otkaz Goranu Markoviću je sramota za Srbiju, Akademija umetnosti da poništi odluku
N1 Info pre 3 dana
Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je večeras javno obrazloženje odluke Akademije umetnosti u Novom Sadu da da otkaz profesoru i reditelju Goranu Markoviću koji je i član Političkog saveta te stranke, kao i hitno preispitivanje te odluke i… »
Opozicija traži poništenje odluke o otkazu Goranu Markoviću: „Politička odmazda, udar na akademsku slobodu“
Insajder pre 3 dana
Nedugo pošto je reditelj i profesor Goran Marković saznao da više nije angažovan na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, opozicione stranke ocenile su taj potez kao političku odmazdu i zatražile hitno poništenje te odluke. Pokret slobodnih građana (PSG)… »
Za otkaz sam saznao od studenata
Radar pre 3 dana
Kada biste me sada pozvali da produžim sa nastavom ne bih na to pristao, ni direktno, niti online, sve dok traje blokada fakulteta, dok policija hapsi i nemilosrdno prebija studente i pobunjene građane u Novom Sadu i ostalim gradovima Srbije. Moja je… »
Reditelj Goran Marković saznao od studenata da više ne predaje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu
Slobodna Evropa pre 3 dana
Poznati filmski reditelj i univerzitetski profesor Goran Marković saopštio je 30. jula da je posredno, preko studenata na doktorskim studijama, saznao da više ne radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. "Niko mi ništa nije javio sa… »
Otkaz Goranu Markoviću na fakultetu u Novom Sadu
In medija pre 3 dana
Filmski reditelj Goran Marković izjavio je danas da su mu studenti preneli informaciju da je razrešen dužnosti predavača na predmetu Poetike velikih reditelja 1 i 2 na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i to bez prethodnog obaveštenja ili zvanične odluke… »
Goran Marković nakon otkaza: „Takva su vremena, vremena osvete“
Vreme pre 4 dana
Da mu nisu studenti viber porukom javili da je otpušten, Goran Marković ne bi znao da više nije profesor emeritus na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. "Prvo su mi uzeli nacionalnu penziju, pa film, pa sad predavanja", kaže za "Vreme" „Jutros sam od… »
Režiser Goran Marković: Bez najave sam otpušten sa Akademije umetnosti u Novom Sadu
Insajder pre 4 dana
Istaknuti filmski reditelj i profesor Goran Marković potvrdio je za Insajder da je, bez ikakve prethodne najave, otpušten sa Akademije umetnosti u Novom Sadu gde je godinama predavao predmet "Poetike velikih reditelja." Na svom Fejsbuk profilu objavio je… »
Tadić: Otkaz je za Gorana Markovića orden, a ne sramota
Nedeljnik pre 4 dana
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić oglasio se povodom otkaza koji je filmski reditelj Goran Marković dobio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, poručivši da je reč o „sramoti“ koju može da priredi samo država pod vlašću Aleksandra Vučića. „Goran… »
Goran Marković dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, studenti mu prosledili vest
Luftika pre 4 dana
Reditelj, pisac, scenarista i profesor emeritus Goran Marković saopštio je da je dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Vest da je dobio otkaz Goran Marković objavio je na Fejsbuku. Prenosimo objavu profesora u celosti u celosti: Poštovani… »
„Nemam dilemu da je otkaz Goranu Markoviću odgovor režima na njegovu borbu za slobodu“: Boris Tadić na X-u
Danas pre 4 dana
Goran Marković objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku da je dobio otkaz na fakultetu u Novom Sadu. Goran Marković je na svom profilu na Fejsbuku objavio da je danas dobio informaciju, posredstvom studenata na doktorskim studijama, da više ne radi kao… »
Goran Marković saopštio da je od studenata saznao da je dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu
Moj Novi Sad pre 4 dana
Poznati reditelj, scenarista, književnik i profesor emeritus Goran Marković objavio je na svom Fejsbuk nalogu u sredu 30. jula da je dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kako je naveo, dobio je informaciju od studenata na doktorskim studijama… »
Goran Marković dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu
N1 Info pre 4 dana
Poznati srpski i jugoslovenski režiser Goran Marković objavio je da je dobio otkaz na fakultetu u Novom Sadu. On je to objavio na svom Fejsbuk nalogu. Njegovu objavu prenosimo u celosti: "Poštovani gospodine dekane, Drage kolege i studenti Akademije… »
Goran Marković dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, za otpuštanje saznao od studenata
Nova pre 4 dana
Reditelj, pisac, scenarista i profesor emeritus Goran Marković saopštio je da je dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Vest da je dobio otkaz Goran Marković objavio je na Fejsbuku. Prenosimo objavu profesora u celosti u celosti: Poštovani… »
Goran Marković: Dobio sam otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu
NIN pre 4 dana
Režiser Goran Marković objavio je danas da je dobio otkaz na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Marković je na svom Fejsbuk profilu naveo da je informaciju da više ne radi kao profesor na predmetu Poetike velikih reditelja, saznao posredstvom studenata, i… »
Goran Marković dobio otkaz na fakultetu u Novom Sadu: Preko Viber poruke studenata saznao da više nije zaposlen
Danas pre 4 dana
Poznati srpski i jugoslovenski režiser Goran Marković objavio je da je dobio otkaz na fakultetu u Novom Sadu. Njegov status o otkazu prenosimo u celosti: Poštovani gospodine dekane, Drage kolege i studenti Akademije Umetnosti u Novom Sadu Danas mi je… »
Vesti dana »

Pritvor za 13 osumnjičenih u slučaju korupcije na rekonstrukciji pruge Novi Sad-Subotica
Naslovi.ai pre 1 satjoš 71 povezana

Masovno trovanje hranom, dvoje dece i dvoje odraslih hospitalizovano
Stav.life pre 19 minutajoš 27 povezanih

Tri decenije od progona Srba u akciji "Oluja", centralna ceremonija u Sremskim Karlovcima (RTS 1, 19.50)
RTS pre 9 minutajoš 37 povezanih

Upozorenje RHMZ: Uskoro stiže jako nevreme u jedan deo Srbije, tokom noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom
Euronews pre 49 minutajoš 46 povezanih