Povezane vesti

Zašto kitimo jelku i palimo badnjak pred Božić

BBC News pre 5 dana
Kao što se badnjak loži vekovima, tako je i upotreba zimzelenog drveća, venaca i girlandi kao simbola večnog života bio običaj još kod starih Egipćana, Kineza i jevreja. Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da… »

Danas pre 5 dana
Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno godinama sam volela da odozdo s poda posmatram ukrase i titraje lampica, dok su iglice svuda okolo. Ipak, daleko… »

Južne vesti pre 5 dana
ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock Tradicionalno paljenje badnjaka ispred Hrama Svetog Save u Beogradu Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno… »

Radio 021 pre 5 dana
Kao što se badnjak loži vekovima, tako je i upotreba zimzelenog drveća, venaca i girlandi kao simbola večnog života bio običaj još kod starih Egipćana, Kineza i jevreja. ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock Tradicionalno paljenje badnjaka ispred Hrama… »

NIN pre 5 dana
Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno godinama sam volela da odozdo s poda posmatram ukrase i titraje lampica, dok su iglice svuda okolo. Ipak, daleko… »

Vesti dana »