Povezane vesti
Jedan od najmoćnijih superkompjutera u istočnoj Evropi sledeće godine stiže u Kragujevac
InfoKG pre 23 dana
Do kraja 2026. godine u Državni data centar u Kragujevcu će stići jedan od najmoćnijih superkompjutera u istočnoj Evropi, koji Srbija nabavlja kao deo sporazuma o saradnji Vlade Francuske i naše Vlade na polju veštačke inteligencije. To je najavio… »
Kragujevac postaje regionalni tehnološki centar: Superkompjuter stiže u Srbiju do kraja 2026.
iKragujevac pre 23 dana
Jedan od najsnažnijih superkompjutera u istočnoj Evropi stići će u Srbiju do kraja naredne godine, a njegova instalacija planirana je početkom 2027. u Državnom data centru u Kragujevcu. Ovu informaciju saopštio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu… »
Najmoćniji superkompjuter u istočnoj Evropi stiže u Kragujevac do kraja sledeće godine
Pressek pre 23 dana
Do kraja sledeće godine u Srbiju će stići jedan od najmoćnijih superkompjutera u istočnoj Evropi, koji će biti instaliran u Državnom data centru u Kragujevcu početkom 2027. godine, rekao je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović. On je… »
Država investira u digitalnu infrastrukturu
RTK pre 23 dana
Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je da je kancelarija poslednjih godina sprovodila značajne investicije države u digitalnu infrastrukturu, kreirajući povoljan ambijent i stimulišući razvoj IKT sektora. Izvoz IKT usluga u… »
Vesti dana »
Rusija izvela masovni vazdušni napad na Ukrajinu, kruže snimci udara „Orešnika“
Danas pre 23 minutajoš 1 povezana
"Kina neće ništa uraditi dok sam ja tu" Tramp je upravo odbacio međunarodno pravo i najavio nešto zastrašujuće? "Moj moral je granica moći"
Blic pre 1 satjoš 2 povezane