Povezane vesti
Zašto kitimo jelku i palimo badnjak pred Božić
BBC News 06.01.2026
Kao što se badnjak loži vekovima, tako je i upotreba zimzelenog drveća, venaca i girlandi kao simbola večnog života bio običaj još kod starih Egipćana, Kineza i jevreja. Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da… »
Danas 06.01.2026
Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno godinama sam volela da odozdo s poda posmatram ukrase i titraje lampica, dok su iglice svuda okolo. Ipak, daleko… »
Radio 021 06.01.2026
Kao što se badnjak loži vekovima, tako je i upotreba zimzelenog drveća, venaca i girlandi kao simbola večnog života bio običaj još kod starih Egipćana, Kineza i jevreja. ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock Tradicionalno paljenje badnjaka ispred Hrama… »
Južne vesti 06.01.2026
ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/REX/Shutterstock Tradicionalno paljenje badnjaka ispred Hrama Svetog Save u Beogradu Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno… »
NIN 06.01.2026
Pošto sam rođena pred Novu godinu u socijalističkoj Jugoslaviji, živim uz priču da su me kao bebu doneli kući i stavili pod jelku. I stvarno godinama sam volela da odozdo s poda posmatram ukrase i titraje lampica, dok su iglice svuda okolo. Ipak, daleko… »
Vesti dana »
Lavrov: Rusija fokusirana na mirno rešenje u Ukrajini, ne na rokove
RTV pre 58 minutajoš 27 povezanih
Udruženja poljoprivrednika i danas blokiraju puteve na više mesta u Srbiji
RTV pre 3 minutajoš 31 povezana
"Danas se mreža aktivira": Studenti u blokadi pozvali građane da provere mejlove VIDEO
Nova pre 38 minutajoš 6 povezanih
Doktor: Zdravstveno stanje ministra Dačića stabilnije, ali i dalje teško
Beta pre 1 satjoš 39 povezanih
Uživate u sunčanom vremenu danas? Ne opuštajte se, evo šta sledi sutra i kreće od minusa
Telegraf pre 17 minutajoš 32 povezane