Povezane vesti
Poznati glumac ima plemićko poreklo, a prezime je promenio: "Želeo sam da izgradim svoju lozu"
Blic 20.01.2026
Njegov otac Mensur Kurić potiče iz begovske porodice, dok je majka Nada pripadnica grofovske loze. Preseljenje u Niš kod oca i maćehe Mimosrave Vuković značajno je uticalo na njegovo interesovanje za glumu. Iako je decenijama prisutan na glumačkoj sceni… »
Irfan Mensur ima plemićko poreklo, a prezime je promenio: "Želeo sam da izgradim svoju lozu"
Telegraf 20.01.2026
Imao probleme. Glumac Irfan Mensur jedno je od najprepoznatljivijih imena domaće filmske, televizijske i pozorišne scene, a i dalje mnogo ljudi nije upoznato s njegovim životom i poreklom. On je rođen 1952. godine u Sarajevu i to pod imenom Irfan Kurić… »
"Držali su mi pištolj u ustima jer se zovem Irfan Mensur" Životna priča glumca: Imao sam obezbeđenje, načelnik SUP-a mi je…
Kurir 20.01.2026
Jedan od najcenjenijih glumaca sa ovih prostora, Irfan Mensur, decenijama uživa poštovanje publike širom bivše Jugoslavije. Njegova glumačka harizma, ali i životna priča, izdvajaju ga kao posebnu figuru regionalne kulture. Rođen je 19. januara 1952… »
Irfan Mensur ima plemićko poreklo: Nekad se drugačije prezivao, a evo zbog čega je napravio promenu
Nova 20.01.2026
Glumac Irfan Mensur decenijama važi za jedno od najprepoznatljivijih imena domaće filmske, televizijske i pozorišne scene. Irfan Mensur rođen je 1952. godine u Sarajevu pod imenom Irfan Kurić. Njegov otac, Mensur Kurić, poreklom je iz Niša, a potiče iz… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza: Hladno i kišovito vreme u Srbiji uz najavu otopljenja
Naslovi.ai pre 1 satjoš 36 povezanih
Grobari čekali ovu pobedu Partizana 19 godina: Karlik doneo ono što se ne pamti od surovog Pekmena
Mondo pre 24 satajoš 29 povezanih
Dok Trump ugošćava Sija, raste pritisak da se suoči sa Kinom zbog podrške Iranu
Slobodna Evropa pre 24 satajoš 79 povezanih
Isplata 6.000 dinara se završava danas, ali novac može da se podigne i kasnije
Naslovi.ai pre 25 minutajoš 68 povezanih