Povezane vesti
Kum nije dugme: Od 'starog kumstva' do najboljih prijatelja
BBC News 20.01.2026
Kumstvo se u Srbiji smatra najvažnijim duhovnim srodstvom i simboliše poštovanje, čast i prijateljstvo. Nekada se prenosilo s kolena na koleno, ali su se običaji u međuvremenu promenili. Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje… »
Kum nije dugme: Od ‘starog kumstva’ do najboljih prijatelja
Danas 20.01.2026
Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »
Kum nije dugme: Od ‘starog kumstva’ do najboljih prijatelja
Južne vesti 20.01.2026
BBC Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »
NIN 20.01.2026
Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »
Radio 021 20.01.2026
Kumstvo se u Srbiji smatra najvažnijim duhovnim srodstvom i simboliše poštovanje, čast i prijateljstvo. Nekada se prenosilo s kolena na koleno, ali su se običaji u međuvremenu promenili. BBC Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje… »
Vesti dana »
Slučaj Generalštab: Marinika Tepić tvrdi da je Goran Vasić promenio iskaz
Beta pre 22 minutajoš 37 povezanih
Prvi tanker sa naftom iz Zaliva krenuo ka Evropi posle nekoliko meseci zastoja
RTV pre 26 minutajoš 38 povezanih