Povezane vesti
Kompozitor Filip Glas otkazao svetsku premijeru svoje simfonije u Kenedi Centru
Beta 28.01.2026
Čuveni američki kompozitor Filip Glas otkazao je svetsku premijeru svoje simfonije u Kenedi centru u Vašingtonu pravdajući odluku novom upravom tog centra, koju je promenio Donald Tramp od povratka u Belu kuću. "Posle razmišljanja, odlučio sam da otkažem… »
Kompozitor Filip Glas otkazao svetsku premijeru u Kenedi Centru: "Suprotne vrednosti moje simfonije i ove ustanove"
N1 Info 28.01.2026
Čuveni američki kompozitor Filip Glas otkazao je svetsku premijeru svoje simfonije u Kenedi centru u Vašingtonu, pravdajući odluku novom upravom tog centra, koju je promenio Donald Tramp od povratka u Belu kuću. "Posle razmišljanja, odlučio sam da… »
Premijera simfonije o Linkolnu otkazana zbog Trampa: Umetnici napuštaju Tramp-Kenedi centar
Telegraf 28.01.2026
Američki kompozitor Filip Glas povukao je svetsku premijeru svoje simfonije "Linkoln" iz Kenedi centra, navodeći da su vrednosti tog dela u suprotnosti sa vrednostima umetničke ustanove, koju je preuzeo predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald… »
Vesti dana »
'Trka s vremenom pre toplotnog talasa': Francuska i Španija u borbi protiv šumskih požara
BBC News pre 4 satijoš 44 povezane
Sednica o nepoverenju Vladi: Oštra rasprava opozicije i ministara, sutra nastavak (VIDEO)
Insajder pre 6 satijoš 97 povezanih
Diplomatske tenzije: Tramp ocenjuje razgovore sa Iranom dobrim, Netanjahu u Vašingtonu
Naslovi.ai pre 3 satajoš 49 povezanih