Povezane vesti
Istorijski događaj: Viktorija prva država Australije koja je potpisala sporazum sa starosedeocima
Blic 13.11.2025
Sporazum priznaje nepravde poput oduzimanja imovine, rasizma i diskriminacije Opozicija u Viktoriji već je obećala da će da poništi sporazum ukoliko pobedi na izborima Viktorija je postala prva australijska država koja je formalno sklopila sporazum sa… »
Viktorija potpisala prvi australijski sporazum sa starosedeocima
Euronews 13.11.2025
Viktorija je postala prva australijska država koja je formalno sklopila sporazum sa starosedeocima, tzv. Prvim narodima, završavajući skoro deceniju pregovora. Premijerka Džasinta Alan potpisala je dokument na 34 strane koji priznaje štetu kolonizacije i… »
Vesti dana »
VJT: Netačni navodi pojedinih medija o navodnom "novom upadu" UKP na Filozofski fakult
RTV pre 1 minutjoš 11 povezanih
“Maskirani batinaši iz crnog džipa jurili su me dok nisam upao u Timok, a onda me tukli i slomili mi kosti”: Stravično iskustvo studenta Lazara tokom izbornog dana u Boru
Nova pre 3 satajoš 6 povezanih
Kilometarske kolone na granici Kamioni zaglavljeni na izlazu iz zemlje, na Batrovcima se čeka i do šest sati
Dnevnik pre 2 satajoš 34 povezane
'Ovo je za celo čovečanstvo': Prva misija sa posadom ka Mesecu posle više od 50 godina
BBC News pre 21 minutajoš 49 povezanih