Povezane vesti

Roman „Bekos“ Enesa Halilovića dobitnik nagrade „Beogradski pobednik“

Roman „Bekos“ Enesa Halilovića dobitnik nagrade „Beogradski pobednik“

RTS pre 19 sati
Nagrada „Beogradski pobednik“ za najbolji roman na srpskom jeziku u 2025. godini pripala je Enesu Haliloviću za roman „Bekos“. „U neobičnom prepletu ispovednog i dokumentarnog, bajkovitog i poetskog, Halilovićev roman, ispripovedan u tri glasa… »
Enes Halilović dobitnik prestižne nagrade “Beogradski pobednik”

Enes Halilović dobitnik prestižne nagrade “Beogradski pobednik”

RTV Novi Pazar pre 22 sata
Za Enesa Halilovića nagrada “Beogradski pobednik” ima posebno značenje s obzirom na imena autora koji su je dobijali proteklih godina. Nagrada Biblioteke Beograda posebno je važna s obzirom na ugledna imena koja su, kako kaže, pročitala roman i… »
„Suočio se s kriminalom, nepravdom i uspeo da prodre u intimu junaka iz crne hronike“: Petrović o najboljem srpskom romanu…

„Suočio se s kriminalom, nepravdom i uspeo da prodre u intimu junaka iz crne hronike“: Petrović o najboljem srpskom romanu…

Nova pre 23 sata
Obično se kaže da u Srbiji ima mnogo nagrada. Ali, treba taj sud razmotriti, kaže za Nova.rs Predrag Petrović, predsednik žirija Nagrade "Beogradski pobednik" za najbolji roman. Roman „Bekos“ Enesa Halilovića proglašen je najboljim u protekloj godini… »
Haliloviću nagrada “Beogradski pobednik” za roman “Bekos”

Haliloviću nagrada “Beogradski pobednik” za roman “Bekos”

Radio sto plus pre 23 sata
Nagrada “Beogradski pobednik” dodeljuje se za najbolji roman u 2025. godini. Za Halilovićevo delo glasali su Predrag Petrović, Vesna Trijić, Slađana Ilić i Nataša Anđelković, dok je Petar Pijanović svoj glas dao romanu “Ulm” Bojana Vasića. U najuži izbor… »
Beogradski pobednik za roman "Bekos" Enesa Halilovića

Beogradski pobednik za roman "Bekos" Enesa Halilovića

N1 Info pre 23 sata
Ovogodišnji laureat nagrade Beogradski pobednik je Enes Halilović, sa svojim romanom "Bekos", saopšteno je danas u Biblioteci grada Beograda, prenosi Danas. Većinom glasova žiri je doneo odluku da Nagradu „Beogradski pobednik“ za najbolji roman objavljen… »
Roman "Bekos" Enesa Halilovića dobitnik nagrade "Beogradski pobednik"

Newsmax Balkans pre 23 sata
Nagradu "Beogradski pobednik“ za najbolji roman objavljen u 2025. godini dobio je "Bekos" Enesa Halilovića, u izdanju Lagune, odlučio je žiri. Članovi žirija su na konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda naveli da su na završnoj sednici još… »
Roman ,,Bekos“ Enesa Halilovića dobitnik nagrade ,,Beogradski pobednik“

Roman ,,Bekos“ Enesa Halilovića dobitnik nagrade ,,Beogradski pobednik“

Sputnik pre 24 sata
Nagradu ,,Beogradski pobednik“ za najbolji roman objavljen u 2025. godini dobio je ,,Bekos“ Enesa Halilovića, u izdanju Lagune, odlučio je danas žiri. Članovi žirija su na konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda naveli da su danas na… »
Proglašen laureat nagrade "Beogradski pobednik": Roman "Bekos" Enesa Halilovića dobio većinu glasova žirija

Proglašen laureat nagrade "Beogradski pobednik": Roman "Bekos" Enesa Halilovića dobio većinu glasova žirija

Blic pre 1 dan
Nagrada 'Beogradski pobednik' za najbolji roman dodeljena je Enesu Haliloviću za delo 'Bekos'. Roman 'Bekos' hvaljen je zbog svog inovativnog pripovedačkog stila i polifonijske strukture. U najuži izbor za Nagradu „Beogradski pobednik“ žiri je odabrao… »
„Veoma sam obradovan nagradom, drago mi je što je moj roman tako odjeknuo“: Prva izjava Enesa Halilovića, dobitnika…

„Veoma sam obradovan nagradom, drago mi je što je moj roman tako odjeknuo“: Prva izjava Enesa Halilovića, dobitnika…

Nova pre 24 sata
Veoma sam obradovan ovom nagadom koju su dobili i neki izvanredni pisci pre mene, kaže za Nova.rs novi, peti laureat Nagrade "Beogradski pobednik" Enes Halilović koji je priznanje za najbolji srpski roman u 2025. dobio za delo "Bekos". – Veoma sam… »

Telegraf pre 1 dan
Nagradu "Beogradski pobednik“ za najbolji roman objavljen u 2025. godini dobio je "Bekos" Enesa Halilovića, u izdanju Lagune, odlučio je žiri. Članovi žirija su na konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda naveli da su danas na završnoj… »
„Bekos“ najbolji srpski roman: Enesu Haliloviću Nagrada „Beogradski pobednik“

„Bekos“ najbolji srpski roman: Enesu Haliloviću Nagrada „Beogradski pobednik“

Nova pre 1 dan
Laureat Nagrade "Beogradski pobednik", peti po redu, je roman "Bekos" Enesa Halilovića. Najboljim srpskim romanom u proteklih 12 meseci žiri Nagrade „ Beogradski pobednik“ proglasio je onaj iz pera Enesa Halilovića – „Bekos“, saopšteno je na današnjoj… »
„Kad junaci pokušavaju da pronađu izbavljenje iz balkanske proklete avlije“: Zašto je „Beogradski pobednik“ otišao Haliloviću…

„Kad junaci pokušavaju da pronađu izbavljenje iz balkanske proklete avlije“: Zašto je „Beogradski pobednik“ otišao Haliloviću…

Nova pre 1 dan
U "Bekosu" se prepoznaje autentična poetika koja se inovativnim pripovedanjem suočava sa izazovima naše književnosti i društva, naveo je žiri u obrazloženju odluke da Nagradu "Beogradski pobednik" dodeli delu Enesa Halilovića. Tematski je 2025. bila… »
Proglašen dobitnik Beogradskog pobednika: Prestižno priznanje i nagrada od 10.000 evra otišla u ruke Enesa Halilovića

Proglašen dobitnik Beogradskog pobednika: Prestižno priznanje i nagrada od 10.000 evra otišla u ruke Enesa Halilovića

Kurir pre 1 dan
Beogradskog pobednikaza najbolji roman objavljen u 2025. godini osvojio je roman "Bekos" autora Enesa Halilovića. Nagrada će laureatu Enesu Haliloviću biti uručena 30. januara u 12 sati. U najužem izboru su se, prema rečima stručnog žirija, našla dva… »
Beogradski pobednik za roman „Bekos“ Enesa Halilovića

Beogradski pobednik za roman „Bekos“ Enesa Halilovića

Danas pre 1 dan
Ovogodišnji laureat nagrade Beogradski pobednik je Enes Halilović, sa svojim romanom Bekos, saopšteno je danas u Biblioteci grada Beograda. U najuži izbor za Nagradu „Beogradski pobednik“ žiri je odabrao sedam romana: Frau Beta Laure Barne (izdavač… »

B92 pre 1 dan
Nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji roman objavljen u 2025. godini dobio je "Bekos" Enesa Halilovića, u izdanju Lagune, odlučio je danas žiri. Članovi žirija su na konferenciji za novinare u Biblioteci grada Beograda naveli da su danas na završnoj… »

Vesti dana »