Povezane vesti

Sveti Sava najveća i najsveobuhvatnija ličnost ponikla u našem narodu od kada on postoji

Sveti Sava najveća i najsveobuhvatnija ličnost ponikla u našem narodu od kada on postoji

Politika pre 16 sati
Njegovo delo ne može svesti na jednu oblast, jer je ono prožimalo celokupan život naroda koji je Jevanđeljem Hristovim rađao i oblikovao. Svetosavski dani u hramu Svetog Save, duhovno-kulturni program posvećen očuvanju i savremenom svedočenju… »
Patrijarh Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek - naročito kada je drugačiji

Patrijarh Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek - naročito kada je drugačiji

NIN pre 23 sata
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavo je, na Svetosavskim danima u hramu Svetog Save u Beogradu da je Sveti Sava znao da čovek nije prosvećen tek onda kada mnogo zna, nego onda kada zna šta je princip dobra, šta je istinito i šta je… »
Patrijarh Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek

Patrijarh Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek

Telegraf pre 1 dan
U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu sinoć je u okviru Svetosavskih dana održana svečana akademija na kojoj je patrijarh srpski Porfirije pozvao vernike na uvažavanje svih ljudi, čak i kada su drugačiji, drugačije razmišljaju, kada ih je najlakše… »
Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek – naročito kada je drugačiji

Porfirije: Brat nije samo onaj koji misli kao mi, već svaki čovek – naročito kada je drugačiji

Danas pre 1 dan
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavo je večeras, na Svetosavskim danima u hramu Svetog Save u Beogradu da je Sveti Sava znao da čovek nije prosvećen tek onda kada mnogo zna, nego onda kada zna šta je princip dobra, šta je istinito i… »

Vesti dana »