Povezane vesti

'Rođen da skija sa Everesta': Slovenac koji je izveo prvi spust sa krova sveta

BBC News pre 7 sati
Davo Karničar, slovenački alpinista, 7. oktobra 2000. godine prvi u istoriji je sa najvišeg vrha planete skijao bez prestanka do kampa na više od 5.000 metara. „Apsolutno sam srećan i apsolutno umoran", izgovara muškarac u žutom skijaškom odelu, nekoliko… »

NIN pre 8 sati
"Apsolutno sam srećan i apsolutno umoran", izgovara muškarac u žutom skijaškom odelu, nekoliko trenutaka pošto se na skijama spustio sa "krova sveta". Sedmi je oktobar 2000, a ispod odela, naočara i velikog ranca krije se Davorin Davo Karničar iz… »
‘Rođen da skija sa Everesta’: Slovenac koji je izveo prvi spust sa krova sveta

Danas pre 8 sati
„Apsolutno sam srećan i apsolutno umoran“, izgovara muškarac u žutom skijaškom odelu, nekoliko trenutaka pošto se na skijama spustio sa „krova sveta“. Sedmi je oktobar 2000, a ispod odela, naočara i velikog ranca krije se Davorin Davo Karničar iz… »

Radio 021 pre 8 sati
Davo Karničar, slovenački alpinista, 7. oktobra 2000. godine prvi u istoriji je sa najvišeg vrha planete skijao bez prestanka do kampa na više od 5.000 metara. Rozle Bregar Davorin Davo Karničar „Apsolutno sam srećan i apsolutno umoran", izgovara… »

Južne vesti pre 7 sati
Rozle Bregar Davorin Davo Karničar „Apsolutno sam srećan i apsolutno umoran“, izgovara muškarac u žutom skijaškom odelu, nekoliko trenutaka pošto se na skijama spustio sa „krova sveta“. Sedmi je oktobar 2000, a ispod odela, naočara i velikog ranca krije… »

Vesti dana »