Povezane vesti

Poznato vreme i mesto sahrane Zdravka Šotre: Evo kada će čuveni reditelj biti ispraćen na večni počinak

Poznato vreme i mesto sahrane Zdravka Šotre: Evo kada će čuveni reditelj biti ispraćen na večni počinak

Telegraf 08.10.2025
Proslavljeni reditelj i scenarista, Zdravko Šotra , preminuo je noćas u 93. godini. Sahrana će biti održana u subotu, 11. oktobra, na Novom groblju u Beogradu, gde je istog dana predviđena i kremacija u 14 sati. Za sada nisu objavljeni zvanični detalji o… »
Otkriveni detalji sahrane Zdravka Šotre: Evo gde će slavni srpski reditelj biti ispraćen na večni počinak

Otkriveni detalji sahrane Zdravka Šotre: Evo gde će slavni srpski reditelj biti ispraćen na večni počinak

Mondo 08.10.2025
Zdravko Šotra, poznati srpski reditelj i scenarista, preminuo je danas u 93. godini. Zdravko će biti sahranjen 11. oktobra tekuće godine na prestoničkom Novom groblju, dok je kremacija zakazana istog dana u 14 časova. Još uvek nije poznato kada će biti… »
Poznato vreme i mesto kremacije Zdravka Šotre: Evo kada će slavni scenarista biti sahranjen

Poznato vreme i mesto kremacije Zdravka Šotre: Evo kada će slavni scenarista biti sahranjen

Kurir 08.10.2025
Proslavljeni reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je noćas u 93. godini, a biće sahranjen u subotu 11. oktobra na Novom groblju u Beogradu. Kremacija je istog dana na Novom groblju u 14 sati, a za sada još uvek nema zvanično objavljenih detalja o… »
Poznato vreme i mesto kremacije Zdravka Šotre: Evo kako će biti organizovan ispraćaj čuvenog reditelja

Poznato vreme i mesto kremacije Zdravka Šotre: Evo kako će biti organizovan ispraćaj čuvenog reditelja

B92 08.10.2025
Proslavljeni reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je noćas u 93. godini, a biće sahranjen u subotu 11. oktobra na Novom groblju u Beogradu. Kremacija je istog dana na Novom groblju u 14 sati, a za sada još uvek nema zvanično objavljenih detalja o… »
Poznati vreme i mesto sahrane zdravka šotre: Evo gde će biti sahranjen čuveni reditelj

Poznati vreme i mesto sahrane zdravka šotre: Evo gde će biti sahranjen čuveni reditelj

Večernje novosti 08.10.2025
LEGENDARNI reditelj i scenarista Zdravko Šotra, tvorac nezaboravnih televizijskih serija i filmova, napustio nas je u 93. godini. Foto: Ataimages.rs/ A.A. Njegova sahrana organizuje se u subotu, 11. oktobra, na Novom groblju u Beogradu, dok će kremacija… »
Čovek čiji su filmovi ujedinili generacije: Neizbrisiv trag Zdravka Šotre

Čovek čiji su filmovi ujedinili generacije: Neizbrisiv trag Zdravka Šotre

N1 Info 08.10.2025
Jedan od najistaknutijih reditelja i scenarista naše kinematografije, Zdravko Šotra, preminuo je noćas u 93. godini života. Potpisao je preko 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti, kako na televiziji, tako i u bioskopima. "Ono što ja… »
Poznato kada i gde će biti kremiran Zdravko Šotra

Poznato kada i gde će biti kremiran Zdravko Šotra

Nova 08.10.2025
Čuveni reditelj Zdravko Šotra preminuo je 8. oktobra. Zdravko Šotra jedno je od najznačajnijih imena za domaću kinematografiju, a njegova smrt potresla je sve one koji su ga poznavali i poštovali njegov rad. Kako piše „Kurir“, sahrana će biti održana u… »
Poznato vreme i mesto sahrane Zdravka Šotre

Poznato vreme i mesto sahrane Zdravka Šotre

Alo 08.10.2025
Zdravko Šotra potpisao je više od 120 televizijskih i filmskih ostvarenja velike gledanosti kako na televiziji, tako i u bioskopima. Proslavljeni reditelj i scenarista Zdravko Šotra preminuo je noćas u 93. godini, a biće sahranjen u subotu 11. oktobra na… »
Više od filma: Odlazak velikog Šotre – i jedne davne, lepe kinematografije…

Više od filma: Odlazak velikog Šotre – i jedne davne, lepe kinematografije…

Sputnik 08.10.2025
Zdravka Šotru poznavao sam decenijama i uvek sam voleo da porazgovaram sa njim, saslušam njegovo mišljenje, da vidim onaj njegov osmeh i čujem neke lepe priče o nekoj davnoj, lepoj kinematografiji, kaže za Sputnjik reditelj Darko Bajić. Reditelj i… »
Štimac i Cvetković za Danas o smrti Zdravka Šotre: “Šole nikada nije delovao kao čovek čiji će se život završiti”

Štimac i Cvetković za Danas o smrti Zdravka Šotre: “Šole nikada nije delovao kao čovek čiji će se život završiti”

Danas 08.10.2025
– Isuviše bi dugo trajala priča u kojoj bih mogao da vam ispričam sve što sam sa tim čovekom doživeo, pre nego što sam ga upoznao i u vreme kada smo mnogo radili zajedno – kaže glumac Svetozar Cvetković za Danas, povodom smrti reditelja i scenariste… »
"Završio sam srednju tehničku školu i pripremao se da radim kao građevinac": Neverovatan životni put Zdravka Šotre

"Završio sam srednju tehničku školu i pripremao se da radim kao građevinac": Neverovatan životni put Zdravka Šotre

Blic 08.10.2025
Poznati reditelj i scenarista Zdravko Šotra, koji je preminuo u 93. godini je uvek u razgovoru sa novinarima voleo da se priseti svoje prošlosti. Nedavno je za “Blic” rekao da kao dečak iz Stolca nije ni razmišljao da će mu režija biti životna profesija… »
„Pa dobro, Šole, gde si krenuo?“: Irfan Mensur o poslednjem susretu sa Šotrom i duhovitoj anegdoti o Zvezdi

„Pa dobro, Šole, gde si krenuo?“: Irfan Mensur o poslednjem susretu sa Šotrom i duhovitoj anegdoti o Zvezdi

Danas 08.10.2025
– Radili smo zajedno i filmove i serije. I družili smo se. Bio je jedan od najduhovitijih ljudi i najduhovitijih intelektualaca koje sam poznavao – kaže glumac Irfan Mensur povodom smrti jednog od najcenjenijih naših filmskih i televizijskih reditelja i… »

Vesti dana »

Iran odbacio američki predlog za prekid vatre

Iran odbacio američki predlog za prekid vatre

BBC News pre 34 minutajoš 46 povezanih
Posada misije Artemis stigla do orbite Meseca

Posada misije Artemis stigla do orbite Meseca

Beta pre 2 satajoš 30 povezanih
N1 Studio Live: Van konteksta

N1 Studio Live: Van konteksta

N1 Info pre 2 satajoš 18 povezanih