Повезане вести

Данас црква слави преподобне Пелагију и Таису Грешнице које су постале светитељке

Данас црква слави преподобне Пелагију и Таису Грешнице које су постале светитељке

Дневник 21.10.2025
Српска православна црква и њени верници данас славе преподобну Пелагију Палестинску и Преподобну Таису. Преподобна Пелагија Покајана грешница. Рођена као незнабожац у Антиохији и обдарена од Бога великом телесном лепотом… »
"Ја сам море безакоња, оружје ђаволско" Славимо светитељке Пелагију и Таису, биле блуднице, па се покајале

"Ја сам море безакоња, оружје ђаволско" Славимо светитељке Пелагију и Таису, биле блуднице, па се покајале

Телеграф 21.10.2025
Преподобна Пелагија. Српска православна црква и њени верници данас славе преподобну Пелагију Палестинску и Преподобну Таису. Покајана грешница. Рођена као незнабожац у Антиохији и обдарена од Бога великом телесном лепотом… »
Славимо преподобну Пелагију: Од блуднице је постала светица, ево зашто се данас пости

Славимо преподобну Пелагију: Од блуднице је постала светица, ево зашто се данас пости

Мондо 21.10.2025
Православни верници данас славе свету преподобну Пелагију, блудницу која је одлучила да постане хришћанка, а грехе је окајала тако што је умрла постећи. Пелагија је по предању своју лепоту употребљивала на душевну пропаст и… »
Грешне жене, изговорите ову молитву за опрост грехова Данас славимо велику светитељку која се одрекла богатства и блудног…

Грешне жене, изговорите ову молитву за опрост грехова Данас славимо велику светитељку која се одрекла богатства и блудног…

Ало 21.10.2025
Преподобна Пелагија била је блудница која је одлучила да постане хришћанка, а грехе је окајала тако што је умрла постећи. Српска православна црква 21. октобра обележава њен дан. Преподобна Пелагија,које се на данашњи дан сећа… »

Вести дана »