Повезане вести
Удружење Алергија и ја: Потврђен случај крпеља који изазива алергију на црвено месо, КЦВ демантује наводе
Мондо 06.08.2025
У Србији је потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља, саопштило је удружење "Алергија и ја" и нагласило да је ово важан тренутак за домаћу алергологију и јавно здравље… »
У Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома
Радио 021 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије Бранимир Дакић, који је био… »
Забележен први случај алфа-гал синдрома у Србији: Све о болести која изазива алергију на црвено месо и шири се светом
Еуроневс 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је данас да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Како је пренео ФоНет, специјалиста алергологије и клиничке имунологије… »
Први случај алфа-гал синдрома у Србији потврђен као алергија на црвено месо после убода крпеља
Наслови.аи 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" и стручњаци из Клиничког центра Војводине потврдили први дијагностиковани случај алфа-гал синдрома у Србији и упозорили на симптоме, превенцију и значај информисања јавности. Удружење "Алергија и ја"… »
Многи не знају да га имају - симптоми алфа-гал синдрома који је откривен у Србији
Н1 Инфо 06.08.2025
Синдром карактеристичан за друге делове света, први пут откривен у Србији, а изазива га ујед крпеља. Алфа-гал синдром је врста алергије на храну. Чини људе алергичним на црвено месо и друге производе направљене од сисара. У… »
Први случај алфа-гал синдрома у Србији: Ко су угрожени и како се заштитити
Време 06.08.2025
У Србији је забележен први случај алфа-гал синдрома, односно алергије на црвено месо која настаје након уједа крпеља. Постоје начини за превенцију, али и лечење. Удружење „Алергија и ја“ саопштило је у среду, 6. августа, да је… »
Први потврђен случај алергије на црвено месо изазване убодом крпеља у Србији
Недељник 06.08.2025
Удружење „Алергија и ја“ обавештава јавност да је у Србији је потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Ова вест, објављена на порталу алергијаија.цом, представља важан… »
"Алергија и ја": Потврђен први случај алфа-гал синдрома
Н1 Инфо 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије из Клиничког центра… »
Први случај алфа-гал синдрома потврђен у Србији, а кривци су крпељи
НИН 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је данас да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије из Клиничког центра… »
Потврђен први случај алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља
Нова 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је данас да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије из Клиничког центра… »
У Србији регистрован први случај алергије на црвено месо изазване убодом крпеља
Б92 06.08.2025
У Србији је потврђен први случај алфа-гал синдрома односно алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља, објавило је удружење "Алергија и ја". Др Павле Бановић са Медицинског факултета у Новом Саду и Пастеровог… »
"Алергија и ја": Потврђен први случај алфа-гал синдрома
Н1 Инфо 06.08.2025
Удружење "Алергија и ја" саопштило је да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије из Клиничког центра… »
У Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома
Данас 06.08.2025
Удружење „Алергија и ја“ саопштило је данас да је у Србији потврђен први случај алфа-гал синдрома, алергије на црвено месо која настаје након убода крпеља. Специјалиста алергологије и клиничке имунологије из Клиничког центра… »
Вести дана »

Нешовић: Процедура избора директора Пете београдске гимназије биће спроведена у складу са законом
НИН пре 6 сатијош 35 повезаних

Познато када почињу пљускови у Србији: Огласио се РХМЗ, објавили прогнозу за наредне дане
Мондо пре 39 минутајош 39 повезаних

Марија Васић о притвору: Политичка уцена и показни пример свима који причају против власти
Бета пре 1 сатјош 11 повезаних

Гоци: Одушевљен сам што су студенти из Србије ушли у ужи избор за награду Сахаров
Данас пре 4 сатијош 14 повезаних

Француски премијер Лекорни преживео два скупштинска гласања о неповерењу
Бета пре 1 сатјош 22 повезане