Povezane vesti

Umrla Stela Rimington - transformisala MI5 i inspirisala lik "M" u filmovima o Džejmsu Bondu

Umrla Stela Rimington - transformisala MI5 i inspirisala lik "M" u filmovima o Džejmsu Bondu

Radio 021 05.08.2025
Prva žena direktor britanske obaveštajne službe MI5, Stela Rimington, preminula je u 90. godini. Rimington, koja je uvela eru veće transparentnosti u rad te službe, vodila je unutrašnju bezbednosnu i obaveštajnu agenciju od 1992. do 1996, preneo je… »
Preminula Stela Rimington, prva žena MI5: Evo šta je obeležilo njenu karijeru

Preminula Stela Rimington, prva žena MI5: Evo šta je obeležilo njenu karijeru

Večernje novosti 05.08.2025
PRVA žena direktor britanske obaveštajne službe MI5, Stela Rimington, preminula je u 90. godini. Foto: Printscreen Rimington, koja je uvela eru veće transparentnosti u rad te službe, vodila je unutrašnju bezbednosnu i obaveštajnu agenciju od 1992. do… »
Preminula Stela Rimington, prva žena direktor britanske obaveštajne službe MI5

Preminula Stela Rimington, prva žena direktor britanske obaveštajne službe MI5

Telegraf 05.08.2025
Prva žena direktor britanske obaveštajne službe MI5, Stela Rimington, preminula je danas u 90. godini. Rimington, koja je uvela eru veće transparentnosti u rad te službu, vodila je unutrašnju bezbednosnu i obaveštajnu agenciju od 1992. do 1996., preneo… »
Umrla prva žena direktor britanske obaveštajne službe: Bila je inspiracija za Bonda, dobila jedno od najviših odlikovanja

Umrla prva žena direktor britanske obaveštajne službe: Bila je inspiracija za Bonda, dobila jedno od najviših odlikovanja

Blic 05.08.2025
Prva žena direktor britanske obaveštajne službe MI5, Stela Rimington, preminula je danas u 90. godini. Rimington, koja je uvela eru veće transparentnosti u rad te službu, vodila je unutrašnju bezbednosnu i obaveštajnu agenciju od 1992. do 1996., preneo… »

Vesti dana »