Povezane vesti

CiK BiH: Dodik ima rok za žalbe nakon čega će u periodu od 90 dana biti raspisani vanredni izbori

CiK BiH: Dodik ima rok za žalbe nakon čega će u periodu od 90 dana biti raspisani vanredni izbori

Blic pre 3 minuta
Centralna izborna komisija BiH jednoglasno je na sednici donela odluku da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku kome je ostavljen rok za žalbe. Nakon isteka tog roka, očekuje se da CIK BiH raspiše prevremene predsedničke izbore u… »
Vučević: Oduzimanje mandata Dodiku je sramna odluka nečasnih ljudi

Blic pre 3 minuta
Predsednik Srpske napredne stranke i savetnik predsednika Republike Miloš Vučević izjavio je danas da oduzimanje mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku predstavlja sramnu odluku nečasnih ljudi. Miloš Vučević se oglasio na svom Instagramu… »
"Još jedno: S***e iz Sarajeva" Oglasio se Dodik nakon što mu je oduzet mandat

"Još jedno: S***e iz Sarajeva" Oglasio se Dodik nakon što mu je oduzet mandat

Blic pre 3 minuta
Milorad Dodik oglasio se na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks" nakon što mu na današnjoj sednici CIK BiH oduzet mandat. - Još jedno s***e iz Sarajeva. Poslednje - napisao je Milorad Dodik nekoliko minuta nakon što mu je zvanično oduzet mandat… »
Poslušaću samo volju naroda! Predsednik Republike Srpske nakon što mu je CIK BiH oduzeo mandat

Poslušaću samo volju naroda! Predsednik Republike Srpske nakon što mu je CIK BiH oduzeo mandat

Alo pre 3 minuta
Čitajte u sutrašnjem izdanju Alo! novina. Predsednik Republike Srpske nakon što mu je CIK BiH oduzeo mandat Poslušaću samo volju naroda! - Ja sam tu i biću tu, i nemam nameru da odlazim iz RS, niti sa obaveza koje mi je narod dao - rekao je Dodik i… »
"Nemamo izbora": Član CIK BiH o oduzimanju mandata Dodiku: Moramo postupiti po sili zakona

"Nemamo izbora": Član CIK BiH o oduzimanju mandata Dodiku: Moramo postupiti po sili zakona

Blic pre 28 minuta
Član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suad Arnautović obratio se medijima nakon održane sednice na kojoj je oduzet mandat predsednika Republike Srpske Miloradu Dodiku. Između ostalog, Arnautović je rekao kako je CIK postupio u skladu sa… »
Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna; Stav o odnosu prema rusko-ukrajinskoj krizi nepromenjen

Vučić: Srbija ostaje vojno neutralna; Stav o odnosu prema rusko-ukrajinskoj krizi nepromenjen

Sputnik pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni juče nije razgovarao o ulasku Srbije u NATO, a da to ranije nisu tražili ni francuski predsednik Emanuel Makron ni Mark Rute, generalni sekretar Alijanse. "Srbija… »
Selaković: Oduzimanje mandata Dodiku nasilno poništavanje demokratske volje građana

Selaković: Oduzimanje mandata Dodiku nasilno poništavanje demokratske volje građana

Euronews pre 34 minuta
Ministar kulture Nikola Selaković izjavio je danas da odluka Centralne izborne komisije BiH da oduzme mandat legalno i legitimno izabranom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nije ništa drugo do nasilno poništavanje demokratske volje građana… »
Vučić o situaciji u BiH: Moja molba svima – samo mirno, bez bilo kakve eskalacije, Dodik nije generator krize

Vučić o situaciji u BiH: Moja molba svima – samo mirno, bez bilo kakve eskalacije, Dodik nije generator krize

RTS pre 28 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da zbog oduzimanja mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku situacija u Republici Srpskoj postaje žarište neizvesnosti. Ono što je moja molba svima – samo mirno, racionalno, bez bilo kakve… »
Stevandić za RTS: Milorad Dodik nije "stolica" već politika, ne mogu ga staviti iza rešetaka

Stevandić za RTS: Milorad Dodik nije "stolica" već politika, ne mogu ga staviti iza rešetaka

RTS pre 1 sat
Predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTS da Milorad Dodik nije stolica koju možete izneti i doneti drugu, Milorad Dodik je politika koja je dobila najviše glasova u Bosni i Hercegovini. Niko u Federaciji, koja je dvostruko… »
Vučić o sastanku sa Meloni: Niko nije ni pomenuo reč NATO, ostajemo vojno neutralni

Vučić o sastanku sa Meloni: Niko nije ni pomenuo reč NATO, ostajemo vojno neutralni

Beta pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da na sastanku sa italijanskom premijerkom Đorđom Meloni nije ni pomenuta reč NATO i da Srbija neće odustati od vojne neutralnosti. Povodom medijskih navoda da je ulazak Srbije u NATO jedna… »
Uživo Dodiku oduzet mandat! Evo kada zvanično prestaje da bude predsednik RS: Ćerka Gorica psuje, on najavljuje referendum

Uživo Dodiku oduzet mandat! Evo kada zvanično prestaje da bude predsednik RS: Ćerka Gorica psuje, on najavljuje referendum

Blic pre 1 sat
Centralna izborna komisija BiH počela je 39. sednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrala o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske koji je prošle nedelje osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja službene… »

Blic pre 1 sat
Centralna izborna komisija BiH počela je 39. sednicu na kojoj je, između ostalog, razmatrala o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske koji je prošle nedelje osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja službene… »
Vučić kaže da Dodik nije generator krize u BiH

Vučić kaže da Dodik nije generator krize u BiH

Slobodna Evropa pre 1 sat
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u sredu da Milorad Dodik, kojem je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine oduzela mandat predsednika entiteta Republika Srpska, nije generator krize u BiH, već da on "odgovara na ono što se dogodilo"… »

Radio sto plus pre 1 sat
Povodom medijskih navoda da je ulazak Srbije u NATO jedna od tema jučerašnjeg sastanka Vučića i Meloni u Beogradu, predsednik Srbije je rekao da tu reč “niko nije ni pomenuo”. “Reč NATO niko nije pomenuo. Ni (francuski predsednik Emanuel) Makron (u… »
Očekivanje neočekivanog raspleta: Političko-pravni manevri velikih sila i Dodika s adutima

Očekivanje neočekivanog raspleta: Političko-pravni manevri velikih sila i Dodika s adutima

Insajder pre 2 sata
Iako su tokom 30 godina od kada je potpisan Dejtonski sporazum odnosi između Republike Srpske i Federacije BiH sve samo ne idealni, svaka nova odluka krizu je samo produbljivala što je dovelo do najnovijeg zatezanja već zategnutih odnosa u susedstvu koje… »
Dodik: Narod će na referendumu odlučiti da li ću ostati predsednik RS

Beta pre 2 sata
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će narod na referendumu odlučiti o njegovom predsedničkom mandatu, koji mu je danas oduzela Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) nakon što je pravosnažno… »
Dodikov advokat Sudu BiH podneo zahtev da njegov klijent zatvorsku kaznu otkupi novčanom

Dodikov advokat Sudu BiH podneo zahtev da njegov klijent zatvorsku kaznu otkupi novčanom

Beta pre 3 sata
Goran Bubić, advokat predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, danas je Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) podneo zahtev da Dodik umesto godine dana zatvora kaznu plati novčanu kaznu od 36.500 konvertibilnih maraka (oko 18.700 evra), objavio je… »
Dodik: Mandat mi je dao narod i on će na referendumu odlučiti o meni

Dodik: Mandat mi je dao narod i on će na referendumu odlučiti o meni

RTS pre 2 sata
Mandat mi je dao narod, zato ću ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam, koji će se, na bazi odluke Narodne skupštine, održati u narednom periodu, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. "Koalicija je odlučna da nastavi da… »
Dodik: O mojoj sudbini odlučivaće se na referendumu

Dodik: O mojoj sudbini odlučivaće se na referendumu

Radio 021 pre 2 sata
Milorad Dodik je danas poručio da "ostaje u Republici Srpskoj i na funkciji predsednika", te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, rekao je, "odlučiće narod na referendumu koji će biti održan". "Biću tu, nemam nameru da odlazim ni iz Srpske, ni sa… »
Zapetljavanje bosanskog čvora: Dodik između presude i političkog prkosa

Zapetljavanje bosanskog čvora: Dodik između presude i političkog prkosa

NIN pre 2 sata
Potvrđivanje presude Suda Bosne i Hercegovine (BiH), po kojoj je predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane bavljenja politikom, ponovo je ustalasalo strasti u BiH. Centralna izborna komisija (CIK)… »
Dodik podneo zahtev da otkupi zatvorsku kaznu

Dodik podneo zahtev da otkupi zatvorsku kaznu

Nova pre 2 sata
Goran Bubić, advokat predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, danas je Sudu Bosne i Hercegovine podneo zahtev da njegov klijent umesto kazne od godinu dana zatvora plati novčanu kaznu od oko 18.700 evra. Dodik je na taj način izbegao da Sud BiH… »
Snažan odgovor iz Srpske: Mandat Dodiku dao narod, narod će ga oceniti na referendumu

Snažan odgovor iz Srpske: Mandat Dodiku dao narod, narod će ga oceniti na referendumu

Sputnik pre 2 sata
Referendum je pravi odgovor iz Srpske na odluku Centralne izborne komisije BiH da Miloradu Dodiku oduzme predsednički mandat, jer će tu narod reći svoju reč, kaže politikolog Anđelko Kozomara. Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, odlučio je da… »
Dodik neće da ode: Neka narod odluči

Dodik neće da ode: Neka narod odluči

Vreme pre 2 sata
Ražalovani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ne priznaje ni presudu ni odluku izborne komisije i tvrdi da će zakazati referendum pa poslušati volju naroda. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kojem je Centralna izborna komisija ove srede… »
Dodik raspisuje referendum

Dodik raspisuje referendum

SEEbiz pre 3 sata
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kojem je Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine oduzelo mandat, a što treba biti pravomoćno potvrđeno, najavio je raspisivanje referenduma o svojoj poziciji na čelu RS-a. Podsjetimo… »
'A šta ako odbijem': Dodikov plan opstrukcije izbora za predsjednika RS nakon oduzetog mandata

'A šta ako odbijem': Dodikov plan opstrukcije izbora za predsjednika RS nakon oduzetog mandata

Slobodna Evropa pre 2 sata
"A šta ako odbijem?" Tim riječima, objavljenim na društvenim mrežama, Milorad Dodik najavio je moguće novo poglavlje sukoba sa institucijama države Bosne i Hercegovine, netom prije nego što mu je Centralna izborna komisija (CIK) BiH, 6. avgusta, oduzela… »
Dodik: O mojoj sudbini odlučivaće narod na referendumu

Insajder pre 2 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodi poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendemu koji će biti održan. 'Biću tu, nemam nameru da odlazim ni… »
Profesor Pravnog fakulteta: Samo narod Republike Srpske može Dodiku oduzeti mandat

Profesor Pravnog fakulteta: Samo narod Republike Srpske može Dodiku oduzeti mandat

Sputnik pre 3 sata
Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i sudija Ustavnog suda Srbije Vladan Petrov izjavio je da predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, prema ustavnom pravu BiH, mandat može oduzeti samo narod Republike Srpske ako ga opozove, a ne Centralna… »
Dodik najavio referendum: „Ne idem nigde“

Dodik najavio referendum: „Ne idem nigde“

Dojče vele pre 2 sata
Zbog odluke Centralne izborne komisije da mu oduzme mandat ali i presude kojom mu je zabranjeno političko delovanje, Milorad Dodik raspisaće referendum. Pitanje će biti „da li treba pristati na rušenje Ustava RS“. Predsednik Republike Srpske Milorad… »

Radio sto plus pre 2 sata
Zakon dozvoljava da se zatvorska kazna do godinu dana “otkupi” plaćanjem novčane kazne. Dodik je na ovaj način izbegao da Sud BiH uputi akt njegovim advokatima s preciznim datumom kada se mora javiti u državni zatvor u Vojkovićima, u Istočnom Sarajevu… »
Dodiku oduzet mandat: "O mojoj sudbini odlučiće narod na referendemu"

Dodiku oduzet mandat: "O mojoj sudbini odlučiće narod na referendemu"

NIN pre 3 sata
Centralna izborna komisija (CIK) jednoglasno je danas odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Dodikova odbrana ima pravo žalbe, a nakon isteka roka odluka će biti pravosnažna. Nakon toga se očekuje raspisivanje prevremenih… »
Mesarović: Najoštrije osuđujem sramnu, političku odluku CIK o oduzimanju mandata Dodiku

Mesarović: Najoštrije osuđujem sramnu, političku odluku CIK o oduzimanju mandata Dodiku

Euronews pre 2 sata
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka privrede Adrijana Mesarović danas je najoštrije osudila, kako je navela, sramnu i političku odluku Centralne izborne komisije BiH da se predsedniku Republike Srpske oduzme mandat. "Najoštrije osuđujem sramnu… »
Dodik najavio referendum: Sudili su meni, jer nisu mogli da u sudnicu u Sarajevu smeste ceo srpski narod

Dodik najavio referendum: Sudili su meni, jer nisu mogli da u sudnicu u Sarajevu smeste ceo srpski narod

Danas pre 2 sata
Nakon što je Centralna izborna komisija BiH oduzela mandat predsedniku RS Miloradu Dodiku, on se obratio javnosti. „Mandat mi je dao narod, zato ću ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam, a koji će se, na bazi odluke Narodne… »

Radio sto plus pre 2 sata
“Mandat mi je dao narod, zato ću ga poslušati na referendumu, o meni i funkciji koju obavljam, a koji će se, na bazi odluke Narodne skupštine, održati u narednom periodu”, rekao je Dodik novinarima posle sastanka predsednika stranaka vladajuće koalicije… »
Sutra Kolegijum povodom referenduma: Evo kada Skupština Republike Srpske odlučuje o datumu održavanja

Sutra Kolegijum povodom referenduma: Evo kada Skupština Republike Srpske odlučuje o datumu održavanja

B92 pre 2 sata
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za sutra u devet časova, na kojem će šefovi klubova razmotriti dnevni red i termin održavanja posebne sednice Narodne skupštine Srpske. RTRS saznaje da bi posebna sednica NSRS trebalo da bude… »

RTV pre 3 sata
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendumu koji će biti održan. "Biću tu, nemam nameru… »
CiK BiH oduzeo mandat Dodiku, on poručio: Predaja nije opcija

CiK BiH oduzeo mandat Dodiku, on poručio: Predaja nije opcija

RTV pre 3 sata
SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija (CIK) jednoglasno je danas odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i tako poništi izbornu volju građana Srpske. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom… »
Dodik najavio referendum: "Nemam nameru da odlazim - ni iz RS, ni sa funkcije"

Blic pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendumu koji će biti održan. - Biću tu, nemam nameru da odlazim… »
Dodik najavio referendum u Republici Srpskoj

Dodik najavio referendum u Republici Srpskoj

Pravda pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je održavanje referenduma nakon sastanka vladajuće koalicije Republike Srpske. "Mandat mi je dao narod, zato ću ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam, a koji će se, na bazi odluke… »
Dodik najavio referendum nakon oduzimanja mandata

Nedeljnik pre 3 sata
Milorad Dodik najavio je danas raspisivanje referenduma nakon odluke CIK Bosne i Hercegovine o oduzimanju mandata, saznaje N1. „Mandat mi je dao narod, zato ćemo ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam a koji će se, verujem, kako smo… »
Dodik najavio referendum: „Ostajem u Srpskoj i na funkciji, o meni odlučuje narod“

Dodik najavio referendum: „Ostajem u Srpskoj i na funkciji, o meni odlučuje narod“

Nova pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema nameru da se povuče ni iz Republike Srpske, ni sa funkcije koju trenutno obavlja, poručivši da će o njegovoj političkoj sudbini odlučiti – narod, na referendumu koji će uskoro biti… »
„Odsviran mu je kraj“: Reakcija Zukana Heleza na oduzimanje mandata Dodiku

„Odsviran mu je kraj“: Reakcija Zukana Heleza na oduzimanje mandata Dodiku

Danas pre 3 sata
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine (BIH) Zukan Helez (SDP) izjavio je danas da je odlukom Centralne izborne komisije BiH (CIK) i pravosnažnom presudom Suda BiH predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku stavljen pečat na političku karijeru… »
Milorad Dodik raspisuje referendum o sebi

N1 Info pre 3 sata
Milorad Dodik najavio je danas raspisivanje referenduma nakon odluke o oduzimanju mandata. "Mandat mi je dao narod, zato ćemo ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam a koji će se, verujem, kako smo dogovorili, održati na bazi odluke… »

Serbian News Media pre 3 sata
Milorad Dodik, kojem je Centralna izborna komisija (CIK) oduzela mandat predsjednika Republike Srpske, najavio je održavanje referenduma. Odluka CIK-a uslijedila je nakon pravosnažne presude Suda Bosne i Hercegovine. U obraćanju javnosti, Dodik je… »
Vulin: Nije oduzet mandat samo Dodiku, nego pravo Srbima da odlučuju o sebi

Vesti online pre 3 sata
Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je odlukom Centralne izborne komisije BiH da oduzme mandat legitimnom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, oduzeto pravo svim Srbima da odlučuju o sebi. „Napad na Republiku Srpsku je napad… »
Dodik najavio referendum u Republici Srpskoj nakon što mu je oduzet predsjednički mandat

Dodik najavio referendum u Republici Srpskoj nakon što mu je oduzet predsjednički mandat

Slobodna Evropa pre 3 sata
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, kojem je nakon pravosnažne presude Suda Bosne i Hercegovine oduzet mandat predsjednika Republike Srpske, najavio je da će u tom entitetu biti održan referendum, na kome će se građani izjasniti o… »
"Međunarodni faktor devastirao dejton": Ambasador BiH u Srbiji: "Odluka CIK-a jedan u nizu poteza Dodikovog političkog progona"…

"Međunarodni faktor devastirao dejton": Ambasador BiH u Srbiji: "Odluka CIK-a jedan u nizu poteza Dodikovog političkog progona"…

Blic pre 3 sata
Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ izjavio je danas da je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku jedan u nizu poteza u cilju njegovog političkog progona i istakao da ta odluka… »
Dodikov advokat podneo zahtev Sudu BiH da njegov klijent zatvorsku kaznu "otkupi" novčanom

Dodikov advokat podneo zahtev Sudu BiH da njegov klijent zatvorsku kaznu "otkupi" novčanom

Insajder pre 4 sati
Advokat predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, Goran Bubić, danas je Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) podneo zahtev da Dodik umesto godine dana zatvora kaznu plati novčanu kaznu od 36.500 konvertibilnih maraka (oko 18.700 evra), objavio je… »
Ministar odbrane BiH: Stavljen pečat na kraj Dodikove političke karijere

Ministar odbrane BiH: Stavljen pečat na kraj Dodikove političke karijere

Insajder pre 3 sata
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine (BIH) Zukan Helez (SDP) izjavio je danas da je odlukom Centralne izborne komisije BiH (CIK) i pravosnažnom presudom Suda BiH predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku stavljen pečat na političku karijeru… »

Blic pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendumu koji će biti održan. - Biću tu, nemam nameru da odlazim… »
Od zapadnog favorita do istočnog autokrate: Dnevni avaz o političkoj karijeri Milorada Dodika

Od zapadnog favorita do istočnog autokrate: Dnevni avaz o političkoj karijeri Milorada Dodika

Danas pre 4 sati
Centralna izborna komisija BiH postupila je po presudi Suda BiH i u skladu s Izbornim zakonom BiH oduzela mandat predsedniku RS Miloradu Dodiku. Odluka je donesena jednoglasno od svih članova CIK-a. Do oduzimanja mandata je došlo nakon pravosnažne… »
Dodik najavio raspisivanje referenduma! O mojoj sudbini odlučiće narod!

Dodik najavio raspisivanje referenduma! O mojoj sudbini odlučiće narod!

Dnevnik pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendemu koji će biti održan. "Biću tu, nemam nameru da odlazim ni… »
Dodik najavio referendum: Nemam nameru da odlazim ni iz Srpske, ni sa funkcije

Dodik najavio referendum: Nemam nameru da odlazim ni iz Srpske, ni sa funkcije

Euronews pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendumu koji će biti održan. "Biću tu, nemam nameru da odlazim ni… »
Dodik najavio raspisivanje referenduma nakon oduzimanja mandata "Prihvatanje njihove odluke je udar na Ustav RS i srpski…

Dodik najavio raspisivanje referenduma nakon oduzimanja mandata "Prihvatanje njihove odluke je udar na Ustav RS i srpski…

Kurir pre 3 sata
Milorad Dodik se obratio građanima nakon što mu je danas CIK BiH oduzeo mandat predsednika Republike Srpske i rekao da ne prihvata odluku CIK jer Centralna izborna komisija samo može da potvrdi mandat ali ne da ga uzme, kao i da je odluka direktan udar… »

Novi magazin pre 3 sata
Milorad Dodik najavio je danas raspisivanje referenduma nakon odluke o oduzimanju mandata. "Mandat mi je dao narod, zato ćemo ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam a koji će se, verujem, kako smo dogovorili, održati na bazi odluke… »

Glas Zapadne Srbije pre 3 sata
„Biću tu, nemam nameru da odlazim ni iz Srpske, ni sa funkcije. Pobediću ih njihovim oružjem. Pravosuđe BiH je prekršilo sve što se moglo... Osećam se slobodnim da promovišim svoje ideje i politike i to ću činit, da sa narodom gradim Srpsku i samo narod… »
Dodik najavio referendum nakon oduzimanja mandata: "Ustav Republike Srpske je iznad suda Bosne i Hercegovine"

Dodik najavio referendum nakon oduzimanja mandata: "Ustav Republike Srpske je iznad suda Bosne i Hercegovine"

Mondo pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se javnosti nakon što mu je danas Centralna izbora komisija Bosne i Hercegovine oduzela mandat predsednika Republike Srpske. Više puta se u toku dana oglasio na svom "X" nalogu, a sada je najavio… »
Još jedna poruka Dodika: Ponovo se oglasio nakon što mu je oduzet mandat! - "Zakleo sam se da ću..."

Još jedna poruka Dodika: Ponovo se oglasio nakon što mu je oduzet mandat! - "Zakleo sam se da ću..."

Kurir pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podsetio je na zakletvu koju je dao građanima Srpske nakon što je izabran na mesto predsednika Republike Srpske. - "Zaklinjem se da ću dužnosti savesno i odgovorno izvršavati, državne tajne čuvati, interese… »
Dodik najavio referendum: Nemam nameru da odlazim; O mojoj sudbini će odlučivati narod VIDEO

Dodik najavio referendum: Nemam nameru da odlazim; O mojoj sudbini će odlučivati narod VIDEO

B92 pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodi poručio je danas da ostaje u Srpskoj i na funkciji koju obavlja, te da nema nameru da ode, a o njegovoj sudbini, najavio je, odlučiće narod na referendemu koji će biti održan. "Biću tu, nemam nameru da odlazim ni… »
Beograd stao uz Dodika: Dačić osudio odluku CIK-a kao napad na RS

Beograd stao uz Dodika: Dačić osudio odluku CIK-a kao napad na RS

Serbian News Media pre 3 sata
Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je odluka o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku direktan napad na Republiku Srpsku. Dačić je odluku nazvao pravno i politički spornom, ističući da je reč o pokušaju poništavanja volje naroda. Poručio je… »
Dodikova ćerka Gorica se oglasila: "Samo se setite koliko ste se puta radovali..."

Dodikova ćerka Gorica se oglasila: "Samo se setite koliko ste se puta radovali..."

Telegraf pre 3 sata
Ćerka Milorada Dodika, predsednika Republike Srpke, Gorica Dodik oglasila se na društvneim mrežama, nakon što je njenom ocu oduzet mandat. Centralna izborna komisija BiH donela je odluku da mu predstane mandat predsednika Republike Srpske. Gorica se… »
Dodik najavio referendum: Obratio se građanima nakon što mu je CIK BiH oduzeo mandat (video)

Dodik najavio referendum: Obratio se građanima nakon što mu je CIK BiH oduzeo mandat (video)

Večernje novosti pre 3 sata
MILORAD Dodik se obratio građanima nakon što mu je danas CIK BiH oduzeo mandat predsednika Republike Srpske. Foto: Printskrin "Mandat mi je dao narod, zato ću ga poslušati na referendumu o meni i funkciji koju obavljam, a koji će se, na bazi odluke… »
Dodik najavio raspisivanje referenduma posle oduzimanja mandata "Slušam volju naroda i borim se za narod"

Dodik najavio raspisivanje referenduma posle oduzimanja mandata "Slušam volju naroda i borim se za narod"

Telegraf pre 3 sata
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske rekao je da će u narednom periodu biti održan referendum i da će poslušati narod. "Ta pozicija je ugrožena djelovanjem Kristijana Šmita. On nije legalan i legitiman i nije potvrđen u Savetu bezbednosti", rekao… »
Senator Srpske Vulin: Nije oduzet mandat Dodiku već je svim Srbima oduzeto pravo da odlučuju o sebi

Senator Srpske Vulin: Nije oduzet mandat Dodiku već je svim Srbima oduzeto pravo da odlučuju o sebi

Telegraf pre 3 sata
"Nije oduzet mandat Miloradu Dodiku već je svim Srbima oduzeto pravo da odlučuju o sebi. Napad na Republiku Srpsku je napad na jedinu trajnu pobedu Srba od stvaranja Jugoslavije. Ko u Srbiji ili Srpskoj misli da ga se progon Milorada Dodika ne tiče… »
Mesarović najoštrije osudila odluku cik BiH o oduzimanju mandata Dodiku: Udar na izbornu volju srpskog naroda

Mesarović najoštrije osudila odluku cik BiH o oduzimanju mandata Dodiku: Udar na izbornu volju srpskog naroda

Telegraf pre 3 sata
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka privrede Adrijana Mesarović danas je najoštrije osudila, kako je navela, sramnu i političku odluku Centralne izborne komisije BiH da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodikiu oduzme mandat. - Najoštrije… »
Podnet zahtev: Dodik želi da zatvorsku kaznu otkupi novčanom

Podnet zahtev: Dodik želi da zatvorsku kaznu otkupi novčanom

Danas pre 4 sati
Goran Bubić, advokat predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, danas je Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) podneo zahtev da Dodik umesto godine dana zatvora kaznu plati novčanu kaznu od 36.500 konvertibilnih maraka (oko 18.700 evra), objavio je… »
"Ostali ste: Popi*ani!" Besno oglašavanje Dodikove ćerke Gorice nakon odluke da se njenom ocu oduzme mandat

"Ostali ste: Popi*ani!" Besno oglašavanje Dodikove ćerke Gorice nakon odluke da se njenom ocu oduzme mandat

Blic pre 4 sati
Gorica Dodik, ćerka predsednika Republike Srpske, oglasila se danas na svom X profilu nakon što je CIK BiH oduzeo mandat njenom ocu. Ćerka Milorada Dodika je, kao i uvek, objavila zapaljiv post. - Samo se setite koliko ste se puta radovali da je Milorad… »
"Niko ne može da krši volju naroda!" u toku sastanak lidera stranaka na vlasti u RS

"Niko ne može da krši volju naroda!" u toku sastanak lidera stranaka na vlasti u RS

Blic pre 4 sati
U Palati Republike Srpske u Banjaluci u toku je sastanak lidera partija koje čine vlast u Republici Srpskoj, koji su jednoglasni da vlast Srpske ne sme dozvoliti narušavanje izborne volje građana i institucija nakon odluke CIK BiH da oduzme mandat… »
Višković: Oduzimanje mandata Dodiku poništavanje volje naroda

Višković: Oduzimanje mandata Dodiku poništavanje volje naroda

N1 Info pre 4 sati
Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković (SNSD) izjavio je danas u Banjaluci da se oduzimanjem mandata predsedniku RS Miloradu Dodiku poništava volja naroda. "Ova odluka predstavlja nastavak antisrpske politike u BiH, koju je započeo nelegalni… »
Dačić: Ako danas mogu da smene Dodika, sutra mogu da ukinu i RS, srpski narod neće ćutati

Dačić: Ako danas mogu da smene Dodika, sutra mogu da ukinu i RS, srpski narod neće ćutati

N1 Info pre 4 sati
Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odluka Centralne izborne komisije u Bosni i Hercegovini o prestanku mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nije samo pravno i politički sporna, već direktan napad na Republiku… »
Dačić: Sutra mogu da ukinu Republiku Srpsku

Dačić: Sutra mogu da ukinu Republiku Srpsku

Vesti online pre 4 sati
Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odluka Centralne izborne komisije u Bosni i Hercegovini o prestanku mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nije samo pravno i politički sporna, već direktan napad na Republiku… »

Blic pre 4 sati
U Palati Republike Srpske u Banjaluci u toku je sastanak lidera partija koje čine vlast u Republici Srpskoj, koji su jednoglasni da vlast Srpske ne sme dozvoliti narušavanje izborne volje građana i institucija nakon odluke CIK BiH da oduzme mandat… »

Blic pre 4 sati
Gorica Dodik, ćerka predsednika Republike Srpske, oglasila se danas na svom X profilu nakon što je CIK BiH oduzeo mandat njenom ocu. Ćerka Milorada Dodika je, kao i uvek, objavila zapaljiv post. - Samo se setite koliko ste se puta radovali da je Milorad… »
Oglasio se Dačić o Dodiku, dao izjavu Srni

Oglasio se Dačić o Dodiku, dao izjavu Srni

Danas pre 4 sati
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluka Centralne izbore komisije (CIK) BiH o prestanku mandata predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku nije samo pravno i politički sporna, već direktan… »
Miloradu Dodiku oduzet mandat

Miloradu Dodiku oduzet mandat

RTS pre 4 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine usvojila je jednoglasno odluku da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje razmatra izborne žalbe. Nakon… »
Potpredsednik Vlade Srbije o Dodikovoj smeni: Srpski narod neće ćutati na nepravdu

Potpredsednik Vlade Srbije o Dodikovoj smeni: Srpski narod neće ćutati na nepravdu

In medija pre 4 sati
"Zakleo sam se da ću...": Nova poruka Dodika nakon odluke o oduzimanju mandata

"Zakleo sam se da ću...": Nova poruka Dodika nakon odluke o oduzimanju mandata

Mondo pre 4 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se ponovo na svom "X" nalogu nakon što mu je oduzet mandat od strane Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Odluka je, da podsetimo, donesena jednoglasno i nakon roka za žalbe se očekuje… »
Diplomirala ekonomiju, deceu ne šalje u školu bez telohranitelja: Ona je Gorica, ćerka Milorada Dodika

Diplomirala ekonomiju, deceu ne šalje u školu bez telohranitelja: Ona je Gorica, ćerka Milorada Dodika

Telegraf pre 5 sati
Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat Miloradu Dodiku i on više neće biti predsednik Republike Srpske. Naime, centralna izborna komisija BiH postupila je po presudi Suda BiH i u skladu s Izbornim zakonom BiH oduzela mandat predsedniku RS… »
Otkako mu je CIK oduzeo mandat, Dodik ne prestaje da se oglašava na Iksu, tri objave u tri sata

Otkako mu je CIK oduzeo mandat, Dodik ne prestaje da se oglašava na Iksu, tri objave u tri sata

Beta pre 5 sati
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tri puta se oglasio na društvenoj mreži Iks otkako mu je danas pre podne Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) oduzela predsednički mandat, nakon što je pravosnažno presuđen na godinu dana… »
Republika Srpska: Lideri stranaka na vlasti jedinstveni - niko ne može kršiti volju naroda

Republika Srpska: Lideri stranaka na vlasti jedinstveni - niko ne može kršiti volju naroda

RTV pre 5 sati
BANJALUKA - U Palati Republike Srpske u Banjaluci u toku je sastanak lidera partija koje čine vlast u Republici Srpskoj, koji su jednoglasni da vlast Srpske ne sme dozvoliti narušavanje izborne volje građana i institucija nakon odluke CIK BiH da oduzme… »
Dodikov savetnik: Strani uzurpator se može pobediti jedino Gavrilovim principom

Danas pre 5 sati
Ognjen Tadić, savetnik predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, izjavio je danas da se „strani uzurpator u Bosni i Hercegovini“ može pobediti i savladati „jedino po Gavrilovom principu“. On je ocenio da stanje u BiH „nije normalno“ i da u… »
Od psovki do zakletve: Dodik se ponovo oglasio nakon oduzimanje mandata

Od psovki do zakletve: Dodik se ponovo oglasio nakon oduzimanje mandata

Nova pre 5 sati
Nakon što mu je Centralna izborna komisija BiH oduzela mandat predsednika Republike Srpske, Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenoj mreži X. Ovoga puta, umesto oštrih reči, odlučio je da odgovori citatom predsedničke zakletve koju je položio… »

Nova pre 5 sati
Ognjen Tadić, savetnik predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, izjavio je danas da se "strani uzurpator u Bosni i Hercegovini" može pobediti i savladati "jedino po Gavrilovom principu". On je ocenio da stanje u BiH „nije normalno“ i da u… »

N1 Info pre 5 sati
Ognjen Tadić, savetnik predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, izjavio je danas da se "strani uzurpator u Bosni i Hercegovini" može pobediti i savladati "jedino po Gavrilovom principu". On je ocenio da stanje u BiH "nije normalno" i da u… »

Sputnik pre 5 sati
Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je da je odlukom Centralne izborne komisije BiH da oduzme mandat legitimnom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, oduzeto pravo svim Srbima da odlučuju o sebi. „Napad na Republiku Srpsku je napad… »
Oglasio se Dodik nakon što mu je oduzet mandat

Oglasio se Dodik nakon što mu je oduzet mandat

Pravda pre 5 sati
Milorad Dodik oglasio se na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks" nakon što mu na današnjoj sednici CIK BiH oduzet mandat. - Još jedno s***e iz Sarajeva - napisao je Dodik. - Poslednje - zaključi je Milorad Dodik nekoliko minuta nakon što mu je zvanično… »
Prva reakcija Beograda na oduzimanje mandata Dodiku

Prva reakcija Beograda na oduzimanje mandata Dodiku

Vesti online pre 5 sati
Savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja Miloš Vučević ocenio je da je današnja odluka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku oduzme mandat napad na srpsko pravo da sami biraju svog lidera… »
Decu ne šalje u školu bez telohranitelja: Ko je Gorica Dodik, ćerka Milorada Dodika: "Ljudi ne znaju kroz šta prolazimo"

Decu ne šalje u školu bez telohranitelja: Ko je Gorica Dodik, ćerka Milorada Dodika: "Ljudi ne znaju kroz šta prolazimo"

Blic pre 5 sati
Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat Miloradu Dodiku i on više neće biti predsednik Republike Srpske. Naime, centralna izborna komisija BiH postupila je po presudi Suda BiH i u skladu s Izbornim zakonom BiH oduzela mandat predsedniku RS… »
Vučević o oduzimanju mandata Dodiku: Atak na dejtonsku Bosnu i Hercegovinu

Vučević o oduzimanju mandata Dodiku: Atak na dejtonsku Bosnu i Hercegovinu

Novi magazin pre 5 sati
Savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja Miloš Vučević ocenio je danas da je oduzimanje mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku - akt koji nije "ništa drugo nego atak na dejtonsku Bosnu i Hecegovinu". Vučević je na društvenoj mreži… »

Radio sto plus pre 5 sati
Како сам се заклео: “Заклињем се да ћу дужности савјесно и одговорно извршавати, државне тајне чувати, интересе народа и грађана Републике Српске бранити и заступати, Устава и закона Босне и Херцеговине и Републике Српске часно се држати.” Овдје нема… »
Stevandić: Dodiku se ne može zabraniti političko delovanje niti on može biti uhapšen

Stevandić: Dodiku se ne može zabraniti političko delovanje niti on može biti uhapšen

Novi magazin pre 5 sati
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić izjavio je danas da se predsedniku RS Miloradu Dodiku ne može zabraniti političko delovanje niti on može biti uhapšen. "Ne mogu ga staviti iza rešetaka, to je nemoguće. Ne mogu mu… »

Danas pre 5 sati
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik tri puta se oglasio na društvenoj mreži Iks otkako mu je danas pre podne Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) oduzela predsednički mandat, nakon što je pravosnažno presuđen na godinu dana… »
"Ljudi ne znaju kroz šta mi prolazimo, dosta mi je više" Ćerka Milorada Dodika ispričala sve: "Moram da zaštitim decu"

"Ljudi ne znaju kroz šta mi prolazimo, dosta mi je više" Ćerka Milorada Dodika ispričala sve: "Moram da zaštitim decu"

Alo pre 5 sati
Jednom prilikom je izjavila da živi u strahu za sebe i svoju porodicu, jer dobija pretnje. Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat Miloradu Dodiku i on više neće biti predsednik Republike Srpske. Najavljeno je da će biti ostavljen rok za žalbe… »
Može li Dodik da ostane predsednik Republike Srpske posle presude

Može li Dodik da ostane predsednik Republike Srpske posle presude

BBC News pre 6 sati
Glavi izborni organ BiH oduzeo je Miloradu Dodiku predsednički mandat posle pravosnažne presude. Šta ove odluke mogu da proizvedu? Milorad Dodik, bar formalno, više ne može da bude predsednik Republike Srpske, jednog od dva entiteta u Bosni i… »
CIK BiH oduzeo mandat Dodiku, on poručio: “Još jedno sra*e iz Sarajeva”

CIK BiH oduzeo mandat Dodiku, on poručio: “Još jedno sra*e iz Sarajeva”

Serbian News Media pre 6 sati
Centralna izborna komisija (CIK) BiH donela je nepravosnažnu odluku o prestanku mandata Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske. Odluka je usledila nakon što je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu kojom je Dodik osuđen na godinu dana… »
Dodiku ukinut predsednički mandat: Počinje sprovođenje presude Suda BiH

Dodiku ukinut predsednički mandat: Počinje sprovođenje presude Suda BiH

Vreme pre 6 sati
Presuda kojom je Milorad Dodik osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane političkog delovanja počinje da se sprovodi – CIK BiH doneo je odluku o prestanku njegovog mandata. Odluka još nije pravosnažna, ali označava početak institucionalne tranzicije… »
Dodik: „Još jedno sranje iz Sarajeva“

Dodik: „Još jedno sranje iz Sarajeva“

Vreme pre 6 sati
Milorad Dodik je objavom na društvenoj mreži signalizirao da ne planira da prihvati odluku, već da će nastaviti političko delovanje, pozivajući se na „volju naroda, a ne komisija”. Međutim odluka o oduzimanju mandata koja je objavljena danas, može ga… »
Miloš Vučević: “Odluka CIK-a BiH o Dodiku je napad na Republiku Srpsku”

Miloš Vučević: “Odluka CIK-a BiH o Dodiku je napad na Republiku Srpsku”

Serbian News Media pre 6 sati
Savetnik predsednika Srbije, Miloš Vučević, kritikovao je odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH da oduzme mandat Miloradu Dodiku. On je tu odluku nazvao “sramnom” i “napadom na srpsko pravo da biraju svog lidera”. Vučević je istakao da je odluka… »
Prva zvanična reakcija iz Beograda na odluku o Dodiku

Prva zvanična reakcija iz Beograda na odluku o Dodiku

Danas pre 6 sati
Savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja Miloš Vučević ocenio je da je današnja odluka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku oduzme mandat napad na srpsko pravo da sami biraju svog lidera… »
"Još jedno s***e iz Sarajeva" Oglasio se Dodik nakon što mu je oduzet mandat

Kurir pre 6 sati
Milorad Dodik oglasio se na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks" nakon što mu na današnjoj sednici CIK BiH oduzet mandat. - Još jedno s***e iz Sarajeva. Poslednje - napisao je Milorad Dodik nekoliko minuta nakon što mu je zvanično oduzet mandat… »
Opasno! Miloradu Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske: Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku

Opasno! Miloradu Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske: Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku

Kurir pre 6 sati
Na sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), posle sramne presude, Miloradu Dodiku je oduzet mandat predsednika Republike Srpske. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom… »
Dodik nakon oduzimanja mandata: "Još jedno s*anje iz Sarajeva. Poslednje"

Dodik nakon oduzimanja mandata: "Još jedno s*anje iz Sarajeva. Poslednje"

Radio 021 pre 6 sati
"Još jedno sranje iz Sarajeva. Poslednje", prva je reakcija Milorada Dodika na odluku da mu se oduzme mandata predsednika Republike Srpske. Centralna izborna komisija BiH (CIK) jednoglasno je odlučila da Dodiku oduzme mandata predsednika Republike Srpske… »
Šef CIK BiH za Euronews o Dodikovom slučaju: "Mi tu nemamo izbora moramo postupiti po sili zakona"

Šef CIK BiH za Euronews o Dodikovom slučaju: "Mi tu nemamo izbora moramo postupiti po sili zakona"

Euronews pre 6 sati
Centralna izborna komisija BiH je postupila po sili zakona i nije imala drugog izbora kada je danas jednoglasno odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, rekao je za Euronews Suad Arnautović šef CIK BiH. "Mi donosimo tu… »
Dodiku je oduzet mandat, šta sledi?

Dodiku je oduzet mandat, šta sledi?

Danas pre 6 sati
Centralna izborna komisija BiH (CIK) danas je Miloradu Dodiku oduzela mandat predsednika entiteta Republika Srpska. Ipak, njegova odbrana je najavila žalbu. Zakon kaže da od datuma primanja odluke CIK-a o oduzimanju mandata, osoba kojoj je mandat oduzet… »
Ko je Kristijan Šmit? Kako je Miloradu Dodiku visoki predstavnik došao glave, ovako je sve počelo

Ko je Kristijan Šmit? Kako je Miloradu Dodiku visoki predstavnik došao glave, ovako je sve počelo

Mondo pre 6 sati
Danas je održana sednica Centralne izborne komisije BiH na kojoj je, između ostalog, razmatrano oduzimanje mandata Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske koji je prošle nedelje osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja službene… »
Zašto je Dodiku oduzet mandat i presuđeno u sudu BiH: Okidač sporno postavljanje na funkciju stranca kojem je pretio da će ga…

Zašto je Dodiku oduzet mandat i presuđeno u sudu BiH: Okidač sporno postavljanje na funkciju stranca kojem je pretio da će ga…

Kurir pre 6 sati
Miloradu Dodiku je danas CIK BiH oduzeo mandat predsednika Republike Srpske zato što ga je prošle nedelje Sud BiH pravosnažno osudio na godinu dana zatvora i šest godina zabrane obavljanja javnih funkcija zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika… »
"Zakleo sam se da ću..." Dodik se ponovo oglasio nakon što mu je oduzet mandat!

"Zakleo sam se da ću..." Dodik se ponovo oglasio nakon što mu je oduzet mandat!

Večernje novosti pre 6 sati
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik podsetio je na zakletvu koju je dao građanima Srpske nakon što je izabran na mesto predsednika Republike Srpske. Foto: Tanjug/AP - "Zaklinjem se da ću dužnosti savesno i odgovorno izvršavati, državne tajne… »
Novi dan: Dodik - "A šta ako odbijem?"

Novi dan: Dodik - "A šta ako odbijem?"

N1 Info pre 7 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jednoglasno je donela odluku o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku na funkciji predsednika Republike Srpske, nakon što je osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane obavljanja političkih funkcija… »
"Zaklinjem se da ću dužnost savesno i odgovorno: Izvršavati..." Dodik nakon odluke o oduzimanju mandata citirao tekst zakletve…

"Zaklinjem se da ću dužnost savesno i odgovorno: Izvršavati..." Dodik nakon odluke o oduzimanju mandata citirao tekst zakletve…

Blic pre 7 sati
Milorad Dodik oglasio se još jednom na društvenoj mreži "Iks" nakon što mu je danas Centralna izborna komisija BiH oduzela mandat predsednika Republike Srpske. Nakon prvog puta, kada je opsovao, sada je Dodik citirao tekst zakletve koju je položio kada… »
"Mandat nam daje i oduzima narod": Željka Cvijanović o odluci CIK BiH: Nećemo im dozvoliti da ponižavaju ni Srbe ni Republiku…

"Mandat nam daje i oduzima narod": Željka Cvijanović o odluci CIK BiH: Nećemo im dozvoliti da ponižavaju ni Srbe ni Republiku…

Blic pre 7 sati
Željka Cvijanović, potpredsednica SNSD-a i srpska članica Predsedništva Bosne i Hercegovine, rekla je nakon odluke CIK BIH da oduzme mandat Miloradu Dodiku, da je Republika Srpska demokratska i da "naše predstavnike biramo na izborima i mandat nam daje i… »
Središnja izborna komisija BiH oduzela Dodiku mandat predsjednika Republike Srpske

Središnja izborna komisija BiH oduzela Dodiku mandat predsjednika Republike Srpske

SEEbiz pre 7 sati
BANJA LUKA - Središnje izborno povjerenstvo BiH (CIK) donijelo je odluku o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, BiH entiteta. Odluka je usvojena jednoglasno. Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine donijelo je u petak… »
Crnadak o oduzimanju predsedničkog mandata Dodiku: Istorijski odlazak SNSD-a

Crnadak o oduzimanju predsedničkog mandata Dodiku: Istorijski odlazak SNSD-a

Danas pre 7 sati
Šef poslaničkog Kluba Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je danas, komentarišući odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK) da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, „CIK dao, CIK oduzeo“… »
Sramna odluka nečasnih ljudi: Vučević povodom oduzimanja mandata Dodiku

Sramna odluka nečasnih ljudi: Vučević povodom oduzimanja mandata Dodiku

Sputnik pre 7 sati
Miloš Vučević, savetnik predsednika Srbije Alkesandra Vučića, ocenio je odluku CIK BiH da Milordu Dodiku oduzme mandat kao sramnu odluku nečasnih ljudi. On je to napisao na društvenim mrežama reagujući na odluku Centralna izborna komisije BiH da… »

Blic pre 7 sati
Željka Cvijanović, potpredsednica SNSD-a i srpska članica Predsedništva Bosne i Hercegovine, rekla je nakon odluke CIK BIH da oduzme mandat Miloradu Dodiku, da je Republika Srpska demokratska i da "naše predstavnike biramo na izborima i mandat nam daje i… »
Rukovodstvo Srpske i akademska zajednica pozvali na jedinstvo i zaštitu interesa Republike

Rukovodstvo Srpske i akademska zajednica pozvali na jedinstvo i zaštitu interesa Republike

Sputnik pre 8 sati
Nakon što je Centralna izborna komisija BiH poništila volju srpskog naroda i usvojila odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, rukovodstvo Srpske i akademska zajednica pozivaju na jedinstvo i zaštitu interesa Srpske… »
Akademska zajednica pozvala na jedinstvo i zaštitu interesa Republike Srpske

Akademska zajednica pozvala na jedinstvo i zaštitu interesa Republike Srpske

Euronews pre 7 sati
Nakon što je Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sednici poništila volju srpskog naroda i usvojila odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, rukovodstvo Srpske i akademska zajednica pozivaju na jedinstvo i zaštitu… »
"Sramna odluka nečasnih ljudi" Lider SNS Vučević oštro reagovao na novu skandaloznu odluku o oduzimanju mandata Dodiku: Naša…

"Sramna odluka nečasnih ljudi" Lider SNS Vučević oštro reagovao na novu skandaloznu odluku o oduzimanju mandata Dodiku: Naša…

Dnevnik pre 8 sati
Lider SNS i savetnik predsednika za regionalna pitanja Miloš Vučević oglasio se povodom sramne odluke koja dolazi iz Sarajeva, da je Centralna izborna komisija (CIK) jednoglasno je danas odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu… »
“Još jedno sra*e iz Sarajeva. Poslednje”: Dodik u prostačkom maniru o odluci CIK BIH o oduzimanju mandata

“Još jedno sra*e iz Sarajeva. Poslednje”: Dodik u prostačkom maniru o odluci CIK BIH o oduzimanju mandata

Luftika pre 7 sati
Na današnjoj sednici, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) jednoglasno je usvojila odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH. Član CIK-a, Suad Arnautović… »
Dodik nakon oduzimanja mandata podsetio na zakletvu i poručio: "Predaja nije opcija"

Dodik nakon oduzimanja mandata podsetio na zakletvu i poručio: "Predaja nije opcija"

Euronews pre 7 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavio je oglašavanje kratkim objavama na društvenim mrežama nakon što je CiK BiH donela nepravosnažnu odluku kojom mu se ukida aktuelni mandat.   U najnovijoj objavi, Dodik je podsetio na zakletvu koju je dao… »
Dodik vulgarno reagovao na odluku CIK BiH

Dodik vulgarno reagovao na odluku CIK BiH

Novi magazin pre 7 sati
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik vulgarno je reagovao na današnju odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) da mu oduzme predsednički mandat, nakon što je pred Sudom BiH prvosnažno osuđen na godinu dana zatvora i šest… »
"U demokratskoj Republici Srpskoj mandat daje i oduzima narod" Željka Cvijanović se oglasila o odluci cik BiH o Dodiku…

"U demokratskoj Republici Srpskoj mandat daje i oduzima narod" Željka Cvijanović se oglasila o odluci cik BiH o Dodiku…

Kurir pre 7 sati
Mi smo demokratska Republika Srpska, naše predstavnike biramo na izborima i mandat nam daje i oduzima narod, poručila je potpredsednica SNSD Željka Cvijanović. RTRS prenosi da je Cvijanović to izjavila za Srnu da SNSD ima odgovornost prema Republici… »

Euronews pre 7 sati
Predsednik Srpske napredne stranke i savetnik predsednika Republike Miloš Vučević izjavio je danas da oduzimanje mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku predstavlja sramnu odluku nečasnih ljudi. On je to napisao na svom Instagramu reagujući… »
Oglasio se Dodik nakon sramne odluke da mu se oduzme mandat, pa citirao deo zakletve: Predaja nije opcija

Oglasio se Dodik nakon sramne odluke da mu se oduzme mandat, pa citirao deo zakletve: Predaja nije opcija

B92 pre 7 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik se oglasio nakon odluke Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) da mu se oduzme mandat. "Još jedno s*anje iz Sarajeva. Poslednje. Predaja i odustajanje ne postoje. Predaja nije opcija", napisao… »

Večernje novosti pre 8 sati
MILORAD Dodik oglasio se na svom nalogu na društvenoj mreži "Iks" nakon što mu na današnjoj sednici CIK BiH oduzet mandat. Foto: Tanjug/AP - Još jedno s***e iz Sarajeva. Poslednje - napisao je Milorad Dodik nekoliko minuta nakon što mu je zvanično oduzet… »
"Predaja i odustajanje ne postoje" Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat

"Predaja i odustajanje ne postoje" Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat

Večernje novosti pre 7 sati
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenim mrežama nakon što je CIK doneo odluku o oduzimanju mandata. Foto V. Tripić Dodik je napisao da "predaja i odustajanje ne postoje". "Predaja i odustajanje ne postoje. Predaja nije… »
CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, odluka pravosnažna tek nakon što prođe rok žalbe

CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, odluka pravosnažna tek nakon što prođe rok žalbe

Insajder pre 8 sati
Centralna izborna komisija (CIK) jednoglasno je danas odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje razmatra izborne žalbe. Nakon isteka žalbenog… »

RTV pre 8 sati
BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i savetnik predsednika Republike Miloš Vučević izjavio je danas da oduzimanje mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku predstavlja sramnu odluku nečasnih ljudi. On je to napisao na svom Instagramu… »
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine oduzela Dodiku mandat predsednika Republike Srpske

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine oduzela Dodiku mandat predsednika Republike Srpske

Beta pre 8 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) oduzela je na današnjoj sednici Miloradu Dodiku mandat predsednika Republike Srpske (RS). Ova odluka usvojena je jednoglasno. Odluka CIK-a usledila je nakon što je Apelaciono veće Suda BiH… »
Miloradu Dodiku oduzet predsednički mandat

Miloradu Dodiku oduzet predsednički mandat

Danas pre 8 sati
Centralna izborna komisija BiH oduzela je mandat pravnosnažno osuđenom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Odluka je doneta jednoglasno na današnjoj sednici. Podsetimo, Dodik je pravnosnažno osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane… »
"Dobrodošao je na teritoriju Srbije": Evo šta je Vučić pre nekoliko dana rekao o presudi i hapšenju Dodika

"Dobrodošao je na teritoriju Srbije": Evo šta je Vučić pre nekoliko dana rekao o presudi i hapšenju Dodika

Blic pre 8 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je proteklog vikenda, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik neće biti uhapšen u Srbiji ako BiH vlasti izdaju nalog za njegovo hapšenje. Centralna izborna… »
Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske

Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske

Radio 021 pre 8 sati
Miloradu Dodiku je oduzet mandat predsednika Republike Srpske, odlučila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine. Odluka je usvojena jednoglasno nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH kojom je Milorad Dodik osuđen na kaznu zatvora u… »
Zbog čega je Dodiku oduzet mandat i izrečena presuda: Sve je počelo pre četiri godine i ima veze sa jednim čovekom

Zbog čega je Dodiku oduzet mandat i izrečena presuda: Sve je počelo pre četiri godine i ima veze sa jednim čovekom

Blic pre 8 sati
Miloradu Dodiku je danas CIK BiH oduzeo mandat predsednika Republike Srpske zato što ga je prošle nedelje Sud BiH pravosnažno osudio na godinu dana zatvora i šest godina zabrane obavljanja javnih funkcija zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika… »
CIK BiH poništila volju naroda u Republici Srpskoj: Dodiku oduzet mandat

CIK BiH poništila volju naroda u Republici Srpskoj: Dodiku oduzet mandat

Sputnik pre 9 sati
Centralna izborna komisija BiH na današnjoj 39. sednici poništila je volju naroda u Republici Srpskoj i usvojila odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Odluka je donesena jednoglasno od svih članova CIK-a. Kako je… »
Dodik reagovao na oduzimanje mandata: „Još jedno s*anje iz Sarajeva“

Dodik reagovao na oduzimanje mandata: „Još jedno s*anje iz Sarajeva“

Nova pre 8 sati
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jednoglasno donela odluku o oduzimanju mandata Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske, usled pravosnažne presude na godinu dana zatvora i zabrane obavljanja javnih funkcija, stigla je i… »
Centralna izborna komisija BIH oduzela mandat Dodiku

Centralna izborna komisija BIH oduzela mandat Dodiku

Euronews pre 9 sati
Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sednici oduzela je mandat predsedniku RS Miloradu Dodiku i tako sprovela deo presude Suda BiH. Ovu informaciju za Euronews BiH potvrdila je predsednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić. Odluka nije pravosnažna jer je… »
CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku

CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku

RTV Novi Pazar pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jednoglasno je odlučila da oduzme mandat predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon što je protiv njega postala pravosnažna presuda kojom je osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane… »
"Još jedno sra*e iz Sarajeva": Dodik povodom odluke CIK BiH o oduzimanju mandata

"Još jedno sra*e iz Sarajeva": Dodik povodom odluke CIK BiH o oduzimanju mandata

N1 Info pre 8 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH donela odluku o prestanku njegovog mandata. "Još jedno sra*e iz Sarajeva. Poslednje", napisao je Dodik na platformi Iks. CiK BiH donela je danas… »
CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, ta odluka će biti pravosnažna nakon isticanja žalbe

CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, ta odluka će biti pravosnažna nakon isticanja žalbe

N1 Info pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na današnjoj 39. sednici usvojila je odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Na… »
Cvijanović: Dodik je opsesija i noćna mora političkog Sarajeva

Vesti online pre 8 sati
Milorad Dodik je opsesija, a i noćna mora političkog Sarajeva, jer im nije dao da od Republike Srpske naprave ono sto su naumili bajni unitaristički umovi, izjavila je potpredsednica SNSD i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i poručila da u… »
Dodik o oduzimanju mandata: “Poslednje sr*** iz Sarajeva”

Dodik o oduzimanju mandata: “Poslednje sr*** iz Sarajeva”

Vesti online pre 8 sati
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, posle odluke Centralne izborne komisije BiH koja mu je oduzela mandat, napisao je na društvenoj mreži “X”: “Još jedno sr*** iz Sarajeva. Poslednje”. Centralna izborna komisija BiH Dodiku je oduzela mandat nakon… »
Oduzet mandat Dodiku

Oduzet mandat Dodiku

Vesti online pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) usvojila je danas odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH kojom je osuđen na godinu dana zatvora i šest godina… »

Radio sto plus pre 8 sati
Ova odluka usvojena je jednoglasno. Odluka CIK-a usledila je nakon što je Apelaciono veće Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu protiv Dodika, kojom je osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane obavljanja javnih funkcija. Na ovu odluku… »
Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat: "Predaja i odustajanje ne postoje"

Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat: "Predaja i odustajanje ne postoje"

Mondo pre 8 sati
Nakon odluke Centralne izborne komisije BiH o oduzimanju mandata, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se oglasio na platformi "X". On je sada poručio: "Predaja i odustajanje ne postoje. Predaja nije opcija" Dodik se prethodno oglasio i… »
Prvo obraćanje iz Sarajeva nakon oduzimanja mandata Dodiku! Licemerno pravdanje člana CIK BiH: "Nismo imali izbora, svakako…

Prvo obraćanje iz Sarajeva nakon oduzimanja mandata Dodiku! Licemerno pravdanje člana CIK BiH: "Nismo imali izbora, svakako…

Kurir pre 8 sati
Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine, obratio se medijima nakon sednice na kojoj je oduzet mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Sarajevski Kliks prenosi da je Arnautović rekao da je CIK BiH postupio u… »
Oglasio se Milorad Dodik nakon odluke o oduzimanju mandata: Evo šta je poručio

Oglasio se Milorad Dodik nakon odluke o oduzimanju mandata: Evo šta je poručio

Mondo pre 8 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se nakon odluke Centralne izborne komisije BiH o oduzimanju mandata. Odluka je donesena jednoglasno od svih članova CIK-a. Kako je ranije najavljeno, biće ostavljen rok za žalbe, a nakon toga se očekuje… »
Dodikova zagonetna poruka

Dodikova zagonetna poruka

Danas pre 8 sati
Sat pre početka sednice Centralne izborne komisije BiH na kojoj će se razmatrati i oduzimanje mandata pravnosnažno osuđenom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, on se oglasio kratkom i zagonetnom porukom na X-u. „A šta ako odbijem?“, napisao je… »
Vučević: Odluka o oduzimanju mandata Dodiku je sramna

Vučević: Odluka o oduzimanju mandata Dodiku je sramna

In medija pre 8 sati
Predsednik Srpske napredne stranke i savetnik predsednika Republike Miloš Vučević izjavio je danas da oduzimanje mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku predstavlja sramnu odluku nečasnih ljudi. On je to napisao na svom Instagramu reagujući… »
Hadžiabdić oduzima mandat Dodiku – u opasnosti Republika Srpska

Hadžiabdić oduzima mandat Dodiku – u opasnosti Republika Srpska

Glas Zapadne Srbije pre 8 sati
poništavajući time odluku naroda Republike Srpske izraženu na izborima 2022. godine. Kako prenosi Tanjug, Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje razmatra izborne žalbe. Nakon isteka žalbenog toka odluka će biti… »

Kurir pre 8 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenim mrežama nakon što je CIK doneo odluku o oduzimanju mandata. Dodik je napisao da "predaja i odustajanje ne postoje". "Predaja i odustajanje ne postoje. Predaja nije opcija", napisao… »
Dodik vulgaran prema Sarajevu: Ovo je prva reakcija predsednika RS nakon što mu je oduzet mandat

Dodik vulgaran prema Sarajevu: Ovo je prva reakcija predsednika RS nakon što mu je oduzet mandat

Danas pre 8 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je nakon odluke CIK-a da mu oduzme mandat. „Još jedno sra.e iz Sarajeva. Poslednje“, napisao je Dodik na Iksu. Још једно срање из Сарајева. Посљедње. — Милорад Додик (@MiloradDodik) August 6, 2025 Potom… »
Reagovao Milorad Dodik: „Još jedno s*** iz Sarajeva. Poslednje“

Reagovao Milorad Dodik: „Još jedno s*** iz Sarajeva. Poslednje“

Dnevnik pre 8 sati
SARAJEVO: Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine jednoglasno je danas donela odluku da se Miloradu Dodiku oduzme mandat predsednika Republike Srpske. Odmah nakon objavljivanja odluke, Dodik se oglasio na društvenoj mreži X (nekadašnji… »
Dodik se oglasio povodom odluke CiK BiH o oduzimanju mandata: „Još jedno s*anje iz Sarajeva. Poslednje”

Dodik se oglasio povodom odluke CiK BiH o oduzimanju mandata: „Još jedno s*anje iz Sarajeva. Poslednje”

Glas Zapadne Srbije pre 8 sati
„Još jedno sranje iz Sarajeva. Posljednje”, napisao je Dodik na platformi Iks. Podsetimo CiK BiH donela je danas nepravosnažnu odluku o prestanku mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, izabranom na opštim izborima 2022. godine, na koju… »
Miloradu Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske

B92 pre 9 sati
Na sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Miloradu Dodiku je oduzet mandat predsednika Republike Srpske. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje… »
Sramna odluka CIK BiH: Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske

Sramna odluka CIK BiH: Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske

Večernje novosti pre 8 sati
CENTRALNA izborna komisija (CIK) jednoglasno je danas odlučila da oduzme mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Milorad Dodik foto BZdrinja Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje razmatra izborne… »
Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat

Nova poruka Dodika nakon što mu je oduzet mandat

Telegraf pre 8 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se oglasio na društvenim mrežama nakon što je CIK doneo odluku o oduzimanju mandata. Dodik je napisao da "predaјa i odustaјanje ne postoјe". "Predaјa i odustaјanje ne postoјe. Predaјa niјe opciјa", napisao… »

Telegraf pre 8 sati
"Još jedno s***** iz Sarajeva": Oglasio se Dodik nakon odluke CIK-a

"Još jedno s***** iz Sarajeva": Oglasio se Dodik nakon odluke CIK-a

Telegraf pre 9 sati
Milorad Dodik se oglasio na društvenoj mreži X, nakon što je Centralna izborna komisija BiH donela je odluku da mu predstane mandat predsednika Republike Srpske. "Još jedno s***** iz Sarajeva. Poslednje", napisao je Dodik. Podsetimo, Dodikova odbrana ima… »
Dodik uoči sednice CIK-a o njegovom mandatu: A šta ako odbijem?

Dodik uoči sednice CIK-a o njegovom mandatu: A šta ako odbijem?

Insajder pre 10 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se uoči današnje sednice Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je tačka "Predsednik Republike Srpske", odnosno mandat predsednika nakon presude. 'A šta ako odbijem?', napisao je Dodik na… »
Cik BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku

Cik BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku

IndeksOnline pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas je jednoglasno donela odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. O dluka je doneta nakon što je Sud BiH izrekao pravosnažnu presudu kojom je Dodik proglašen… »
CIK BiH oduzela mandat Dodiku, teče rok za žalbu

CIK BiH oduzela mandat Dodiku, teče rok za žalbu

Nedeljnik pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na današnjoj 39. sednici usvojila je odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH, piše N1 BiH. Ova odluka je usvojena… »
Dodiku oduzet mandat predsednika

Dodiku oduzet mandat predsednika

Pravda pre 9 sati
Centralna izborna komisija BiH donela je jednoglasnu odluku o prestanku mandata Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske. Ova odluka CIK-a usledila je nakon što je Apelaciono odeljenje Suda BiH potvrdilo prvostepenu presudu protiv Dodika kojom je… »
Izborna komisija BiH oduzela mandat Miloradu Dodiku

Izborna komisija BiH oduzela mandat Miloradu Dodiku

Slobodna Evropa pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na sjednici u Sarajevu usvojila je odluku o oduzimanju mandata predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH. Odluka o oduzimanju mandata je usvojena… »
Na dnevnom redu CIK BiH tačka "Predsednik Republike Srpske" Dodik se oglasio uoči sednice samo kratkim pitanjem

Na dnevnom redu CIK BiH tačka "Predsednik Republike Srpske" Dodik se oglasio uoči sednice samo kratkim pitanjem

Kurir pre 10 sati
Centralna izborna komisija BiH zakazala je za danas sednicu na čijem dnevnom redu je tačka "Predsednik Republike Srpske", odnosno - mandat predsednika Milorada Dodika nakon presude Suda BiH. RTRS prenosi da je z CIK saopšteno da izjave za medije nisu… »
"Neće uspeti da nas isprovociraju, niti smo nervozni, niti nespremni" Stevandić o vanrednim izborima u BiH: Nametnuti ili…

"Neće uspeti da nas isprovociraju, niti smo nervozni, niti nespremni" Stevandić o vanrednim izborima u BiH: Nametnuti ili…

Kurir pre 9 sati
Kriza u BiH eskalirala je prošle nedelje kada je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, osuđen pravosnažnom drugostepenom presudom Suda BiH na godinu dana zatvora i šest godina zabrane obavljanja javnih funkcija. Nove tenzije u BiH očekuju se i… »
Odlučeno: Cik BiH jednoglasno oduzeo mandat Miloradu Dodiku

Odlučeno: Cik BiH jednoglasno oduzeo mandat Miloradu Dodiku

Mondo pre 9 sati
Centralna izborna komisija BiH postupila je po presudi Suda BiH i u skladu s Izbornim zakonom BiH oduzela mandat predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Odluka je donesena jednoglasno od svih članova CIK-a. Kako je ranije najavljeno, biće ostavljen… »
Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske: Evo kada odluka stupa na snagu

Dodiku oduzet mandat predsednika Republike Srpske: Evo kada odluka stupa na snagu

Nova pre 9 sati
Na sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Miloradu Dodiku oduzet je mandat predsednika Republike Srpske. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju Suda BiH koje… »
CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, odluka će biti pravosnažna nakon isticanja žalbe

CIK BiH oduzeo mandat Miloradu Dodiku, odluka će biti pravosnažna nakon isticanja žalbe

Novi magazin pre 9 sati
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) na današnjoj 39. sednici usvojila je odluku o oduzimanju mandata predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, nakon potvrđene pravosnažne presude Suda BiH. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Na… »

Telegraf pre 9 sati
Na sednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Miloradu Dodiku je oduzet mandat predsednika Republike Srpske. Ova odluka je usvojena jednoglasno. Dodikova odbrana ima pravo žalbe na ovu odluku Apelacionom odeljenju suda BiH koje… »
"Dodik je politika koja je dobila najviše glasova" Stevandić: Ne odlučuju stolice i presude u Republici Srpskoj, odlučuju ljudi…

"Dodik je politika koja je dobila najviše glasova" Stevandić: Ne odlučuju stolice i presude u Republici Srpskoj, odlučuju ljudi…

Večernje novosti pre 9 sati
PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku ne može zabraniti političko delovanje i istakao da je Dodikov uticaj nesporan i da on predstavlja politiku koja je dobila… »
Srpske diplomate iz BiH odbacile presudu Dodiku

Srpske diplomate iz BiH odbacile presudu Dodiku

RTV pre 10 sati
BANJALUKA - Srpski ambasadori i generalni konzuli BiH odbacili su drugostepenu presudu neustavnog Suda BiH predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. U otvorenom pismu predsedniku Dodiku naglasili su da će se u svom daljem delovanju na najvišim… »
Dodik uoči sednice CIK-a BiH: A šta ako odbijem?

Dodik uoči sednice CIK-a BiH: A šta ako odbijem?

Sputnik pre 10 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se uoči današnje sednice Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je tačka "Predsednik Republike Srpske", odnosno mandat predsednika nakon presude. "A šta ako odbijem?", napisao je Dodik na… »
Dodik: A šta ako odbijem?

Vesti online pre 10 sati
Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, napisao je na društvenoj mreži “X”: “Šta ako odbijem?”. Iako nije naveo na šta se odnosi, pretpostavlja se da je poruka upućena povodom sednice Centralne izborne komisije BiH koja danas treba da Dodiku “oduzme”… »
Dodik se uoči CIK-a BiH oglasio pitanjem: "A šta ako odbijem?"

Dodik se uoči CIK-a BiH oglasio pitanjem: "A šta ako odbijem?"

Euronews pre 10 sati
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se uoči današnje sednice Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je tačka "Predsednik Republike Srpske", odnosno mandat predsednika nakon presude. "A šta ako odbijem?", napisao je Dodik na… »
"Dan d" za Dodika: Predsednik Republike Srpske se oglasio uoči sednice na kojoj se odlučuje o oduzimanju mandata

"Dan d" za Dodika: Predsednik Republike Srpske se oglasio uoči sednice na kojoj se odlučuje o oduzimanju mandata

Mondo pre 10 sati
Centralna izborna komisija BiH zakazala je 39. sednicu za danas u 10 sati kada će, između ostalog, razmatrati oduzimanje mandata Miloradu Dodiku, predsednik Republike Srpske koji je prošle nedelje osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja… »

Euronews pre 10 sati
Milorad Dodik je opsesija, a i noćna mora političkog Sarajeva, jer im nije dao da od Republike Srpske naprave ono sto su naumili bajni unitaristički umovi, izjavila je potpredsednica SNSD i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i poručila da u… »
Srpske diplomate iz BiH odbacile presudu Dodiku: Radićemo u skladu sa odlukama institucija RS

Srpske diplomate iz BiH odbacile presudu Dodiku: Radićemo u skladu sa odlukama institucija RS

Sputnik pre 10 sati
Srpski ambasadori i generalni konzuli BiH odbacili su drugostepenu presudu neustavnog Suda BiH predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. U otvorenom pismu predsedniku Dodiku naglasili su da će se u svom daljem delovanju na najvišim diplomatskim… »

Telegraf pre 10 sati
"A šta ako odbijem?": Oglasio se Dodik uoči sednice cik-a

"A šta ako odbijem?": Oglasio se Dodik uoči sednice cik-a

Večernje novosti pre 10 sati
PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se uoči današnje sednice Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je tačka "Predsednik Republike Srpske", odnosno mandat predsednika nakon presude. FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ Borislav Zdrinja - A… »
Misija OEBS-a u BiH: Neprihvatljivi pritisci na članove CIK-a

Misija OEBS-a u BiH: Neprihvatljivi pritisci na članove CIK-a

Danas pre 23 sata
Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Bosni i Hercegovini (BiH) saopštila je da su neprihvatljivi pritici na članove Centralne izborne komisije BiH (CIK), uoči sutrašnje sednice CIK-a na kojoj treba da se donese odluka o… »
Dodik se sastao s Orbanom u Budimpešti

Dodik se sastao s Orbanom u Budimpešti

Danas pre 1 dan
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Budimpešti da je došao u posetu mađarskom premijeru Viktoru Orbanu koji mu je pružio podršku nakon što ga je Sud Bosne i Hercegovine pravosnažno osudio zbog neizvršavanja odluka visokog… »

Vesti dana »