Povezane vesti
Udruženje Alergija i ja: Potvrđen slučaj krpelja koji izaziva alergiju na crveno meso, KCV demantuje navode
Mondo 06.08.2025
U Srbiji je potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja, saopštilo je udruženje "Alergija i ja" i naglasilo da je ovo važan trenutak za domaću alergologiju i javno zdravlje. Međutim, ove navode… »
U Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma
Radio 021 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije Branimir Dakić, koji je bio uključen u prvi… »
Zabeležen prvi slučaj alfa-gal sindroma u Srbiji: Sve o bolesti koja izaziva alergiju na crveno meso i širi se svetom
Euronews 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je danas da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Kako je preneo FoNet, specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra… »
Prvi slučaj alfa-gal sindroma u Srbiji potvrđen kao alergija na crveno meso posle uboda krpelja
Naslovi.ai 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" i stručnjaci iz Kliničkog centra Vojvodine potvrdili prvi dijagnostikovani slučaj alfa-gal sindroma u Srbiji i upozorili na simptome, prevenciju i značaj informisanja javnosti. Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je da je u… »
Mnogi ne znaju da ga imaju - simptomi alfa-gal sindroma koji je otkriven u Srbiji
N1 Info 06.08.2025
Sindrom karakterističan za druge delove sveta, prvi put otkriven u Srbiji, a izaziva ga ujed krpelja. Alfa-gal sindrom je vrsta alergije na hranu. Čini ljude alergičnim na crveno meso i druge proizvode napravljene od sisara. U Sjedinjenim Državama… »
Prvi slučaj alfa-gal sindroma u Srbiji: Ko su ugroženi i kako se zaštititi
Vreme 06.08.2025
U Srbiji je zabeležen prvi slučaj alfa-gal sindroma, odnosno alergije na crveno meso koja nastaje nakon ujeda krpelja. Postoje načini za prevenciju, ali i lečenje. Udruženje „Alergija i ja“ saopštilo je u sredu, 6. avgusta, da je u Srbiji potvrđen prvi… »
Prvi potvrđen slučaj alergije na crveno meso izazvane ubodom krpelja u Srbiji
Nedeljnik 06.08.2025
Udruženje „Alergija i ja“ obaveštava javnost da je u Srbiji je potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Ova vest, objavljena na portalu alergijaija.com, predstavlja važan trenutak za domaću… »
"Alergija i ja": Potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma
N1 Info 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra Vojvodine Branimir Dakić, koji je… »
Prvi slučaj alfa-gal sindroma potvrđen u Srbiji, a krivci su krpelji
NIN 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je danas da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra Vojvodine Branimir Dakić… »
Potvrđen prvi slučaj alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja
Nova 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je danas da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra Vojvodine Branimir Dakić… »
U Srbiji registrovan prvi slučaj alergije na crveno meso izazvane ubodom krpelja
B92 06.08.2025
U Srbiji je potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma odnosno alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja, objavilo je udruženje "Alergija i ja". Dr Pavle Banović sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i Pasterovog zavoda u Novom Sadu koji je za… »
"Alergija i ja": Potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma
N1 Info 06.08.2025
Udruženje "Alergija i ja" saopštilo je da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra Vojvodine Branimir Dakić, koji je… »
U Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma
Danas 06.08.2025
Udruženje „Alergija i ja“ saopštilo je danas da je u Srbiji potvrđen prvi slučaj alfa-gal sindroma, alergije na crveno meso koja nastaje nakon uboda krpelja. Specijalista alergologije i kliničke imunologije iz Kliničkog centra Vojvodine Branimir Dakić… »
Vesti dana »

"Budućnost regiona leži u zajedničkoj bezbednosti"! Mandić: Pokazano jedinstvo srpskog naroda, posvedočena slavna istorija Srbije i Crne Gore
Blic pre 1 satjoš 1 povezana

Predsednik izneo brojeve: Koliko je ljudi prisustvovalo vojnoj paradi u Beogradu, a koliko je protestovalo
Danas pre 2 satajoš 2 povezane

Pojašnjenje iz Bele kuće: Taksa od 100.000 dolara za američku vizu samo za nove zahteve
Danas pre 4 satijoš 1 povezana

Izvučeni prvi dobitnici stana i automobila u novom krugu igre „Uzmi račun i pobedi“
Danas pre 7 satijoš 1 povezana