Povezane vesti
Poslodavac ovom zaposlenom penzioneru ne dopušta da ide na bolovanje! Mnogima se isto dešava, brine ih i plata, šta kaže zakon…
Blic 14.02.2026
Prema zakonu, zaposleni penzioneri imaju ista prava na bolovanje kao i ostali radnici u odnosu na radni odnos Naknada za bolovanje do 42. dana pada na teret poslodavca, dok je nakon toga isplaćuje HZZO, osim za osobe starije od 70 godina Mnogi poslodavci… »
Da li zaposleni penzioneri imaju pravo na bolovanje? "Razboleo sam se, ali poslodavac kaže da moram da radim"
Kurir 14.02.2026
Krajem prošle godine u Hrvatskoj je bilo zaposleno više od 36.000 radnika sa nepunim radnim vremenom, prema podacima Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje (HZMO) Iako po zakonu imaju ista prava kao i svi ostali radnici, mnogi poslodavci im uskraćuju… »
Da li zaposleni penzioneri imaju pravo na bolovanje? Hrvati su to rešili na ovaj način
Kamatica 14.02.2026
Iako po zakonu imaju ista prava kao i svi ostali radnici, mnogi poslodavci im uskraćuju ova prava, o čemu svedoči priča i pitanje koje je penzioner postavio pravnoj službi Sindikata penzionera Hrvatske (SUH). - U penziji sam i zaposlen sam na određeno… »
Vesti dana »
Tramp preti Teheranu zbog Ormuskog moreuza, najavio gađanje mostova i elektrana
BBC News pre 38 minutajoš 37 povezanih
Kardinal Nemet u Uskršnjoj poslanici: Kuda ide ovaj svet, noć i tama vladaju, srca su nam kamena
NIN pre 8 satijoš 21 povezana
Evropske demokrate osudile izjavu ministra Bratine i pozvale na njegovu smenu
Radio sto plus pre 4 satijoš 13 povezanih