Povezane vesti
‘Mirotvorac’, film o čoveku koji se borio protiv rata u Hrvatskoj 1991.
Danas 27.11.2025
„Imao sam 17 godina kada sam te 1991. vidio Josipa Rajhla Kira na televiziji i odmah sam ga zapamtio jer je, za razliku od ostalih koji su pričali o ratu, govorio o dijalogu. Ubrzo je stigla vijest da su ga ubili.“ Režiser Ivan Ramljak će 34 godine… »
'Mirotvorac', film o čoveku koji se borio protiv rata u Hrvatskoj 1991.
Radio 021 27.11.2025
O Josipu Rajhlu Kir, načelniku osječke policije, koji je ubijen u julu 1991. godine, za BBC na srpskom govore režiser dokumentarnog filma Ivan Ramljak i koscenarista Drago Hedl. BBC/Jakov Ponjavić/Produkcija Factum „Imao sam 17 godina kada sam te 1991… »
'Mirotvorac', film o čoveku koji se borio protiv rata u Hrvatskoj 1991.
NIN 27.11.2025
"Imao sam 17 godina kada sam te 1991. vidio Josipa Rajhla Kira na televiziji i odmah sam ga zapamtio jer je, za razliku od ostalih koji su pričali o ratu, govorio o dijalogu. Ubrzo je stigla vijest da su ga ubili." Režiser Ivan Ramljak će 34 godine… »
‘Mirotvorac’, film o čoveku koji se borio protiv rata u Hrvatskoj 1991.
Južne vesti 27.11.2025
BBC/Jakov Ponjavić/Produkcija Factum „Imao sam 17 godina kada sam te 1991. vidio Josipa Rajhla Kira na televiziji i odmah sam ga zapamtio jer je, za razliku od ostalih koji su pričali o ratu, govorio o dijalogu. Ubrzo je stigla vijest da su ga ubili.“… »
Vesti dana »
Blokada ispred stanice 29. novembar, okupljeni prave buku, nose transparente i zastavu Arhitektonskog: Studenti stali u odbranu kolege
Danas pre 5 satijoš 14 povezanih
Stiže naglo razvedravanje, ali ne zadugo: Evo kakvo vreme čeka Srbiju narednih dana
Moj Novi Sad pre 4 satijoš 28 povezanih
Kosjerci tvrde da je njihovog sugrađanina prebio „telohranitelj“ predsednika opštine Žarka Đokića, protest ispred policijske stanice u 17 časova
Danas pre 9 satijoš 8 povezanih
Iran objasnio do detalja spektakularnu akciju obaranja F-35; Amerikanci su neviđeno nasankani FOTO/VIDEO
B92 pre 4 minutajoš 75 povezanih