Povezane vesti
Tonino Picula objavio svoju fotografiju u vojnoj uniformi i sa puškom povodom 30 godina od akcije "Oluja" (foto)
Blic pre 22 minuta
Tonino Picula, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, objavio je na mreži Iks svoju fotografiju u vojnoj uniformi i sa automatskom puškom povodom 30 godine od zločinačke "Oluje" u kojoj je izvršen pogrom Srba iz Republike Srpske Krajine. Uz… »
Venci na Spomenik žrtvama ratova 1990-1999: U Somboru u znak sećanja na sve stradale i prognane u "Oluji"
Večernje novosti pre 12 minuta
U ZNAK sećanja na sve stradale i prognane u hrvatskoj vojno – policijskoj oružanoj akciji „Oluja“, kada je u danima od 4. do 9. avgusta 1995. godine stradalo više od 1.600 Srba, a preko 250.000 ljudi ostalo bez svojih viševekovnih ognjišta, koja su se… »
Ja idem kud sam naumio, a ti pucaj ako moraš: Trenutak kada je srpska porodica izbegla sudbinu na granici
Telegraf pre 1 sat
Dana 4. avgusta 1995. godine, Hrvatska vojska je pokrenula akciju " Oluja", vojnu operaciju koja je imala za cilj reintegraciju samoproglašene Republike Srpske Krajine u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske. Ova akcija, iako je označila kraj rata u… »
Ispovest preživele iz izbegličke kolone nakon "Oluje": Znala sam da ista neću izaći – i nisam
RTS pre 3 sata
Trideset godina. Za istoriju malo, za jedan prosečan ljudski vek — mnogo. Oni koji su se rodili pre trideset godina danas su odrasli ljudi — imaju svoju decu, sklapaju brakove i donose najvažnije životne odluke. Oni koji su isto to pokušavali pre… »
Dejan Jović: Tri decenije od progona Srba u akciji oluja – od komemoracije do parade
Nova pre 3 sata
Trideset godina nakon akcije „Oluja“, u kojoj je više od 200.000 Srba moralo da napusti svoj dom, sećanja i tumačenja ovog događaja ostaju duboko podeljena. Dok se u Srbiji i Republici Srpskoj održavaju komemoracije pod sloganom „Oluja je pogrom –… »
„Malo mojih prijatelja Srba razume da rat nije počeo Olujom“: Komentar Beljaka na Fejsbuku
Danas pre 5 sati
Predsednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak komentarisao je na Fejsbuku 30. godišnjicu „Oluje“. „Imam mnogo prijatelja Srba, ali iako su uglavnom dobri i pošteni ljudi, malo njih razume da rat u Hrvatskoj nije počeo Olujom 95, već balvanima… »
Ispovesti ljudi sa traktora: NIN 1995. sa proteranim Srbima iz Hrvatske
NIN pre 7 sati
Navršilo se 30 godina od početka hrvatske vojno-policijske operacije „Oluja”, u kojoj je proterano više od više od 200.000 Srba iz Hrvatske. Operacija „Oluja” je počela rano ujutru 4. avgusta 1995, ofanzivom hrvatske vojske i policije i jedinica… »
Vesti dana »

Zaječar: Skupština grada usvojila dnevni red, opozicija i dalje ometa rad
RTV pre 2 satajoš 30 povezanih

BIRN: Srbija u Izrael izvezla više municije za prvih šest meseci 2025. nego tokom cele rekordne prošle godine
Nova pre 5 satijoš 8 povezanih

Šapić: Trg republike, Terazije, Vasina ulica – do 1. septembra puštanje saobraćaja
Radio sto plus pre 26 minutajoš 21 povezana

Ruski dronovi pogodili železničku infrastrukturu u Lozovaji
Serbian News Media pre 2 satajoš 19 povezanih