Повезане вести

Умрла Стела Римингтон - трансформисала МИ5 и инспирисала лик "М" у филмовима о Џејмсу Бонду

Умрла Стела Римингтон - трансформисала МИ5 и инспирисала лик "М" у филмовима о Џејмсу Бонду

Радио 021 05.08.2025
Прва жена директор британске обавештајне службе МИ5, Стела Римингтон, преминула је у 90. години. Римингтон, која је увела еру веће транспарентности у рад те службе, водила је унутрашњу безбедносну и обавештајну агенцију од 1992… »
Преминула Стела Римингтон, прва жена МИ5: Ево шта је обележило њену каријеру

Преминула Стела Римингтон, прва жена МИ5: Ево шта је обележило њену каријеру

Вечерње новости 05.08.2025
ПРВА жена директор британске обавештајне службе МИ5, Стела Римингтон, преминула је у 90. години. Фото: Принтсцреен Римингтон, која је увела еру веће транспарентности у рад те службе, водила је унутрашњу безбедносну и обавештајну… »
Преминула Стела Римингтон, прва жена директор британске обавештајне службе МИ5

Преминула Стела Римингтон, прва жена директор британске обавештајне службе МИ5

Телеграф 05.08.2025
Прва жена директор британске обавештајне службе МИ5, Стела Римингтон, преминула је данас у 90. години. Римингтон, која је увела еру веће транспарентности у рад те службу, водила је унутрашњу безбедносну и обавештајну агенцију од… »
Умрла прва жена директор британске обавештајне службе: Била је инспирација за Бонда, добила једно од највиших одликовања

Умрла прва жена директор британске обавештајне службе: Била је инспирација за Бонда, добила једно од највиших одликовања

Блиц 05.08.2025
Прва жена директор британске обавештајне службе МИ5, Стела Римингтон, преминула је данас у 90. години. Римингтон, која је увела еру веће транспарентности у рад те службу, водила је унутрашњу безбедносну и обавештајну агенцију од… »

Вести дана »