Povezane vesti

Kum nije dugme: Od 'starog kumstva' do najboljih prijatelja

BBC News pre 10 sati
Kumstvo se u Srbiji smatra najvažnijim duhovnim srodstvom i simboliše poštovanje, čast i prijateljstvo. Nekada se prenosilo s kolena na koleno, ali su se običaji u međuvremenu promenili. Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje… »
Kum nije dugme: Od ‘starog kumstva’ do najboljih prijatelja

Danas pre 10 sati
Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »

Južne vesti pre 10 sati
BBC Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »

NIN pre 10 sati
Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje roditelje i krstio me, a ja o njemu gotovo da ne znam ništa, pa čak ni kako izgleda. Znam samo da je staro kumstvo koje je moj otac želeo da nastavi. Često su mi pričali i da sa kumovima ne… »

Radio 021 pre 10 sati
Kumstvo se u Srbiji smatra najvažnijim duhovnim srodstvom i simboliše poštovanje, čast i prijateljstvo. Nekada se prenosilo s kolena na koleno, ali su se običaji u međuvremenu promenili. BBC Baka je često govorila da mi je kum dao ime. Venčao je moje… »

Vesti dana »