Повезане вести

Кум није дугме: Од 'старог кумства' до најбољих пријатеља

BBC News 20.01.2026
Кумство се у Србији сматра најважнијим духовним сродством и симболише поштовање, част и пријатељство. Некада се преносило с колена на колено, али су се обичаји у међувремену променили. Бака је често говорила да ми је кум дао… »
Кум није дугме: Од ‘старог кумства’ до најбољих пријатеља

Данас 20.01.2026
Бака је често говорила да ми је кум дао име. Венчао је моје родитеље и крстио ме, а ја о њему готово да не знам ништа, па чак ни како изгледа. Знам само да је старо кумство које је мој отац желео да настави. Често су ми причали… »

Јужне вести 20.01.2026
ББЦ Бака је често говорила да ми је кум дао име. Венчао је моје родитеље и крстио ме, а ја о њему готово да не знам ништа, па чак ни како изгледа. Знам само да је старо кумство које је мој отац желео да настави. Често су ми… »

НИН 20.01.2026
Бака је често говорила да ми је кум дао име. Венчао је моје родитеље и крстио ме, а ја о њему готово да не знам ништа, па чак ни како изгледа. Знам само да је старо кумство које је мој отац желео да настави. Често су ми причали… »

Радио 021 20.01.2026
Кумство се у Србији сматра најважнијим духовним сродством и симболише поштовање, част и пријатељство. Некада се преносило с колена на колено, али су се обичаји у међувремену променили. ББЦ Бака је често говорила да ми је кум… »

Вести дана »